Δες ποια είναι τα καλύτερα drones για αγρότες



 Η γεωργία είναι ένα από τα πολλά πεδία που έχουν επηρεαστεί θετικά από τη χρήση drones, τα οποία προσφέρουν καλύτερο έλεγχο των χωραφιών αλλά και γρηγορότερο και αποτελεσματικότερο ψεκασμό τους, μεγιστοποιώντας, έτσι, την απόδοση των καλλιεργειών.

Αν είστε γεωπόνος ή αγρότης και θέλετε να βελτιώσετε την αγροτική σας εργασία ρίχνοντας παράλληλα το κόστος της, καλό θα είναι να ρίξετε μια ματιά στα ισχυρότερα γεωργικά DJI drones και να διαλέξετε ένα σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Ποια είναι, λοιπόν, τα καλύτερα drones για αγρότες; Πάμε αμέσως να τα δούμε!

1. DJI Mavic 2 Pro

Το Mavic 2 Pro αποτελεί ένα από τα καλύτερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για χαρτογράφηση των χωραφιών σας. Διαθέτει την εξαιρετική ιδιότητα της ανίχνευσης εμποδίων προς όλες τις κατευθύνσεις λόγω των αισθητήρων σε κάθε πλευρά (εμπρός, πίσω, πλάγια), με αποτέλεσμα τη μέγιστη ασφάλεια πτήσεων.

Έχει εμβέλεια πτήσης στα 18 χιλιόμετρα, ενώ η διάρκεια πτήσης του είναι στα 31 λεπτά, χρόνος επαρκής για μια αποτελεσματική χαρτογράφηση. Μέγιστη ταχύτητά του είναι τα 72 χιλιόμετρα την ώρα.

Όσον αφορά τις φωτογραφικές του δυνατότητες, το Mavic 2 Pro διαθέτει τον ολοκαίνουργιο αισθητήρα CMOS μίας ίντσας που αποδίδει εξαιρετικά σε χαμηλού φωτισμού συνθήκες, ενώ χρησιμοποιεί βελτιωμένη HDR τεχνολογία, δίνοντας πιο φωτεινές φωτογραφίες.

2. DJI Phantom 4

Με το Phantom 4 της DJI η παρακολούθηση των χωραφιών σας περνάει σε άλλο επίπεδο. Διαθέτει κι αυτό αισθητήρες για την ανίχνευση και αποφυγή εμποδίων προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να πετά και να καταγράφει απρόσκοπτα.

Ο μίας ίντσας CMOS αισθητήρας του (με 20 megapixel) δίνει καλύτερη λεπτομέρεια, ενώ παράγει υψηλότατης ανάλυσης εικόνα (4K), ώστε οι χάρτες των χωραφιών σας να είναι ευκρινέστατοι. Η διάρκεια πτήσης του είναι επίσης περίπου 30 λεπτά, ενώ παράγει ελάχιστο ήχο όση ώρα βρίσκεται στον αέρα.

3. DJI Inspire 2

Αν θέλετε να εξασφαλίσετε την υγεία των χωραφιών σας, τότε δεν έχετε να σκεφτείτε τίποτα άλλο πέρα από το μοντέλο Inspire 2.

Με την εκπληκτική μέγιστη ταχύτητα των 94 χιλιομέτρων/ώρα και σύστημα ανίχνευσης-αποφυγής εμποδίων (σαρώνει αντικείμενα στα 30 μέτρα), το Inspire 2 σας επιτρέπει να κινηθείτε ταχύτατα και ευέλικτα πάνω από τις καλλιέργειές σας, ώστε να τις έχετε συνεχώς υπό επιτήρηση.

Ο κινητήρας πρόωσής του προσφέρει σταθερότητα και καλό έλεγχο πτήσης, με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ εύκολος ο χειρισμός του. Επιπλέον, διαθέτει επαγγελματική ποιότητα εικόνας με δυνατότητα λήψης βίντεο σε 5.2K λόγω του ανανεωμένου συστήματος επεξεργασίας CineCore 2.0.

Με το συγκεκριμένο μοντέλο, η παρακολούθηση της υγείας των εκτάσεών σας θα γίνει παιχνιδάκι, προσφέροντάς σας μια εξαιρετική συνολική εικόνα τους.

4. DJI Agras T10

Για το τέλος αφήσαμε μια ακόμα θαυμάσια επιλογή για γεωργική χρήση: το Agras T10.

Με εύρος ψεκασμού τα πέντε μέτρα και απόδοση 6,7 εκτάρια (67 στρέμματα) την ώρα, το συγκεκριμένο μοντέλο θα σας λύσει τα χέρια. Μάλιστα, το Agras T10 διαθέτει τέσσερα ακροφύσια, με έναν ηλεκτρομαγνητικό μετρητή ροής να ελέγχει τον ομοιόμορφο ψεκασμό αλλά και την έντασή του.

Ανθεκτικό σε σκόνη, αδιάβροχο αλλά και με σφαιρικό σύστημα αποφυγής εμποδίων για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια πτήσης, το Agras T10 συνιστά μία από τις κορυφαίες λύσεις για γεωργική χρήση.

Σχόλια