Δημήτριος Χρ. Τάγκας Πρόεδρος Κοινότητας Αγραμπέλου : Πρόταση για εθελοντικό καθαρισμό στην διαδρομή Πρόδρομο - Αγράμπελο...

 



Χαίρομαι που αναδεικνύετε για άλλη μια φορά προβλήματα που αφορούν την δημόσια υγεία των πολιτών αλλά και του περιβάλλοντος.

Εμείς, σαν κοινότητα Αγραμπέλου αλλά και σαν πολιτιστικός σύλλογος , πρωτοπόροι, όλα αυτά τα χρόνια με διάφορες εθελοντικές δραστηριότητες έχουμε αποδείξει ότι πάνω απ’ όλα βάζουμε το περιβάλλον και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ομορφαίνουμε όχι μόνο το χωριό μας  αλλά και τα γειτονικά χωριά κάνοντας συγκομιδή σκουπιδιών σε διάφορες διαδρομές.

Να θυμίσω την διαδρομή Γουργιώτισσα– Πρόδρομος-Αγράμπελο όπου μια ομάδα εθελοντών από Αγράμπελο και Γουργιώτισσα καθαρίσαμε όλο τον κεντρικό δρόμο από διάφορα σκουπίδια και όχι μόνο.

(https://www.agrinionews.gr/%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CE%BF-%CE%B5%CE%B8%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AC/)

Οφείλω όμως σαν Πρόεδρος της Κοινότητας μιας και οι φωτογραφίες δεν αναφέρονται μόνο σε σκουπίδια αλλά και σε ένα σημείο (πίσω από το νεκροταφείο Αγραμπέλου ακριβώς δίπλα στο δρόμο) που υπάρχουν μερικά μπάζα (όπου κάποιοι βιάστηκαν να με κατηγορήσουν , χωρίς να έχουν γνώση).



Τα μπάζα είναι από το έργο που τελείται (ακόμα μιας και δεν έχει παραδοθεί από τον εργολάβο όπως γνωρίζουν αρκετοί από πρόσφατη ανάρτηση μου) και είναι εκεί με εντολή δική μου, αφού πρώτα ενημέρωσα τόσο τον Δήμαρχο Ξηρομέρου, όσο και τον αρμόδιο Δασάρχη της περιοχής μας Κο Κουτρούλη Κων/νο, για την προσωρινή εναπόθεση μπαζών σε σημείο που θα μπορέσουμε πάλι να τα πάρουμε διότι τα χρειαζόμαστε για κάποιο άλλο έργο που θα τελέσουμε στο χωριό μας και θα χρειαστούμε μπάζα .

Όσο για τα σκουπίδια που δείχνετε και μπράβο στον περιηγητή που δείχνει υπευθυνότητα για το περιβάλλον μας, να απαντήσω ότι δεν αφορούν την κοινότητα Αγραμπέλου.

Η ευθύνη όμως αφορά τον κάθε πολίτη που θα πρέπει να είναι ευσυνείδητος και υπεύθυνος μιας και όταν χρειαστούμε να πετάξουμε διάφορα τέτοια αντικείμενα ο Δήμος Ξηρομέρου παρέχει φορτηγό που έρχεται και τα περισυλλέγει.

Ίσως μερικοί να μην το γνωρίζουν ή να μην θέλουν να το γνωρίζουν και δυστυχώς να προσφεύγουν σε λύσεις παλαιότερων ετών, φέρνοντας μας εμάς τους προέδρους σε δύσκολη θέση.

Στο σημείο αυτό,  χωρίς να θέλω να αποποιηθώ των ευθυνών μου,μιας και η ενημέρωση από εμάς τους προέδρους ίσως να μην είναι η δέουσα, έχοντας πάντα την υπευθυνότητα που μου αναλογεί σαν Πρόεδρος,  προτείνω με την παρούσα ανάρτησή μου, μια κοινή εθελοντική δραστηριότητα, μιας και οι μέρες είναι πρόσφορες για αυτές τις δραστηριότητες, ως εξής:

-        Με συνεργασία των Προέδρων των Κοινοτήτων Αγραμπέλου – Προδρόμου καθώς και των πολιτιστικών συλλόγων τόσο του Αγραμπέλου όσο και του Προδρόμου, σε κοινή ημερομηνία που θα βρούμε (εντός των επόμενων  ημερών), να προβούμε σε έναν εθελοντικό καθαρισμό σκουπιδιών της διαδρομής Πρόδρομος -Αγράμπελο.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Δημήτριος Χρ. Τάγκας

Πρόεδρος Κοινότητας Αγραμπέλου

Σχόλια

  1. ποιανου συλλογιυ Προδρομου λετε;αυτου του συλλογου που τα μελη του απειλουν τους νοικοκυραιους;αυτιυ τιυ συλλογου που τα μελη τιυ αρνουνται να δημοσιευσιυν οικονομικα στοιχεια;ω...τι μεταστροφη να νομιζουμε οτι η δικαιοσυνη το εκλεισε αυτο το κεφαλαιο αλλα φευ αυτοι εξακολουθουν να δρουν υπογειως ;τι διυλεια εχετε εσεις με αυτους;ω...τι κριμα να λετε πως θα ξεβρωμισουν τον τοπο αυτοι που πρωτιστως τον εχιυν βρωμισει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου