Τάγκας Χρ. Δημήτριος Πρόεδρος κοινότητας Αγραμπέλου: θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κοινότητας Αγραμπέλου.Το πλαστικό έφερε την επανάσταση στην ζωή μας , κάνοντας την καθημερινότητα μας πολύ πιο εύκολη .

Όμως τα πλαστικά απορρίμματα αποτελούν πλέον μια από τις μεγαλύτερες απειλές για τον πλανήτη μας.

Μας προβλημάτισε και μας στεναχώρησε, η θέα  πλαστικών και άλλων απορριμμάτων στο φυσικό μας περιβάλλον.

Αρκετά σκουπίδια πλαστικών – χαρτικών και διαφόρων αντικειμένων που ήταν σκορπισμένα στην διαδρομή Πρόδρομος Αγράμπελο επηρέαζαν αισθητικά την εικόνα της διαδρομής μέσα στο μεγαλύτερο των Βαλκανίων ,  βελανιδόδασος του Δήμου Ξηρομέρου. 

Οι επιπτώσεις είναι καταστροφικές για τη ζωή στον πλανήτη μας, με τους επιστήμονες κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου να αναφέρουν πως αρκετά είδη ζώων απειλούνται από τη ρύπανση με πλαστικά.

Για αυτό και εμείς μια ομάδα εθελοντών με την βοήθεια των πολιτιστικών μας συλλόγων του Αγραμπέλου ΄΄Η Αγράμπελη΄΄ και του Προδρόμου ΄΄Ο Άγιος Ιωάννης΄΄ καθώς και την συμπαράσταση του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Ξηρομέρου, αναλάβαμε δράση συμμετέχοντας σε καθαρισμό της διαδρομής Πρόδρομος – Αγράμπελο. 

Υ.Σ. 1 Ο καθαρισμός δεν τελείωσε , σε αρκετά δύσβατα σημεία είναι πολύ δύσκολος και δυστυχώς τα μηχανήματα του Δήμου έχουν ακόμη πολύ δουλειά να κάνουν . 

Η συνέχεια θα δοθεί την Δευτέρα και για όσες μέρες χρειαστεί έτσι ώστε να καθαρίσουμε την διαδρομή, ευελπιστώντας να μην χρειαστεί καμία άλλη φορά να προχωρήσουμε σε ανάλογες ενέργειες μιας και ο Δήμος Ξηρομέρου πλέον εκτελεί δρομολόγια για την συγκομιδή αντικειμένων από τα χωριά μας , αρκεί μόνο ένα τηλεφώνημα με το αρμόδιο τμήμα ή τον πρόεδρο του χωριού μας. 

Υ.Σ. 2 Καθαρισμός προσεχώς θα πραγματοποιηθεί και σε άλλες διαδρομές του χωριού μας όπου υπάρχει ανάγκη .


Τέλος να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κοινότητας Αγραμπέλου.

Επίσης του Προέδρους πολιτιστικών Συλλόγων Αγραμπέλου και Προδρόμου, Κο Μπολίκα Δημήτριο και Κο Παπούλια Ιωάννη. 

Καθώς επίσης και τους αντιδημάρχους 

Κο Παληογιάννη Παναγώτη του τμήματος καθαριότητας

Κο Μακρή Σωτήριο του Μηχανικού τμήματος 

Καθώς και το προσωπικό του Δήμου Ξηρομέρου για την άψογη ομαδικότητα τους.

Με τιμή και εκτίμηση 

Ταγκας  Χρ. Δημήτριος 

Πρόεδρος κοινότητας Αγραμπέλου
Σχόλια