Χριστίνα Σταρακά για έναρξη σχολικής χρονιάς: «Αποδοτική και δημιουργική, με γνώμονα το καλό των παιδιών μας»

 

«Ευχή όλων μας είναι να έχουμε μια καλή χρονιά, αποδοτική και δημιουργική, με γνώμονα πάντα το καλό των παιδιών μας, που αποτελούν και τη μεγαλύτερη ελπίδα μας για το αύριο».

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χριστίνα Σταρακά, βρέθηκε στον αγιασμό του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και   ευχήθηκε καλή σχολική χρoνιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.


Αναλυτικά η δήλωση της Χριστίνας Σταρακά:

Στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι μέσα από την καρδιά μου στις μαθήτριες και τους μαθητές των σχολείων μας να έχουν υγεία και δύναμη ώστε, με την καθοδήγηση των δασκάλων και των καθηγητών τους, με μεθοδικότητα και υπευθυνότητα, να κάνουν ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα στη ζωή τους.

Στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, εύχομαι  δύναμη και αντοχή για να αντεπεξέλθουν στην σπουδαία αποστολή που αναλαμβάνουν.

Δυστυχώς, ακόμη μία χρονιά η σχολική χρόνια ξεκινά με πολλά προβλήματα.

Η Κυβέρνηση  προτιμά να προσλαμβάνει πανεπιστημιακούς αστυνόμους  από το να χρηματοδοτεί τις ουσιαστικές ανάγκες της Παιδείας.

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς διαπιστώνουν καθημερινά την υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας.

Η κ. Κεραμέως δεν αναζητά την συναίνεση και αγνοεί συστηματικά τους φορείς της Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα ακόμη να συζητούμε τα αυτονόητα.

Παρά τους διορισμούς και τις προσλήψεις αναπληρωτών /τριών, υπάρχουν πολλά κενά εκπαιδευτικών κυρίως στην ειδική αγωγή.

Ενώ οι ανάγκες  των σχολείων λόγω της ενεργειακής κρίσης έχουν αυξηθεί , το Υ.ΠΑΙ.Θ δεν αύξησε  την χρηματοδότηση ώστε να ανταπεξέλθουν οι σχολικές μονάδες στα έξοδα, κυρίως για την θέρμανση το χειμώνα.

Στο θέμα των καθαριστριών, το συνολικό ποσό που διατίθεται για τις προσλήψεις είναι το ίδιο με το περσινό. Με λίγα λόγια, το ΥΠ.ΕΣ αποφάσισε να αυξηθεί το προσωπικό των σχολικών καθαριστριών χωρίς όμως, παράλληλα, να αυξήσει το συνολικό ποσό που διαθέτει.

Εκτός από τα προβλήματα που σχετίζονται με την υποχρηματοδότηση της Παιδείας, υπάρχουν και άλλα σοβαρά θέματα όπως η σχολική στέγη των Νηπιαγωγείων στο Αγρίνιο.

Ως παράταξη, έχουμε αναδείξει κατ’ επανάληψη αυτό το θέμα.

Είναι απαράδεκτο το 2022 τα μικρά παιδιά να μην  μπορούν να ασκήσουν με αξιοπρεπή τρόπο ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα, το δικαίωμα στην Εκπαίδευση.

Καλούμε για μια ακόμη φορά τη δημοτική αρχή να ασχοληθεί  με αυτό το ευαίσθητο θέμα.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, ευχή όλων μας είναι να έχουμε μια καλή χρονιά, αποδοτική και δημιουργική, με γνώμονα πάντα το καλό των παιδιών μας, που αποτελούν και τη μεγαλύτερη ελπίδα μας για το αύριο.

Καλή Σχολική Χρονιά σε όλους!


Σχόλια