ΝΙΚΟΣ ΖΩΓΑΣ : ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΙ, ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΙ.



 Αγαπητοί Συνδημότες,

Θέλω να σας ενημερώσω για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην αρχή της συνεδριάσεως του Δ.Σ. που έλαβε χώρα την Πέμπτη στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.


Έχει καταπατηθεί και τείνει να καταργηθεί με νοοτροπίες άλλων εποχών, ο Θεσμός και ο ρόλος του Δημοτικού Συμβούλου.


Πριν ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων του Δ. Σ. υποβάλλονται από τους αρχηγούς των παρατάξεων αλλά και από τους Δημοτικούς Συμβούλους, ερωτήσεις.


Κατά την διάρκεια λοιπόν των ερωτήσεων, ο κος Στάικος έκανε ερώτηση στον Πρόεδρο της Α/θ μιας Σχόλ. Επιτροπής, κο Μπαμπούρη η οποία αφορούσε τις εργασίες που γίνονται αυτή την χρονική περίοδο στο Νηπιαγωγείο Αστακού.


Όπως μπορεί κανείς να ακούσει στα πρακτικά που είναι καταγεγραμμένα και αναρτημένα, ο Πρόεδρος Α/θμιας κος Μπαμπούρης, απάντησε ότι εγινε προφορική ανάθεση 7.000 € !!!


Μόλις τελείωσε την απάντηση του ο κύριος Μπαμπούρης, επειδή δεν πίστευα στ’ αυτιά μου αυτό που άκουσα, ζήτησα επιβεβαίωση ρωτώντας επ’ ακριβώς

«Τι κάνατε; Προφορική ή Απευθείας ανάθεση; Και χωρίς να ανεβεί στη Διαύγεια; το κάνατε  αυτό, εσείς δεν είσασταν που κατηγορούσατε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για προφορικές και απευθείας αναθέσεις;;;


Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Δήμαρχος απευθυνόμενος προσωπικά σε εμένα με απαξιωτική και αλαζονική συμπεριφορά ότι δεν γνωρίζω τις διαδικασίες!:

«Να αναφερω κιόλας στον κο Ζώγα επειδή πετάχτηκε πάλι ότι οι Σχολικές Επιτροπές ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ»

Ας μάθει επιτέλους ο κύριος Δήμαρχος μετά από 3 χρόνια διοίκησης του Δήμου Ξηρομέρου ότι τα Νομικά Πρόσωπα(όπου ανήκουν και οι Σχολικές Επιτροπές) ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΝΑΡΤΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ και τις απευθείας αναθέσεις που κάνουν .....


Εγώ προσπάθησα με διάλογο να συζητήσω το θέμα.


ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΙ ΛΕΩ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΑΚΟΥΝ !!!


Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τη συμπεριφορά της Προέδρου του Δ.Σ. προς το πρόσωπό μου, η οποία, παρακινούμενη από το Δήμαρχο, καταστρατήγησε κατάφορα τον κανονισμό του Δ.Σ.. 

Της προτείνω να διαθέσει όμως κι εκείνη λίγο χρόνο  να διαβάσει και πολύ περισσότερο δε να κατανοήσει τον κανονισμό του Δ.Σ., ο οποίος λέει:


«…. Ο Πρόεδρος αφαιρεί το λόγο και από όποιον μιλά χωρίς να έχει εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών ή χωρίς τη σχετική άδεια. Στις περιπτώσεις παραβάσεων αυτής της παραγράφου, ο Πρόεδρος δίνει εντολή να μην γίνεται καταχώρηση των αντίστοιχων ομιλιών στα πρακτικά.

 Αν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δημιουργηθούν θόρυβοι που παρακωλύουν την ομαλή συνέχιση της, ο Πρόεδρος οφείλει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλοποίησή της και αν η ίδια κατάσταση συνεχιστεί, ο Πρόεδρος διακόπτει τη συνεδρίαση για ορισμένη ώρα, που την ανακοινώνει στο σώμα. Κατά τη διακοπή οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εξέρχονται της αίθουσας συνεδρίασης, Μετά την παρέλευση του χρόνου διακοπής ο Πρόεδρος κηρύσσει τη συνέχιση της συνεδρίασης και, αν ο θόρυβος συνεχιστεί, δικαιούται να τη λύσει…». 


Εντούτοις, η Πρόεδρος επέλεξε την αποβολή μου από την αίθουσα του Δ.Σ., παρακάμπτοντας τον καναονισμό, με αυταρχική συμπεριφορά, προφανώς διότι αυτά που έλεγα ενοχλούσαν.


Αγαπητοί Συνδημότες και Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, θέλω όσοι ακούσετε το ηχητικό απόσπασμα να εστιάσετε συγκεκριμένα στο 3:31 λεπτό όπου ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ !!!!!!!!!!!


Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, στην επόμενη συνεδρίαση φωνάξτε  την Αστυνομία, φωνάξτε να έρθει ο στρατός  και μόλις διανοηθώ να μιλήσω, ξέρετε εσείς…


Εγώ όμως : ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΙ, ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΙ.


ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΠΑΡΩΝ ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.


ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΣΕΒΑΣΜΟ, ΕΥΘΥΝΗ, ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ


             Ο Ανεξ. Δημ. Συμβ. Ξηρομέρου

                   Ζώγας Νικόλαος

Σχόλια

  1. Η Πρόεδρος το φερέφωνο του Δημάρχου ούτε τα στοιχειώδη δεν γνωρίζει απο το κανονισμό το μόνο που γνωρίζει είναι να αφαιρεί το λόγο όταν της υποδεικνύουν. Όταν θα της αφαιρέσουν τους τίτλους να δω πως θα συμπεριφέρεται. Έχει ο καιρός γυρίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρωτάς αν γνωρίζει ανάγνωση η πρόεδρος; Ότι της λέει ο σύζυγος και ο δήμαρχος κάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου