Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένοχος για πορνογραφία ανηλίκου 62χρονος από το Αγρίνιο-ελεύθερος μέχρι την έφεση

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Λευκάδας κάθισε σήμερα 62χρονος Αγρινιώτης κατηγορούμενος για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.

Το Δικαστήριο, ομοφώνως και μετά από την πρόταση της Εισαγγελέως, του επέβαλλε ποινή φυλάκισης  έξι ετών με αφαίρεση του χρόνου που ήταν προφυλακισμένος (δεκάμηνο στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Γρεβενών)  και με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι της εκδίκαση της Εφέσεως.

Ο εν λόγω άνδρας συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από επιχείρηση των αστυνομικών αρχών στο Αγρίνιο, γεγονός που σόκαρε την τοπική κοινωνία καθώς επρόκειτο για γνωστό οικογενειάρχη.

Σύμφωνα με τις  τότε πληροφορίες   οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις αντίστοιχες των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τα ηλεκτρονικά «ίχνη» τεσσάρων Ελλήνων, οι οποίοι φέρονταν να κατέβαζαν φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας από ιστοσελίδες.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατ’ εξακολούθηση προμήθεια, κατοχή και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους και σε πλήθος αυτών με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων κάτω των 12 ετών.

Πρόκειται για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκου χωρίς διαμερισμό, χωρίς δηλαδή να την έχει διανείμει ο καταδικασθείς αλλά  τη χρησιμοποίησε ο ίδιος  και μόνο- όπως είπε η Εισαγγελέας- προφανώς για γενετήσια διέγερση.

Ειδικότερα κατά την έρευνα, εντοπίστηκε   υλικό παιδικής πορνογραφίας το οποίο είχε κατεβάσει και αποθηκεύσει στην εφαρμογή του facebook (στην σελίδα του δηλαδή) και που η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος εντόπισε μετά από σήμα που προήλθε από τις Αμερικανικές Αρχές. Εκδόθηκε  βούλευμα για άρση του απορρήτου και με βάση τα ηλεκτρονικά του ίχνη εντοπίσθηκε  ο κατηγορούμενος. 

«Κάνοντας έρευνα στην οικία του στο Αγρίνιο ταυτοποιήσαμε όλα όσα είχαμε διαπιστώσει», είπε ο αστυνομικός από την Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος όπου ήταν και ο βασικός μάρτυρας.

Η δικηγόρος του κατηγορούμενου Βάσω Πανταζή επικαλέστηκε την ειλικρινή μεταμέλειά του,  τον πρότερο σύννομο βίο του, την μεταγενέστερη καλή συμπεριφορά του στις φυλακές όπου εργάζεται και παρακολουθεί και σχολείο δεύτερης ευκαιρίας.

  Η κόρη του κατηγορούμενου χαρακτήρισε  τον πατέρα της ως ένα καλό οικογενειάρχη λέγοντας επίσης ότι δεν έχουν καταφέρει δέκα μήνες μετά την προφυλάκισή του να διαχειριστούν την πράξη του .

Επισήμανε μάλιστα πως μόλις επιστρέψει στο σπίτι θα πρέπει να μπει σε πρόγραμμα συμβουλευτικής ώστε να υπάρξει και σωστή επανένταξη τόσο στην οικογένεια όσα και στην κοινωνία.

Δείτε τι δήλωσε στο lefkadapress η δικηγόρος του κατηγορουμένου  Βάσω Πανταζή:

Σχόλια