Ο Κ. Μητσοτάκης όχι μόνο γνώριζε αλλά διέταζε!

 


Οι παραιτήσεις των πιο κοντινών-έμπιστων συνεργατών του Κ. Μητσοτάκη, Γρ. Δημητριάδης (ανιψιός, Γ. Γ. Γραφείου του) και Παν. Κοντολέων (επικεφαλής ΕΥΠ για τον οποίο άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο προκειμένου να τοποθετηθεί στη θέση, καθώς δε πληρούσε τα κριτήρια του νόμου),...... αποτελούν ομολογία ενοχής για το δικό του WaterGate, ένα σκάνδαλο παράνομων παρακολουθήσεων πολιτικών αντιπάλων και ενοχλητικών δημοσιογράφων. Το καθεστώς Μαξίμου πιάστηκε επ’ αυτοφώρω και ο επικεφαλής Κ. Μητσοτάκης, προφανώς όχι μόνο γνώριζε αλλά είναι κι ο ενορχηστρωτής των υποκλοπών!

Γι’ αυτό και ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί απεγνωσμένα να διασωθεί, θυσιάζοντας κολλητούς-ισχυρούς συνεργάτες του, όχι μόνο δεν είναι αντάξιος ενός πρωθυπουργού αλλά προσβάλλει την ίδια την δημοκρατία και τους πολίτες!

Οι «παραιτήσεις» των δύο στενών συνεργατών του αποτελούν παραδοχή πως τα όσα ισχυριζόταν, εδώ και μήνες η κυβέρνησή του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ήταν χυδαία ψέματα. Όπως ψέματα ήταν και τα λεγόμενα των Πιερρακάκη, Γεραπετρίτη, Κοντολέοντα, στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας πριν μία εβδομάδα!

Πρόκειται για πρωτοφανή, από τη Μεταπολίτευση και μετά, παράνομη και αντιδημοκρατική εκτροπή που επιχείρησε ο Κ. Μητσοτάκης για να εδραιώσει το καθεστώς του. Γι’ αυτό υπάρχουν ευθύνες όχι μόνο πολιτικές αλλά πιθανότατα και ποινικές, για τις οποίες θα υπάρξει διερεύνηση μέχρι τέλους και λογοδοσία του ίδιου και όσων εμπλέκονται.

Η πανικόβλητη κίνηση αφαίρεσης από το κάδρο των πολύ στενών συνεργατών του, Γρ. Δημητριάδη και Π. Κοντολέοντα, δεν είναι και διαγραφή των ευθυνών του Κ. Μητσοτάκη. Γιατί είναι ο πρωθυπουργός, που πήρε υπό την ευθύνη του την ΕΥΠ, άλλαξε το πλαίσιο λειτουργία της ώστε να μην υπάρχει θεσμικός έλεγχος και την μετέτρεψε σε «κοριό» δημοσιογράφων, όπως ομολόγησε ο ίδιος ο Διοικητής της ΕΥΠ, ίσως και πολιτικών!

Διαβεβαιώνουμε τον Κ. Μητσοτάκη ότι με τις γελοίες διαρροές του Μαξίμου για δήθεν νόμιμες παρακολουθήσεις -νόμιμες επισυνδέσεις κατά την επιστήμη των υποκλοπών- δεν θα μπορέσει να εξαφανίσει τις μεγάλες ευθύνες που του αναλογούν.

Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι και το καθεστώς του θα πέσει με πάταγο!

5/8/2022

Γραφείο Τύπου της Ν. Ε. Λευκάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Σχόλια