Προκλητικοί στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι: «Η 12χρονη με πίεζε να βρεθούμε»



 Απερίγραπτα προκλητικοί φέρονται στις απολογίες τους ενώπιον της ανακρίτριας οι δύο κατηγορούμενοι για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια.

Σοκαριστικά είναι (και) τα όσα ισχυρίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας ότι η μητέρα της 12χρονης γνώριζε τι συνέβαινε με το κορίτσι ενώ ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης λέγεται ότι ισχυρίστηκε πως είχε συναινετικές σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη αλλά ότι εκείνη τον προκαλούσε και τον πίεζε να συνευρεθούν.

Ειδικότερα, ο 53χρονος κατηγορούμενος φέρεται να υποστηρίζει τον ισχυρισμό ότι η 12χρονη επέστρεφε πολύ αργά στο σπίτι της και η μητέρα γνώριζε τι συνέβαινε.

«Πιστεύω ότι η μητέρα γνώριζε τι συνέβαινε… Όταν είχα ρωτήσει τη μικρή τι της έλεγε η μητέρα της που την έβλεπε να γυρίζει αργά στο σπίτι με 50ευρα, μου είχε απαντήσει: “Της έχω πει ότι φροντίζω μία γιαγιά”. Μου είχε πει ότι πριν από μένα είχε πάει και με άλλους και της έδιναν, 50 με 100 ευρώ. Από το Μάιο έως Αύγουστο είχα βρεθεί 4-5 φορές με την ανήλικη. Αυτή μου έστελνε μηνύματα και μου έγραφε να παίρνω τη μαμά της τηλέφωνο και να της λέω “στείλε την κόρη σου να με βοηθήσει γιατί τσακωνόταν μαζί της”. Γνώριζα την ηλικία της αλλά φαινόταν μεγαλύτερη… Είχα δώσει 300 ευρώ στη μητέρα γιατί είχε οικονομικά προβλήματα», φέρεται να υποστήριξε.

Από την άλλη πλευρά, ο 42χρονος λέγεται ότι έριξε την… ευθύνη για ό,τι έγινε στο ανήλικο κορίτσι. «Η 12χρονη με προκαλούσε, είχαμε βρεθεί πίσω από τα ΚΤΕΛ του Κηφισού. Δεν έχω καμία σχέση με τον συγκατηγορούμενο μου. Το παιδί με πίεζε να βρισκόμαστε. Έχω βρεθεί μαζί της λίγες φορές» φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τη μητέρα να επικαλείται μηνύματα που είχε στείλει στον 53χρονο τα οποία δείχνουν ότι έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε όσα είχαν γίνει. Σε αυτά, φέρεται να του γράφει: «με κατέστρεψες, σου εμπιστεύτηκα το παιδί μου. Είσαι παιδεραστής, ανώμαλος. Δεν θα τη γλυτώσεις. Θα τα πω στη γυναίκα σου…».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η ανήλικη αναμένεται να προβεί σε νέα κατάθεση, ίσως και σήμερα.

dikaiologitika.gr

Σχόλια