Χριστίνα Σταρακά: Συνάντηση με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο επίκεντρο η σχολική στέγη και οι συντηρήσεις – επισκευές.

 






Συνάντηση με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου-Θέρμου είχε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Χρήστος Κουτρομάνος και Πάνος Καψάλης, την περασμένη Παρασκευή , με σκοπό να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και απαιτούν κοινή δράση και παρέμβαση.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ως πρώτο και πολύ σοβαρό πρόβλημα από τους εκπρόσωπους του Συλλόγου, αναφέρθηκε το ζήτημα της σχολικής στέγης, ιδιαίτερα στα Νηπιαγωγεία, καθώς και η επιτακτική ανάγκη για εκπόνηση μελετών για την κατασκευή σύγχρονων σχολικών μονάδων.
Αναφορά έγινε στις σχολικές μονάδες και συγκεκριμένα σε ελλείψεις που παρουσιάζουν οι υποδομές και οι οποίες απαιτούν άμεση παρέμβαση. Επισημάνθηκε η ανάγκη λειτουργίας ενός τμήματος στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου το οποίο θα ασχολείται αποκλειστικά με τα θέματα συντηρήσεων και επισκευών στις σχολικές μονάδες.
Επίσης εκφράστηκαν παράπονα για το γεγονός ότι, πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, οι επισκευές και διάφορες άλλες εργασίες εκτελούνται από τα χρήματα των λειτουργικών δαπανών των σχολείων!


Στα θέματα των συντηρήσεων – επισκευών από τον Σύλλογο εκφράστηκε το αίτημα να εκπονηθούν ολοκληρωμένες μελέτες τόσο για επισκευές(σκεπές σχολικών μονάδων, κλπ) , όσο και για νέες σχολικές μονάδες και παράλληλα να υπάρξει καλύτερος συντονισμός προκειμένου να μην πραγματοποιούνται εργασίες εν μέσω μαθημάτων.
Συζήτηση έγινε, επίσης, για την καταγγελία γονέων–συνοδών μαθητών φοιτούντων στο Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου «Μαρία Δημάδη» για τις δυσχέρειες που έχουν προκληθεί αφ’ ότου έγινε πεζοδρόμηση της οδού Π. Σούλου και το εν λόγω σχολείο αποκλείσθηκε από οδική πρόσβαση.
Σύμφωνα με τους γονείς, αποκλειστική ευθύνη πλέον για την κατάσταση αυτή έχει ο Δήμος Αγρινίου, που δεν έχει προβεί σε καμία πράξη επίλυσης του ζητήματος, παρά το γεγονός ότι αυτό ζητήθηκε ήδη από τις 20/10/2021.
Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά, αφού άκουσε προσεκτικά όλα όσα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης είχε να καταθέσει, τόνισε τα εξής:

«Η συνεργασία είναι επιτακτική ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Απαιτείται ολοκληρωμένος σχεδιασμός και όχι αποσπασματικές παρεμβάσεις στο ζήτημα της σχολικής στέγης. Το θέμα δεν είναι να γίνουν κάποια μερεμέτια αλλά να υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση των σχολικών υποδομών στο Αγρίνιο. Είναι απαράδεκτο να στεγάζονται μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείων σε χώρους που έχουν φτιαχτεί για άλλους σκοπούς, σε ακατάλληλα κτήρια, ακόμα και κάποια που δεν έχουν καν εξετασθεί από την επιτροπή καταλληλότητας κτιρίων, όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου.

Γνωρίζουμε όλοι πως το σχολικό περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την επίτευξη των στόχων και των σκοπών των αναλυτικών προγραμμάτων καθώς και με την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Δεν μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου με αυτές τις συνθήκες. Η παράταξή μας, για τρία συνεχή έτη έχει επανελλειμένα ζητήσει να συζητηθεί το θέμα ,χωρίς βέβαια να υπάρξει ανταπόκριση. Καλούμε, για μια ακόμη φορά, την δημοτική αρχή να αναλάβει δράση και πρωτοβουλίες”.
Σε ότι αφορά την καταγγελία γονέων για το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου «Μαρία Δημάδη, η παράταξη δεσμεύτηκε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Τέλος, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και οι παρευρισκόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν την αμέριστη στήριξη όλης της παράταξης και ευχήθηκαν καλή σχολική χρονιά, με δύναμη και υπομονή.


Σχόλια