«Κλείδωσε» το food pass: Έρχεται το εφάπαξ επίδομα για την στήριξη των πιο ευάλωτων



 Πυρετώδεις είναι οι συσκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο με στόχο να «κλειδώσουν» τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το βράδυ του Σαββάτου από το βήμα της ΔΕΘ.

Το «πακέτο Μητσοτάκη» πλέον καταρτίζεται υπό το πρίσμα των νέων δημοσιονομικών δεδομένων, όπως διαμορφώνονται μετά την χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για ισχυρή ανάπτυξη 7,7% στο β’ τρίμηνο.

Ένα από τα μέτρα που φαίνεται να έχουν ήδη «κλειδώσει» είναι το food pass, εφάπαξ επίδομα τροφίμων που υπολογίζεται στα 300 ευρώ, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των ευάλωτων πολιτών.

Με την κυβέρνηση λοιπόν να θέλει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους πιο αδύναμους, ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ δεν αποκλείεται να ανακοινώσει ακόμα μια οικονομική ενίσχυση προς τους χαμηλοσυνταξιούχους για το τέλος της χρονιάς, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Ακόμη μεγαλύτερη κίνηση θα γίνει στη στεγαστική πολιτική, η οποία αφού ξεπεράστηκαν ορισμένα προβλήματα θα επεκταθεί σε νέους και άνω των 29 ετών, με διάφορα επιδόματα, φθηνά ενοίκια και δυνατότητα ανακαίνισης κατοικιών.

Περισσότερες διευκρινίσεις για το πώς και πότε ακριβώς θα δοθούν τα επιδόματα θα υπάρξουν το προσεχές διάστημα, μετά τις τελικές αποφάσεις και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

skai.gr

Σχόλια