ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ! Γράφει-Σχολιάζει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 


Στο κορύφωμά τους βρίσκονται οι διεργασίες, στο χώρο της σημερινής Αντιπολίτευσης- μείζονος και ελάσσονος- στο Δήμο Ξηρομέρου, με στόχο να δημιουργηθεί  ένα παραταξιακό σχήμα, που θα διεκδικήσει με βάσιμες αξιώσεις τη Δημαρχία στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023. Την ίδια στιγμή, στο χώρο της Συμπολίτευσης, παρακολουθούν τα τεκταινόμενα, σε ότι αφορά τις κινήσεις και μεθοδεύσεις στο αντίπαλο στρατόπεδο, αλλά ταυτόχρονα δείχνουν να τους απασχολεί έντονα η στήριξη από την κεντρική πολιτική σκηνή και κυρίως αν  το λεγόμενο χρίσμα από τη ΝΔ αλλάξει πρόσωπο και συνδυασμό. Και τούτο γιατί έντονες είναι οι πληροφορίες ότι οι τρεις βουλευτές Αιτ/νιας-που θα γίνουν δύο- της ΝΔ αποστασιοποιούνται από την στήριξη Τριανταφυλλάκη, αλλά η εξεύρεση αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολη. Πόσω μάλλον που το χαρτί της υποψηφιότητας γνωστού δικηγόρου ‘’κάηκε’’ εν τη γενέσει του για λόγους, που σε μεταγενέστερο άρθρο, θα επεξηγήσουμε.

Σας είχα προϊδεάσει, μήνες τώρα, ότι το καλοκαίρι και ιδιαίτερα ο Σεπτέμβριος θα είναι ο μήνας, όπου πολλά θα συζητηθούν και αποφασισθούν σε ότι αφορά το εκλογικό παιχνίδι, τους συσχετισμούς δυνάμεων και τις καραμπόλες, που θεωρούνται αναπόφευκτες και οι οποίες πολλές φορές και κυρίως σε οριακές καταστάσεις- όπως αυτές του Ξηρομέρου- παίζουν τον πρωτεύοντα ρόλο, αφήνοντας έκπληκτους τους ‘’πρωταγωνιστές’’ και όσους θεωρούν δεδομένα κάποια πράγματα. Είναι αυτό, που λέμε αστάθμητοι παράγοντες , τους οποίους ουδείς μπορεί να υπολογίσει με βεβαιότητα, παρά μόνον κατά προσέγγιση.

Γιατί τα λέω αυτά;  Γιατί, απλά, νοιώθω βέβαιος ότι οι εκπλήξεις σε αυτές τις εκλογές , και μέχρι να οριστικοποιηθούν τα σχήματα, θα διαδέχονται η μία την άλλη, έστω και αν κάποιοι θεωρούν τελειωμένες και οριστικές κάποιες καταστάσεις.

Τα πανηγύρια οι συναθροίσεις, οι πολιτιστικές  και αθλητικές εκδηλώσεις, τα τραπεζώματα και , κυρίως, οι οινοποσίες φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους, έστω και αν κάποιοι προτιμούν τις μπύρες, ή το τσίπουρο.

Πάντως οι πληροφορίες που σας μεταφέρω σήμερα είναι απόλυτα ηλεγμένες, διασταυρωμένες και από πρώτο χέρι. Μειονεκτούν, όμως,  γιατί έχουν γενικό χαρακτήρα καθότι έχω δεσμευθεί να αποφύγω, προς το παρόν και μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου, να μπω σε λεπτομέρειες και κυρίως στην ονοματολογία, για λόγους ευνόητους. Οφείλω, για λόγους καθαρά επαγγελματικής δεοντολογίας, να σεβασθώ , τον όρο που μου ετέθη προκειμένου να λάβω την πληροφόρηση, που επεδίωκα. Αν και ο ίδιος δεν συμμετείχα σε κάποια από αυτές τις συναθροίσεις- αφενός γιατί δεν κλήθηκα και αφετέρου γιατί δεν το επεδίωξα- μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι πληροφορίες  μου είναι απολύτως ασφαλείς και δεν προέρχονται από μία μόνο πηγή. Όσοι γνωρίζουν καλά τα δεδομένα, σε τοπικό επίπεδο, θα μπορέσουν να αντιληφθούν πολλά από αυτά που αναφέρω.

Ειδκότερα:

---Στόχος του υπό δημιουργία συνδυασμού είναι η αλλαγή στο εκλογικό τοπίο και η απομάκρυνση της Σημερινής Δημοτικής Αρχής και πρωτίστως του Δημάρχου κ. Τριανταφυλλάκη και του σκληρού της πυρήνα.

---Στον υπό δημιουργία συνδυασμό, λειτουργεί ήδη σταθερά, αθόρυβα, μεθοδικά, και με απόλυτη σύμπνοια-όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται-ομάδα περίπου 50 ατόμων, που συνδέονται μεταξύ τους και φιλικά, αλλά κυρίως τους συνδέει η πεποίθηση ότι θα πρέπει, πάση θυσία, να αλλάξει το σκηνικό στη Δημαρχία.

--Στην ομάδα, συμμετέχουν νυν δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις, όπως και αποσκιρτίσαντες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο και προφανώς ανεξάρτητοι. Εξυπακούεται ότι συμμετέχουν και πολλοί νέοι υποψήφιοι κυρίως από την Αλυζία.  

Ο συνδυασμός θα έχει υπερκομματικό χαρακτήρα.

Πάντως, έχουν αποκλειστεί οι λεγόμενοι ‘’τοξικοί,’’ που έχουν προκαλέσει με την πρακτική τους και στους οποίους έχουν καταλογιστεί από την ίδια την κοινωνία ατασθαλίες και αλαζονεία ενόσω κατείχαν θέσεις αποφασιστικές. Και τούτο γιατί ο νέος συνδυασμός θέλει να διαχωρίσει με σαφήνεια τη θέση τους από κάθε είδους ατασθαλία και κακοδιοίκηση, ή όπως στην καθομιλουμένη λέγεται, από τις λαμογιές. Θεωρούν ότι τέτοια πρόσωπα, όση επιρροή και αν έχουν στο εκλογικό σώμα, επιδρούν αρνητικά σε έναν συνδυασμό, αφού μπορεί να προσθέσουν έναν αριθμό ψηφοφόρων, αλλά ταυτόχρονα να απομακρύνουν πενταπλάσιο αριθμό. Οπότε το ισοζύγιο ψηφοφόρων είναι απολύτως αρνητικό.

---Το όνομα και το ‘’σήμα κατατεθέν’’ του συνδυασμού είναι υπό συζήτηση και προφανώς δεν ταυτίζεται με κανέναν από τους υπάρχοντες συνδυασμούς.

---Ο αρχηγός του συνδυασμού έχει επιλεγεί, είναι από όλους αποδεκτός και από ουδέναν αμφισβητείται καθότι αποτελεί τον κρίσιμο συνδετικό κρίκο όλων.

--Στο αμέσως επόμενο διάστημα και το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα θα ‘’βγουν όλα στον αέρα’’, ενώ νωρίτερα και μέσα στον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θα γίνουν ανοίγματα και προσεγγίσεις ατόμων με προσωπική και επαγγελματική βαρύτητα, που θα πλαισιώσουν τον συνδυασμό. Πολλά από τα ονόματα αυτά θα τα έχετε δει να αρθρογραφούν , τον τελευταίο καιρό, δίνοντας με αυτό τον τρόπο το παρόν, αλλά και το στίγμα τους. Τίποτα δεν είναι τυχαίο….. Ούτε η αρθρογραφία, ούτε τα τραπεζώματα, ούτε οι παρουσίες σε πανηγύρια και εκδηλώσεις, ούτε οι χορηγίες…..


----Ο συνδυασμός διαμορφώνεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να υποστεί τους μικρότερους δυνατούς κραδασμούς, από τους οποιουσδήποτε συσχετικούς δυνάμεων προκύψουν στην κεντρική πολιτική σκηνή, μετά τις βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

-----Είναι δε πολύ πιθανόν να δημιουργηθεί και λειτουργήσει νέο blog έτσι ώστε ο νέος συνδυασμός να έχει τη δυνατότητα ισότιμης προβολής από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Πολύ σύντομα, και μόλις τα πράγματα αποκρυσταλλωθούν , σε μεγάλο βαθμό, θα σας ενημερώσω, με ονόματα και άλλα στοιχεία…. Προς το παρόν, αυτο-δεσμεύομαι για οτιδήποτε περισσότερο.

Σχόλια

  1. Τόσο το παραχθέν έργο της νύν δημοτικής αρχής του δήμου μας και με την συμπλήρωση την 1/9/2022 τριών ετών δημοτικής της θητείας,
    όσο και το ήθος της πολιτικής του δημάρχου του δήμου μας
    κου Ιωάννη Τριανταφυλλάκη που έχει και την πολιτική διοίκηση και διεύθυνση των υπηρεσιών του δήμου μας,
    είναι κατα την προσωπική μου πολιτική άποψή απόλυτα θετικό και επιτυχές.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης και προοδευτικής δημοτικής
    παράταξης του δήμου μας:《 Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά και την συμπλήρωση και απο 1/9/2019 τριών ετών δημοτικής θητείας της νύν δημοτικής αρχής του δήμου μας,
    η πολιτική που ακολουθήθηκε και σε όλους τους βασικούς τομείς, ήταν κατα την άποψή μου στην σωστή κατεύθυνση και με θετικά αποτελέσματα και πολύ συνοπτικά :
    -ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ- ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ : αιτήματα του δήμου μας προς τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας μας για ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και όπως επίσης έγινε σωστή αξιοποίηση εργαζομένων του δημου μας μέσω προγραμμάτων απασχόλησης για τις αναγκες των υπηρεσιων του δημου μας.
    - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ : η σωστή διαχείριση των οικονομικών με την πλήρη αποπληρωμή οικονομικών υποχρεώσεων παρελθόντων ετών του δήμου μας προς τρίτους.
    και όπως επίσης και το θετικό πρόσημο στα σημερινά ταμειακά διαθέσιμα στα οικονομικα του δημου μας, επέτρεψε στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου μας να προτείνουν για τον προύπολογισμό του οικονομικού έτους 2022, την κάλυψη του ενεργειακού κόστους και λόγω της συγκυρίας, μέσω των αποθεματικών του δήμου μας, ώστε να παραμεινουν σταθερά οι τιμές των δημοτικών τελών στις υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος μας στους δημότες του.
    -ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ : η ένταξη σημαντικών τεχνικών έργων απο διάφορα προγράμματα και άλλα αιτήματα ένταξης απο προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
    -ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΉ : η σταθερή συλλογική προσπάθεια, της νύν δημοτικής αρχής, δημοτικών παρατάξεων του δήμου μας όπως και πολλών θεσμοθετημένων κοινωνικών συλλογικοτήτων της περιοχής μας, για καλύτερη χωροθέτηση της προτεινόμενης ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων κ' Αιτωλ/νίας, ώστε με την οριστική χωροθέτηση, να υπάρχουν και οι προύποθεσεις για πολύπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη και για όλους τους τομείς της τοπικής μας οικονομίας.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της δημοτικής παράταξης
    του δήμου μας:《 Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΔΕΡΦΕ ΓΙΑΝΝΕΛΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου και αδελφέ συμπατριώτη μας !
      δέν είναι νομίζω καθόλου μεμπτό,
      να αναγνωρίζουμε ότι δέν τα γνωρίζουμε ολα τα θέματα του δήμου μας στις λεπτομερειές τους.
      Αυτό ομως που εύκολα μπορούμε να υποθέσουμε ειναι οτι η αντιπολίτευση του δήμου μας Μειζονα και Ελλάσσονα και "ανεξάρτητοι" δημοτικοί συμβουλοι βρισκονται σε πλήρες εκλογικό αδιέξοδο, διότι θελουν ολοι τους να γινουν δήμαρχοι την 1-1-2024

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου