Γυναίκα σε αμόκ μπήκε με μαχαίρι σε σχολείο του Βόλου- «Απειλούσε να μας σκοτώσει» λέει ο διευθυντής

 


Τις τρομακτικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο εσωτερικό του 8ου Γυμνασίου στον Βόλο περιγράφει ο διευθυντής του σχολείου.

 Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μία 42χρονη γυναίκα μπήκε και απειλούσε ότι θα μαχαιρώσει τους μαθητές.

Ο Ευριπίδης Κολτσιδόπουλος, διευθυντής του 8ου Γυμνασίου στον Βόλο, ο οποίος έζησε τον τρόμο στη θέα μίας 42χρονης γυναίκας που εισέβαλε στο σχολείο σε κατάσταση αμόκ, κρατώντας ένα κουζινομάχαιρο και απειλώντας μαθητές και εκπαιδευτικούς, λέει στο newsit.gr ότι «απειλούσε ότι θα μας κάψει στο σχολείο και ότι θα βάλει βόμβα».

Πίσω από αυτό το απίστευτο περιστατικό φαίνεται ότι υπάρχει υπόθεση bullying, ενώ η γυναίκα αλβανικής καταγωγής παραπέμφθηκε σε ψυχιατρική εξέταση.

Ο διευθυντής του σχολείου επισημαίνει, μιλώντας στο newsit.gr ότι «δεν είναι μητέρα κάποιου παιδιού που πάει στο σχολείο μας. Μέχρι να το πάρουμε, όμως χαμπάρι, πέρασε πάρα πολλή ώρα με απειλές και βρισιές».



Όπως περιγράφει στο newsit.gr ο διευθυντής του σχολείου τις στιγμές που πέρασε ο ίδιος, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί το περιστατικό σημειώθηκε στις 09:30 το πρωί της Παρασκευής (30.09.2022) και η γυναίκα «πήδηξε τα κάγκελα, μπήκε στο προαύλιο του σχολείου και μετά ήρθε στο ισόγειο, ανάμεσα στα γραφεία των καθηγητών και το δικό μου. Οι αίθουσες διδασκαλίας είναι στον 1ο και 2ο όροφο και ευτυχώς δεν πήγε πάνω. Αλλά ήταν όμως εκεί παιδάκια, εκείνα που είχαν διάλειμμα και είχαν γυμναστική. Φώναζε, έβριζε και απειλούσε με πολύ χυδαίες βρισιές. Απειλούσε ότι θα μας κάψει το σχολείο, θα ρίξει χειροβομβίδα, ότι θα βάλει βόμβα».

Εισέβαλε δύο φορές στο 8ο Γυμνάσιο

Σύμφωνα με τον κ. Κολτσιδόπουλο η γυναίκα ήρθε δύο φορές στο σχολείο και την πρώτη φορά όπως μας λέει, σύμφωνα με κάποιους μαθητές, κρατούσε μαχαίρι.

«Τα παιδιά μου είπαν ότι κρατούσε στο χέρι ένα μαχαίρι. Αλλά όταν τη συνέλαβε η ασφάλεια Βόλου βρήκαν μέσα στην τσάντα της το μαχαίρι, ήταν ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο. Είπαμε στα παιδάκια να βγουν έξω στην αυλή γιατί πρωταρχικό μέλημα ήταν η ασφάλεια των παιδιών γι’ αυτό και προσπάθησα με τους υπόλοιπους καθηγητές να την απομακρύνουμε από το χώρο του σχολείου».

Ο διευθυντής μέσα από μια μικρή στιχομυθία με την 42χρονη γυναίκα κατάλαβε ότι πίσω από την έκρηξή της βρίσκονται περιστατικά bullying προς τον γιο της, ενώ παράλληλα έκανε προσπάθειες για να την απομακρύνει από το χώρο του σχολείου με ήρεμες κινήσεις:

«Της είπα να μου πει με ηρεμία τι συμβαίνει για να μπορέσω να επιληφθώ της κατάστασης. Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια και αφού περιόρισε τις βρισιές και τις απειλές, μου είπε ότι το παιδί της που πάει σε άλλο σχολείο δέχεται bullying από μαθητές του σχολείου μας. Βέβαια στον ίδιο χώρο στεγάζεται το 8ο Γυμνάσιο και το 8ο Λύκειο. Προσπαθούσα να μάθω το όνομά της, το όνομα του παιδιού της, δεν μας έλεγε τίποτα. Δεν μπορέσαμε να την ηρεμήσουμε, όταν την βγάλαμε από το σχολείο ήταν σε έξαλλη κατάσταση».

Πανικός στο σχολείο

Παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών να την ηρεμήσουν, αυτό δεν έγινε ποτέ αλλά απομακρύνθηκε από το χώρο του σχολείου. Ωστόσο, σχεδόν μία ώρα μετά εμφανίστηκε ξανά. «Μετά κατά τις 10:30 το πρωί ξαναήρθε, πάλι σε έξαλλη κατάσταση αλλά δεν την απομακρύναμε, την καθυστερήσαμε καθ’ υπόδειξη της αστυνομίας, που ήρθε και συνέλαβε τη γυναίκα. Τη δεύτερη φορά που ήρθε, είχε το μαχαίρι μέσα στην τσάντα. Εκεί το βρήκε η ασφάλεια».

Μετά το απίστευτο περιστατικό, παρά το γεγονός ότι το μάθημα συνεχίστηκε κανονικά, οι μαθητές ήταν ανήσυχοι, με τους καθηγητές να προσπαθούν να τους καθησυχάσουν και εκείνους και τους γονείς τους που είχαν ενημερωθεί από τα παιδιά τους.

«Περάσαμε μεγάλη ταραχή. Τα παιδάκια ήταν σε ανησυχία και άρχισαν να παίρνουν και οι γονείς τηλέφωνο, γιατί προφανώς με τα κινητά τους ειδοποίησαν αλλά μετά το μάθημα συνεχίστηκε κανονικά. Εμείς επιβλέπαμε τον χώρο μήπως ξανασυμβεί τίποτα, αλλά ευτυχώς όλα καλά».

Για την υπόθεση, υπάρχει αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα, με την 42χρονη γυναίκα να έχει ήδη παραπεμφθεί σε ψυχιατρική εξέταση.

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα, newsit.gr

Σχόλια