Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η φάρμα των ζωών ή πώς πάνε στον μεσαίωνα….

 

του Γιώργου Βαρεμένου*

Σε όποιο μέσο της κυβερνητικής προπαγανδιστικής μηχανής και να έπεφτε αυτές τις ημέρες το βλέμμα σου, θα έβλεπες ειδήσεις για την βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όλοι οι πρίγκηπες στην ειδησεογραφική πίστα! Αν θέλεις να μάθεις κάτι για υποκλοπές, βάλε κάνα ντοκυμαντέρ ή καμιά ταινία για το Watergate στο Netflix να σου φύγει η περιέργεια. Μην τα θέλεις όλα στο πιάτο…

Εκεί όμως που ράγισε η καρδιά της ΕΡΤ, ήταν όταν παρουσιάστρια περιέγραφε ότι «στο Λονδίνο σήμερα κλαίει και ο καιρός». Θρήνος και οδυρμός! Ο υπεύθυνος για τις κυψέλες στο παλάτι του Μπάλμοραλ είχε ήδη ειδοποιήσει -στα πλαίσια ενός μεσαιωνικού τελετουργικού – τις μέλισσες ότι η βασίλισσα πέθανε και ότι θα την διαδεχθεί ο Κάρολος. Δεν ξέρω αν ο θρήνος των μελισσών για το αδόκητο γεγονός θα μπορούσε να περιγραφεί με τον λυρισμό της ελληνικής ΕΡΤ.

Όπως διάβασα σε φανατικά φιλοβασιλική αγγλική εφημερίδα, η μακαρίτισσα βασίλισσα είχε προσωπικό επτά ατόμων που παρασκεύαζαν τα φαγητά για τα σκυλιά της. Άλλο δράμα και τούτο, αν μέσα στο πένθος το προσωπικό αμελήσει να παρασκευάσει κάτι νόστιμο για τα σκυλιά. Σ’ αυτήν την περίπτωση, το τηλεοπτικό στόρι θα έπαιρνε άλλες διαστάσεις  και   θα ήταν: “Η φάρμα των ζώων ‘η πώς πάνε στον μεσαίωνα”!

*  Ο  Γ. Βαρεμένος είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σχόλια