Καιρός: Έρχεται... φθινόπωρο με βροχές και καταιγίδες - Πέφτει η θερμοκρασία

 

allagi_kairou_xr
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο στην χώρα μας καθώς τόσο στα στα κεντρικά και τα βόρεια αναμένεται να είναι τη Δευτέρα άστατος με αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς και θα επανέλθει σε κανονικά επίπεδα. Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση τα 4-5 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά, τη Δευτέρα στη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες.


Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Κρήτης. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο και την Κρήτη τοπικά 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σχόλια