Θάνος Μωραΐτης: «Άδικο και παράλογο το κλείσιμο του παραρτήματος του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο»

 


Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αφού προέβη σε κατάθεση Αναφοράς προς τον κ. Υπουργό Υγείας, αναφορικά με τη δρομολόγηση του λουκέτου στο παράρτημα του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο....

Όπως τόνισε, «μια τέτοια κίνηση είναι άδικη και παράλογη», ενώ «θα οδηγήσει σε απορρύμθιση, χάος και ταλαιπωρία, αφού οι ασθενείς και οι οικείοι τους θα πρέπει να διανύουν πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις, να ξοδεύουν χρόνο και προφανώς να επιβαρύνονται οικονομικά, για μια υπηρεσία που πρέπει να βρίσκεται και στην πόλη τους».

«Οι πολίτες γίνονται έρμαια των πολιτικών πλήρους αποψίλωσης της Δημόσιας Υγείας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, συνεχίζοντας:

«Η πεποίθησή της ότι "όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει" ολοφάνερα διατρέχει οριζόντια κάθε της πρωτοβουλία, απόφαση και νομοθέτημα».

Κλείνοντας, ανέφερε: «Το παράρτημα του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο δεν πρέπει και δε θα κλείσει!»

Η Αναφορά που κατέθεσε ο κ. Μωραΐτης αφορά στις Επιστολές:

- Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»

- Συλλόγου Νεφροπαθών Αιτωλοακαρνανίας

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Δεν έχει τέλος η απαξίωση του τόπου μας και η πλήρης αδιαφορία για την τύχη των κατοίκων της.

Ύστερα από την απόλυτη υποβάθμιση των δομών υγείας της Αιτωλοακαρνανίας, την εγκατάλειψη των δύο Νοσοκομείων, την παραίτηση γιατρών, λόγω εξάντλησης και υπερεφημέρευσης, έρχεται η δρομολόγηση για το κλείσιμο του παραρτήματος στον ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο.

Αυτό συνεπάγεται την τεράστια ταλαιπωρία για ασθενείς με σοβαρά προβλήματα που χρειάζονται ειδική φαρμακευτική αγωγή.

Είναι μία άδικη και παράλογη κίνηση που θα οδηγήσει σε απορρύμθιση, χάος και ταλαιπωρία, αφού οι ασθενείς και οι οικείοι τους θα πρέπει να διανύουν πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις, να ξοδεύουν χρόνο και προφανώς να επιβαρύνονται οικονομικά, για μια υπηρεσία που πρέπει να βρίσκεται και στην πόλη τους.

Οι πολίτες γίνονται έρμαια των πολιτικών πλήρους αποψίλωσης της Δημόσιας Υγείας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η πεποίθησή της ότι "όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει" ολοφάνερα διατρέχει οριζόντια κάθε της πρωτοβουλία, απόφαση και νομοθέτημα. Οι μεθοδεύσεις, ο εμπαιγμός προς υπαλλήλους και πολίτες, η πλήρης απαξίωση και αδιαφορία της, η λογική του παραλόγου και - κυρίως - η λογική των "περικοπών" και του κοινωνικού αυτοματισμού, δεν έχουν καμία θέση ούτε στον τόπο μας ούτε στη χώρα και το μέλλον που οραματιζόμαστε.

Το παράρτημα του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο δεν πρέπει και δε θα κλείσει!»

Σχόλια