Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρέμβαση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου ζητεί ο Π. Κουρουμπλής για την 12χρονη

 

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρει εκτός άλλων ότι γίνεται διαπόμπευση του κοριτσιού από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι βρίσκονται διαρκώς έξω από το σπίτι της οικογένειας, κάνοντας ξεκάθαρα λόγο για «δεύτερο βιασμό» και «ανθρωποφαγία».


Επιστολή απέστειλε σήμερα 12/10 προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ζητώντας την παρέμβασή του, προκειμένου να σταματήσει η διαπόμπευση του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,

Τις τελευταίες μέρες ζούμε σε μια ατμόσφαιρα δηλητηριασμένη από το αποτρόπαιο και επονείδιστο έγκλημα το οποίο συνετελείτο για αρκετό χρονικό διάστημα, στην περιοχή των Σεπολίων. Ευυπόληπτοι, υποτίθεται, πολίτες είναι οι θύτες του πιο απρόκλητου βιασμού της αξιοπρέπειας και του σώματος ενός δωδεκάχρονου παιδιού. Είμαι βέβαιος ότι οι αστυνομικές αρχές και η δικαιοσύνη θα πράξουν τα δέοντα, όχι μόνο για τους δύο θύτες, αλλά και για τους συνενόχους και συνεργούς τους.

Απευθύνομαι σε εσάς, διότι την ίδια στιγμή που η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και αναδεικνύει τις εγκληματικές πτυχές αυτού του επονείδιστου γεγονότος, συντελείται και ένα δεύτερο έγκλημα εις βάρος της αξιοπρέπειας αυτού του παιδιού και της οικογένειάς του, στο βωμό της τηλεθέασης. Πληροφορούμαι ότι μεγάλος αριθμός τηλεοπτικών καναλιών, έχει στρατοπεδεύσει έξω από το σπίτι του. Αναρωτιέται κανείς πως θα ζήσει, περαιτέρω, το παιδί αυτό στο συγκεκριμένο περιβάλλον. Ο στιγματισμός του προστίθεται στα αδιανόητα ψυχικά τραύματα που έχει βιώσει.

Κ. Εισαγγελεύ,

αυτό που συντελείται εις βάρος αυτού του παιδιού, είναι ένας δεύτερος βιασμός, είναι μια άλλη μορφή ανθρωποφαγίας, αφού του αρπάζουν με αυτό τον τρόπο και τα τελευταία ψήγματα της αξιοπρέπειάς του. Δεν είναι πολιτισμός, αλλά ντροπή για την κοινωνία μας.

Ως πολίτης, ως άνθρωπος, ζητώ τη δική σας άμεση παρέμβαση καθώς και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Επιτέλους, έστω και την δωδεκάτη και πέντε, ας προστατεύσουμε τα δικαιώματα, εν τοις πράγμασι, ενός απροστάτευτου παιδιού.

Κ. Εισαγγελεύ,

είμαι βέβαιος ότι υπό διαφορετικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες της οικογένειας, η αντιμετώπιση των ΜΜΕ θα ήταν πιο διακριτική.

Με την πεποίθηση ότι θα παρέμβετε άμεσα και με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Παναγιώτης Κουρουμπλής

Σχόλια