Καλούμε τους δημότες που έχουν οφειλές προς το Δήμο, να μπουν σε διαδικασία ρύθμισης για να αποφύγουν τις κατασχέσεις.

 


Ημερομηνία 14.9.2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ


Ανακοίνωση


Θέλουμε να ενημερώσουμε τους δημότες του Ξηρομέρου, ότι βάσει του άρθρου 227 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) - Έλεγχος Είσπραξης Εσόδων, τα αρμόδια όργανα διοίκησης και οι οικονομικές υπηρεσίες των Δήμων, μεριμνούν την κανονική είσπραξη των εσόδων των Ο.Τ.Α. και των νομικών τους προσώπων, και αν επιδεικνύουν σε αυτό το καθήκον τους αδράνεια, οφειλόμενη σε δόλο ή βαριά αμέλεια των διοικούντων τον Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα ή των προϊσταμένων των οικονομικών υπηρεσιών, τότε παραπέμπονται:

α) τα μεν αιρετά υπαίτια πρόσωπα με αιτιολογημένη εισήγησή του στην Επιτροπή του άρθρου 141 του Ν. 3463/2006, για προσωπικό καταλογισμό τούτων με το ποσό της θετικής ζημίας που προξένησαν και

β) οι υπάλληλοι των ανωτέρω προσώπων που προκάλεσαν ζημία στην περιουσία του στο Ελεγκτικό Συνέδριο για καταλογισμό τούτων.

Επιπρόσθετα σε έγγραφο με ημερομηνία 6 Ιουλίου 2022, του ανεξάρτητου ελεγκτή, που έκανε τον εσωτερικό έλεγχο, υπάρχει σαφή οδηγία προς τον Δήμο Ξηρομέρου και τις υπηρεσίες του, να μεριμνήσουν για την ενίσχυση της εισπραξιμότητας των εσόδων παρελθόντων ετών, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν ο Δήμος Ξηρομέρου, όπως και όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας, είναι αναγκασμένος από το νόμο να προχωρήσει σε διαδικασίες είσπραξης, σε πρώτη φάση μεγάλων οφειλών, μέσω αναγκαστικών μέτρων.

Ενημερώνουμε τους δημότες μας, ότι σωρευτικά η θετική ζημία του Δήμου Ξηρομέρου όλη αυτή την 12ετία που υφίσταται, προσεγγίζει τα 3 εκατομμύρια ευρώ και οφείλει η δημοτική αρχή από το νόμο, να προσπαθήσει να εισπράξει όσα μπορεί από αυτό το ποσό, αλλιώς μπορεί να καταστεί κατηγορούμενη, όπως και η αρμόδια οικονομική υπηρεσία του Δήμου.


Όσον αφορά τους οφειλέτες συνδημότες μας:

Υπάρχουν συνδημότες μας που πραγματικά δυσκολεύονται, έχουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση μας και υπάρχει σήμερα η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους σε 12 - 24 δόσεις ώστε να αποφύγουν την κατάσχεση. Ως Δήμος, είναι καθήκον μας να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να βοηθήσουμε τους συγκεκριμένους συνδημότες μας, δίνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.

Όσον αφορά συνδημότες μας που έχουν την οικονομική δυνατότητα και από λάθος νοοτροπία επιλέγουν απλά να μη πληρώνουν, αδικώντας τη σιωπηρή πλειοψηφία των δημοτών που εξοφλούν κανονικά τις υποχρεώσεις τους και για αυτούς ο Δήμος δεν έχει καμία τιμωρητική διάθεση και ούτε είναι ευχάριστο πράγμα για κανέναν η κατάσχεση σε λογαριασμούς. Τους καλούμε να έρθουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους για να αποφύγουν την κατάσχεση, για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και να αποκατασταθεί το αίσθημα αδικίας που υπάρχει στους συνδημότες τους που εξοφλούν κανονικά.

Για αυτή την δημοτική αρχή, ΟΛΟΙ οι δημότες είναι συνοδοιπόροι και συνεργάτες, με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Τα χρήματα που μέσω των ανταποδοτικών τελών δίνουμε όλοι μας στον Δήμο, κάποιοι άνετα, κάποιοι με δυσκολία και κάποιοι ματώνοντας ή αδυνατώντας, οφείλουμε ως δημοτική αρχή με σεβασμό να τα γυρνάμε πίσω, με τη μέγιστη απόδοση και με συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Γι αυτό αγωνιούμε και δουλεύουμε καθημερινά, με τη λογική ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, πιστεύοντας ακράδαντα ότι με συνεχή δουλειά αλλάζουμε κάθε μέρα προς το καλύτερο, γεγονός που όλοι οι δημότες το αντιλαμβάνονται αδιαμφισβήτητα.


Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

Σχόλια

  1. Μια χαρά.ακόμη μια λύση είναι να αλλάξουν σωλήνα/λάστιχο υδροδότησης και να δηλώσουν σπασμένα ρολόγια,το έκαναν κάτι ξενοδοχεία στον Αστακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιά είναι αυτά τα Ξενοδοχεία και τι σχέση έχουν με τον Δήμαρχο αν έχουν σχέση θα πρέπει να απαντήσει ο Δήμαρχος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου