Χριστίνα Σταρακά: Κανόνας και όχι σημερινή εξαίρεση η υποβάθμιση και απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου από την Δημοτική Αρχή
Η παράταξη «ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ» αποχώρησε από τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καταγγέλλοντας την υποβάθμιση της λειτουργίας του από την δημοτική αρχή η οποία επέλεξε, σε μια ακόμη συνεδρίαση, να συζητηθούν τα υπηρεσιακά και όχι τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου.

Με αφορμή το γεγονός αυτό η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά έκανε την εξής δήλωση:

« Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει υποβαθμιστεί στον κατώτατο βαθμό. Από όργανο διαβούλευσης και λήψης αποφάσεων σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν την περιοχή του Δήμου Αγρινίου, έχει μετατραπεί σε ένα ανούσιο, τυπικό, συλλογικό όργανο που ασχολείται κυριολεκτικά με υπηρεσιακά θέματα.
Κι ενώ τον Δήμο Αγρινίου απασχολούν τεράστια προβλήματα, όπως το ζήτημα της σχολικής στέγης -ιδίως στην προσχολική αγωγή- μιας και σε λίγες μέρες ανοίγουν τα σχολεία, το Πανεπιστήμιο, τα μεγάλα έργα υποδομών που καθυστερούν αδικαιολόγητα, το επιχειρηματικό πάρκο, το Νοσοκομείο, η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση, η πολιτική προστασία, οι παραμελημένες δημοτικές μας ενότητες η καθημερινότητα, το ζήτημα με τα αδέσποτα, (έχοντας μάλιστα και πρόσφατο γεγονός με τρίχρονο αγοράκι στην κεντρική πλατεία ) και τόσα άλλα θέματα, η δημοτική αρχή μας κάλεσε για μια ακόμη φορά, σε συνεδρίαση με θέματα που απαξιώνουν και τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και τους ίδιους τους Δημοτικούς Συμβούλους.
Δεν έφταναν όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις από την κυβέρνηση της ΝΔ, που έχουν υποβαθμίσει το περιεχόμενο των Δημοτικών Συμβουλίων, έρχεται και η δημοτική αρχή έμπρακτα να απαξιώνει τον κορυφαίο αντιπροσωπευτικό θεσμό του Δήμου.
Ένα είναι σίγουρο. Ο μεγάλος χαμένος από αυτές τις τακτικές και τις συμπεριφορές είναι οι κάτοικοι του Δήμου  .

Η Δημοτική Αρχή είναι κλεισμένη σε ένα δικό της σκεπτικό, δεν αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας. Δεν έχει σοβαρό διεκδικητικό σχέδιο και δεν θέλει μα συγκρουστεί με την κυβέρνηση για τους δικούς της λόγους.

Μπορεί η πλειοψηφία του δήμου να αρνείται, με διάφορες δικαιολογίες, να ασχοληθούμε, οργανωμένα, συναινετικά και συστηματικά, με τα σημαντικά θέματα της πόλης όμως εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε να τα θέτουμε και να αγωνιζόμαστε για να βελτιωθεί ο τόπος μας.

Για τους λόγους αυτούς αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαμαρτυρόμενοι γι’ αυτήν την υποβάθμιση.


Αξίζουμε περισσότερα και ως αιρετοί και ως δημότες Αγρινίου.

Σχόλια