Μύτικας: Ο προορισμός της Αιτωλοακαρνανίας που θυμίζει Χώρα νησιού (video)

 Μύτικας: Ο προορισμός της Αιτωλοακαρνανίας που θυμίζει Χώρα νησιού (video)

Oνομάζεται Μύτικας επειδή βρίσκεται σε μια μυτερή προεξοχή της στεριάς προς το Ιόνιο πέλαγος και το κανάλι n.p. production στο youtube δημιούργησε ένα video με εντυπωσιακά εναέρια πλάνα.

Υπάρχουν καλοδιατηρημένα αρχοντικά, σπίτια με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και λιμάνι για ψαρόβαρκες και σκάφη αναψυχής.

Σύμφωνα με την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 759 κατοίκους. Ο Μύτικας είναι χτισμένος πάνω στον αιγιαλό, ενώ η θάλασσα βρέχει τα σπιτάκια και τα μαγαζιά που είναι αμφιθεατρικά χτισμένα γύρω του.

Ο κεντρικός παραλιακός δρόμος είναι πλακόστρωτος και τους τουριστικούς μήνες δεν επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων τις απογευματινές ώρες. Όπως γίνεται κατανοητό, το χωριό θυμίζει Χώρα γραφικού νησιού.

Η παραλία του Μύτικα είναι εξαιρετικής ομορφιάς, συνήθως ήρεμη και απάνεμη και όπως είπαμε παραπάνω μιμείται άριστα τις πιο εξωτικές παραλίες των νησιών.

Το πράσινο των δέντρων φτάνει μέχρι τη θάλασσα και οι μικροί κολπίσκοι σε κάνουν να πιστεύεις πως βουτάς σε πισίνα.

Ακριβώς απέναντι από τον Μύτικα, βρίσκονται τα νησάκια Κάλαμος και Καστός, τα οποία μπορείς να προσεγγίσεις με τα καϊκάκια που φεύγουν με τακτικά δρομολόγια από τον Μύτικα.

 ΒΕΛΟΥΤΣΑ


Σχόλια

  1. Το λογικό αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας : Να εξαιρεθεί η Τουριστική μας Περιοχή, απο την προτεινόμενη χωροθέτηση της ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων κ' Αιτωλ/νίας, πέραν του ότι η σωστή χωροθέτηση θα συμβάλλει στις προΰποθέσεις για πολύπλευρη κσι ισόρροπη ανάπτυξη όλων των κλάδων της τοπικής μας οικονομιας, είναι και αίτημα κοινωνικού περιεχομένου, αφού η παραλιακή μας περιοχή είναι ανέκαθεν τόπος παραθερισμού χιλιάδων συμπολιτών μας και απο τις γειτονικές περιοχές και μέρη της Αιτωλ/νίας.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου