«Βολές» Κατσιφάρα για τις αναθέσεις έργων με διαπραγμάτευση από την Περιφέρεια

«52 εκατομμύρια ευρώ σε διαπραγματεύσεις για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, 22.962.000 ευρώ μόλις σε μια συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Ιουλίου του 2022».

Επικαλούμενος τα παραπάνω στοιχεία , ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Περιφέρεια Απόστολος Κατσιφάρας, στηλιτεύει την τακτική της Περιφερειακής Αρχής σχετικά με τις διαδικασίες ανάθεσης έργων.


Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Δεν έχουν περάσει δύο χρόνια από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε τη διαδικασία ανάθεσης έργων αξίας 580 χιλιάδων ευρώ (!!) με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση και μετά από τη ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, όπου η αρμοδιότητα του τρόπου δημοπράτησης έργων πέρασε στην Οικονομική Επιτροπή στην οποία έχει απόλυτη πλειοψηφία η Περιφερειακή Αρχή, αυτό το ποσό εκτινάχθηκε στα 52 εκατομμύρια ευρώ(!!!).

Με την επίκληση του κατεπείγοντος, σχεδόν έναν χρόνο από την διαπίστωση του συμβάντος, με την πρόσκληση όχι του συνόλου των, κατά το νόμο, κατάλληλων εργοληπτικών εταιρειών της Περιφέρειας αλλά με ένα μικρό ποσοστό αυτών.

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι υπάρχουν εταιρείες οι οποίες για 18 έργα, στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 26ης Ιουλίου του 2022, έλαβαν 5 (!)προσκλήσεις, όταν για τα συγκεκριμένα έργα υπάρχουν δεκάδες κατάλληλες εταιρείες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Κύριοι, της Περιφερειακής Αρχής έχετε ξεπεράσει κάθε όριο.

Διαστρεβλώνετε, συνειδητά και σκόπιμα, το πνεύμα και το γράμμα του Νόμου για να μετατρέψετε τη διαδικασία ανάθεσης έργων σε προεκλογικό σας ρουσφέτι.

Όμως, ότι και να κάνετε, ο προοδευτικός λαός της Δυτικής Ελλάδας θα σας δώσει την απάντηση στις επόμενες εκλογές.
Την ίδια απάντηση θα σας δώσουν και αυτοί οι οποίοι δεν βάζουν την αξιοπρέπειά τους στο κομματικό σας ζύγι.

Και αυτή η διαδικασία κύριοι της Περιφερειακής Αρχής, και δημόσια θα είναι και δεν θα μπορέσετε να την αποφύγετε».

Σχόλια