Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ο 21ο Άκτιος δρόμος

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου παρά την μεγάλη δυσκολία που συναντήσαμε με την αλλαγή της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου και των 10000 μέτρων  με επιτυχία ο 21ος Άκτιος Δρόμος στην Βόνιτσα

Αγωνίστηκαν 175 αθλητές στον Ημιμαραθώνιο ( τερμάτισαν 146) , 89 αθλητές στα 10χλμ (τερμάτισαν οι 68), 110 αθλητές στα 5 χλμ ( τερμάτισαν οι 87 ) , 208 παιδιά δημοτικού (από Β έως ΣΤ Δημοτικού )στα 1000 μέτρα .

Περισσότεροι από 580  μικροί και μεγάλοι αθλητές – δρομείς αγωνίστηκαν στους δρόμους του 21ου Άκτιου Ημιμαραθωνίου Δρόμου. Απόλαυσαν τα τοπία της περιοχής  σε μια ηλιόλουστη και ευχάριστη ημέρα.

Δυστυχώς δεν έλειψαν και τα προβλήματα αφού από λάθος συνεννόησης ο πρώτος κριτής στα 5000 μέτρα πήγε σε άλλη θέση με αποτέλεσμα περίπου 15 αθλητές να διανύσουν λάθος και μεγαλύτερη απόσταση . 

Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη από τους αθλητές για αυτό το μη εσκεμμένο  λάθος και χωρίς να θέλουμε να δικαιολογηθούμε η μεγάλη αναστάτωση που υπήρχε (ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ) με την αλλαγή διαδρομής στον Ημιμαραθώνιο και στα 10χλμ μας αποσυντόνισε σε ένα βαθμό 

Η επιτυχία του 21ου Άκτιου Δρόμου έρχεται από τον Ημιμαραθώνιο  την μεγάλη συμμετοχή των παιδιών στα 1000 μέτρα 

Η επιτυχία του 21ου Άκτιου Δρόμου ,έρχεται από την συμμετοχή συλλόγων  από Ξάνθη ( XANTHI RUNNERS ), Θεσσαλονίκη (Σ.Δ.Υ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ) και  από Αθήνα ( ΑΠΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΡΟΜΕΙΣ κ.α). Υπήρχαν δρομείς από όλη την Αιτωλοακαρνανία , την Πρέβεζα, Λευκάδα , Άρτα, Ηγουμενίτσα , Πάτρα,  Καρδίτσα,  Ιωάννινα , Καλαμάτα  Γρέβενά και ανεξάρτητοι αθλητές από την Αθήνα . Τέλος συμμετοχές είχαμε από δρομείς του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

 

Φέτος χωρίσαμε τα παιδιά σε δυο κατηγορίες (β-γ-δ δημοτικού και ε-στ δημοτικού ) και ελπίζουμε του χρόνου να απολαύσουν πάλι τον  αγώνα μικροί και μεγάλοι  .

Σε όλη αυτή την φετινή προσπάθεια συνδιοργανωτές ήταν

1..Η  Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος 

2.. Η Nestle Ελλάς Α.Ε. (εργοστάσιο Κορπή) που  πρόσφερε χιλιάδες μπουκάλια νερό Κορπή για όλους τους αθλητές (Το εργοστάσιο ΚΟΡΠΗ ηταν αρωγός σε όλες τις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας )

3. Η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 

4. Ο ΠΑΣ Αμβρακικός Βόνιτσας

Τους ευχαριστούμε για την πολύτιμη στήριξη και βοήθεια τους  

Ευχαριστούμε θερμά για την διεξαγωγή του Άκτιου Δρόμου :  

-      Το Α.Τ.Βόνιτσας που πραγματικά στήριξαν τον Άκτιο Δρόμο.

-      Το Κ.Υ.Βόνιτσας την διευθύντρια Μαρία Θεοδωρίδου και τον γιατρό Βασίλη Πλούμη για την παροχή ασθενοφόρου και ιατρικής κάλυψης που παρείχαν  στα 21χλμ και 10χλμ του αγώνα . Φυσικά και τον οδηγό του ασθενοφόρου που ακολούθησε την πορεία του Ημιμαραθωνίου 

-      Το Χορευτικό Τμήμα Το Ανακτόριο

 

-       Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ακτίου Βόνιτσας ΅ΘΕΟΤΟΚΟΣ΅

-      Τον Ναυταθλητικό Όμιλο Βόνιτσας 

-      Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού για την βοήθεια στον παιδικό αγώνα των 1000 μέτρων 

-      Το Διαγνωστικό Εργαστήριο και Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης ΕΥΗΝΩΡ Ι.Α.Ε. για το ασθενοφόρο με την νοσοκόμα που παρείχε στην εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου και στον αγώνα των 5050 μέτρων αλλά και των 999 μέτρων.

-      Ευχαριστώ την Γεωργία Ζαρκαδούλα , τον Αλέξανδρο Βλάχο και την  Άννα Ζαρκαδούλα για την φωτογραφική και κινηματογραφική κάλυψη του Ημιμαραθωνίου.

-      Ευχαριστούμε  για την μοναδική τους συμβολή το προσωπικό του ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  . Έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να πραγματοποιηθούν οι αγώνες και για να εξυπηρετηθούν οι περισσότεροι από τους 580 δρομείς στις εγγραφές στα κιόσκια του αγώνα και στον τερματισμό του αγώνα

 Σχετικά με τον αγώνα ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, Παντελής Αποστολάκης , αναφέρει σε ανακοίνωση του:

«Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που αγωνίστηκαν στον 21ο  Άκτιο Δρόμο που  πλέον έχει καθιερωθεί και έχει ξαναβρεί την παλιά του αίγλη παρά τα φετινά τεράστια προβλήματα  που είχαμε φέτος με την αλλαγή διαδρομής. 

Δυστυχώς μερικοί παράγοντες με πολλές διαδικαστικές γραφειοκρατικές επισημάνσεις (που κατά περίεργο τρόπο της ζήτησαν για πρώτη φορά)  και γραφειοκρατικές απατήσεις  (αλήθεια σε άλλους αγώνες της Αιτωλοακαρνανίας και Δυτικής Ελλάδας ακολουθούν την ίδια διαδικασία) μας δυσκόλεψαν.

Φέτος δεν τους αφήσαμε να μας χαλάσουν την γιορτή και φυσικά ούτε το 2023 θα τους αφήσουμε να μας απαγορεύσουν να διαφημίσουμε τον τόπο μας και να επιστρέψουμε στην κλασική διαδρομή του αγώνα .

Κλείνοντας να αναφέρω ότι οι μάχες για την περιοχή μας για την ανάδειξη και την διαφήμιση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας δεν δίνονται μέσα από πικρόχολα ή και ανώνυμα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα αλλά από την καθημερινή έμπρακτη προσφορά στον τόπο μας . 

Με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν στην διεξαγωγή του αγώνα .

Τέλος να ευχαριστήσω τον Σπαρταθλητή συντοπίτη μας Ανδρέα Πάτση που βοήθησε στα μέγιστα για να χαραχθεί η διαδρομή εκτάκτου ανάγκης  του Ημιμαραθωνίου και φυσικά το γραφείο του ΝΠΔΔ (Νεκταρία Λάμπρη – Παντελή Ρεβίνα – Μαίρη Ζαφειρούλη )  που έφτασαν τους αθλητές μέχρι την εκκίνηση.»

Ραντεβού λοιπόν για τον 22ο Άκτιο Δρόμο που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Ακολουθούν τα επίσημα αποτελέσματα :

 

ΑΚΤΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2022

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 21ΧΛΜ

 

ΑΝΔΡΕΣ ΓΕΝΙΚΗ:

 

1)ΧΑΜΟΣΦΑΚΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

2)ΤΣΙΓΕΡΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

3)ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ

 

ΑΝΔΡΕΣ < 30:

 

1)ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

2)ΜΠΙΝΤΖΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

3)ΦΩΤΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

 

ΑΝΔΡΕΣ 31 – 40:

 

1)ΓΙΑΤΑΓΙΑΝΝΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

2)ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΣ

3)ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΙΟΛΕΤΗΣ

 

ΑΝΔΡΕΣ 41 – 50:

 

1)ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΑΝΟΣ

2)ΚΟΥΚΚΕΣΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ

3)ΜΑΚΗΣ ΣΑΚΗΣ

 

ΑΝΔΡΕΣ 51 – 60:

 

1)ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

2)ΦΛΟΥΔΑΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

3)ΝΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΑΝΔΡΕΣ > 61:

 

1)ΤΕΝΤΖΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

2)ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

3)ΡΕΤΖΕΠΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

 

 

 

ΑΚΤΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2022

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 21ΧΛΜ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΕΝΙΚΗ:

 

1)ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗ ΒΙΚΥ

2)ΤΣΑΛΟΚΩΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

3)ΓΚΟΝΓΚΙΝΟΒΑ ΒΕΡΑ

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ <30:

 

1)ΒΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΝΑ

2)ΝΤΑΡΔΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ 31 – 40:

 

1)ΜΑΓΓΙΩΡΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

2)ΚΙΤΕΑ ΟΛΓΑ

3)ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ 41 – 50 :

 

1)ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

2)ΜΟΥΑΙΝΗ ΝΙΚΟΛΙΝΑ

3)ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ

 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ >51 :

 

1)ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

2)ΚΑΡΥΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

3)ΑΡΝΑΟΥΤΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

 

Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας


Ο ΠρόεδροςΠαντελής Αποστολάκης

Σχόλια