ΕΛΟΠΥ: Ικανοποίηση για τα προγράμματα εργασίας προσφύγων σε υδατοκαλλιέργειες


Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΛΟΠΥ Ν. Λυμπέρης, η εκπαίδευση και η εργασία σε ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον είναι βασικοί πυλώνες για την ένταξη των νέων μεταναστών, σημειώνοντας πως τα μέλη θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή.


Την ικανοποίησή της εκφράζει η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την απασχόληση μεταναστών και προσφύγων σε υδατοκαλλιέργειες, με τον αντιπρόεδρο του ΔΣ Νίκο Λυμπέρη να υπογραμμίζει ότι τα μέλη της οργάνωσης θα υποστηρίξουν δυναμικά αυτή τη δέσμευση.

Αναλυτικά:

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) συγχαίρει τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Μετανάστευσης και Ασύλου, και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη τη Δευτέρα 12/9/2022, με στόχο τη διευκόλυνση ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην τοπική αγορά εργασίας μέσω της απασχόλησής τους στην ελληνική υδατοκαλλιέργεια.

Ο κ. Νίκος Λυμπέρης, Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΟΠΥ, δήλωσε σχετικά:

 Συγχαίρουμε τους κκ. Σίμο Κεδίκογλου, Σοφία Βούλτεψη και Τζιανλούκα Ρόκο για την πρωτοβουλία και χαιρετίζουμε το μνημόνιο. Τα 22 Μέλη της ΕΛΟΠΥ θα υποστηρίξουν δυναμικά αυτή τη δέσμευση προσφέροντας θέσεις εργασίας και ενισχύοντας το εργατικό δυναμικό της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας – έναν σταθερά αναπτυσσόμενο κλάδο που συμβάλει ενεργά στην εθνική οικονομία. Θεωρούμε ότι η εκπαίδευση και η εργασία σε ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον είναι βασικοί πυλώνες για την ένταξη των νέων μεταναστών στην πατρίδα μας. Θα είμαστε αρωγοί και σύμμαχοι σε αυτή την καινοτόμα κίνηση».

Σχόλια