Παναγιώτης Α. Κατσούλης Ανοιχτή Επιστολή - Πρόταση Στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Στις 330.000 € ανακαίνισης του Διοικητηρίου Μπορεί να χωρέσει και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο!

 Κύριε Περιφερειάρχη

Αν ανοίξετε ένα παράθυρο του Διοικητηρίου στο Μεσολόγγι το οποίο θα ανακαινίσετε με το ποσό των 330.000 ευρώ, η ματιά σας θα συναντήσει το ερειπωμένο κτίριο Κυριαζή το οποίο μέχρι πριν από έξι χρόνια στέγαζε το 2ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου και αποτελεί τη μοναδική εν δυνάμει λύση αξιοπρεπούς στέγασης του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Μεσολογγίου........
Αλήθεια θα νοιώσετε όμορφα, δίχως ενοχές;
Όταν δαπανάτε 330.000 € για ένα έργο το οποίο σύμφωνα με το δικό σας δελτίο τύπου αφορά «καθαιρέσεις -αποξηλώσεις επιχρίσματος στο μεγαλύτερο κομμάτι των όψεων τμηματικά και αντικατάσταση τους με νέο… παλαιές υδρορροές αποξηλώνονται και αντικαθίστανται με νέες από γαλβανισμένη λαμαρίνα… ενώ θα πραγματοποιηθούν εργασίες στην επιφάνεια της στέγης», ήτοι βαψίματα, μπαλώματα και εξωραϊσμοί βιτρίνας, ενώ τα 120 παιδιά του μοναδικού Καλλιτεχνικού σχολείου του Νομού κάνουν μαθήματα σε λυόμενα;
Ακόμη και αν θεωρηθεί αναγκαία η αισθητική αναβάθμιση του Διοικητηρίου - παρ’ όλο που σε αυτή δεν περιλαμβάνεται παρέμβαση ενεργειακής αναβάθμισης αλλά ούτε και λειτουργικές παρεμβάσεις βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων της ΠΕ – αυτή είναι η ύψιστη κοινωνική αναγκαιότητα σήμερα;
Και μη μου πείτε πως τα σχολεία ανήκουν στους δήμους και ως εκ τούτου δεν σας πέφτει λόγος, γιατί γνωρίζετε πως για το κτίριο Κυριαζή έχετε συνευθύνη, αφού είναι κληροδότημα στο ΔΣ του οποίου μετέχει θεσμικά η Αντιπεριφερειάρχης. Με μια προγραμματική σύμβαση Δήμου Μεσολογγίου και Περιφέρειας μπορεί να προχωρήσει η ανακαίνιση του, αν υπάρχει η πολιτική βούληση, που καθώς αποδεικνύεται μέχρι σήμερα δεν υπάρχει και από την πλευρά σας.
Ξέρω «θα ρίξετε το μπαλάκι στην άλλη πλευρά», στη διοίκηση του Δήμου Μεσολογγίου. Πως αυτή αδρανεί, δεν συγκαλεί το ΔΣ του κληροδοτήματος κ.α. Δεν είναι άμοιρη ευθυνών, αλλά τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς λίγο τους νοιάζει ποιος έχει το μεγαλύτερο μερτικό ευθύνης - η Περιφέρεια ή ο Δήμος - για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν για πολλοστή χρονιά.
Κύριε Περιφερειάρχη
Στα τρία “πέτρινα χρόνια” της δικής μας θητείας (2011-2014), φροντίσαμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια να στεγαστούν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου σε νέο σύγχρονο κτίριο. Ήταν ένα από τα έξι νέα σχολεία που προχώρησαν στο Δήμο τότε. Τώρα είναι η σειρά σας να δείξετε την ευαισθησία σας για την Παιδεία στο Νομό.
Εξαγγείλτε πως η έκπτωση εκ των 330.000 € ανακαίνισης του Διοικητηρίου - η οποία είναι δεδομένη πως θα κυμανθεί στο 50%, με βάση το περιεχόμενο που περιγράφεται στο ΔΤ – θα οδηγηθεί στην ανακαίνιση του κτιρίου Κυριαζή και ας αναλάβει τότε την όλη ευθύνη ο Δήμος Μεσολογγίου, αν αυτή δεν προχωρήσει.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.
Παναγιώτης Α. Κατσούλης
Καθηγητής Μαθηματικών & Πληροφορικής

Σχόλια