Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου: «Ορισμένοι σύμβουλοι αντί για τα έδρανα, βρίσκονταν στις παραλίες»

 

Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης «αδικαιολογήτως» δεν έδωσαν το παρόν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσολογγίου προκειμένου να εκλεγεί μέλος στην Οικονομική Επιτροπή, στη θέση του παραιτηθέντος μέλους κ. Χρήστου Τέγα.

Μετά τον Δήμαρχο Μεσολογγίου, Κώστα Λύρο, και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τοποθετείται για το ζήτημα.


Συγκεκριμένα, ο Ιωάννης Τσώλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

Η «αδικαιολόγητη» απουσία ορισμένων δημοτικών συμβούλων από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στις 31-07-22 για την εκλογή νέου μέλους στην Οικονομική Επιτροπή  στη θέση του, δίχως αιτιολόγηση  παραιτηθέντος μέλους Χρήστου Τέγα, παρά την προφορικώς και εγγράφως επισήμανση της ανάγκης να παραστούν προκαλεί θλίψη και πολλά ερωτηματικά.

Η απροκάλυπτη δε επίδειξη τους, να απολαμβάνουν το χόμπι και τις παραλίες «αυτοφωτογραφιζόμενοι», την ίδια ώρα που θα έπρεπε να βρίσκονται στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου, αν μη τι άλλο, προσβάλει το θεσμό του κορυφαίου Πολιτικού Οργάνου του Δήμου μας.

Είμαι υποχρεωμένος, ως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας και έχοντας την ευθύνη για την προστασία του κύρους του, να  “καταδείξω”  το γεγονός.

Αναλογιζόμενος μάλιστα, την κρισιμότητα της ματαιωθείσας  συνεδρίασης για την λειτουργία του Δήμου και την επιζήμια αναστολή σημαντικών λειτουργιών, που  προκαλεί,  κρίνω τις συμπεριφορές αυτές επιεικώς ανεύθυνες και με απροσδιόριστα κίνητρα, άσχετα αν προέρχονται  από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που διατείνονται  «γνώστες και προστάτες» του Δήμου μας.

Αν νομίζουν κάποιοι, ότι με εκβιαστικού τύπου κινήσεις, θα καταφέρουν να «φρενάρουν» την λειτουργία του Δήμου, δεν πρόκειται να  το επιτρέψω  ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επανερχόμενος στο  επίμαχο ζήτημα, καλώ για μια ακόμη φορά τα μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου μας, να αναλογιστούν την κρισιμότητα στην οποία βρίσκεται ο Δήμος μας και να ανταποκριθούν στην πρόσκληση μου και να προσέλθουν στην κατά το νόμο επαναλαμβανόμενη συνεδρίαση της 7ης   Αυγούστου 2022.

Σχόλια