ΠΟΛΙΤΙΚΗ Οικονόμου: «Απαράδεκτοι οι συνειρμοί βιαστών με στελέχη της ΝΔ»

 


Στην ανατριχιαστική υπόθεση βιασμού της 12χρονης κοπέλας στον Κολωνό αναφέρθηκε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων βίασαν ή είχαν σκοπό να βιάσουν το 12χρονο κορίτσι που εξέδιδε ο 53χρονος,


Τόνισε, μάλιστα ότι αυτό είναι υποχρέωση της Πολιτείας.

«Είναι υποχρέωση της Πολιτείας, μέσα στα νομικά όρια που διαθέτει, να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων είχαν πάρει σειρά για βιάσουν το παιδί. Είναι θέμα τιμής του νομικού πολιτισμού», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Η κοινωνία οφείλει να μάθει ποιοι είναι αυτοί που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Όπως έπεσαν από τα σύννεφα για τον 53χρονο, μπορεί να γίνει το ίδιο και για τους άλλους», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τον 53χρονο, εγκληματία που προέβη σε φρικτές και αποτρόπαιες πράξεις, ενώ επιβεβαίωσε ξανά ότι ήταν μέλος της ΝΔ.

«Ήταν ένας από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, έπαυσε να είναι από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου και τόνισε ότι θα πρέπει να εξαντληθεί η αυστηρότητα της Δικαιοσύνης και να μην υπάρξει «καμία ανοχή».

«Ένας εγκληματίας, έτυχε να είναι μέλος ενός κόμματος. Έχουμε οικογένειες, έχουμε παιδιά, δεν περνά το μυαλό μου ότι μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε ανοχή επειδή αυτός ο τύπος πέρασε από τη Νέα Δημοκρατία; Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιοι συνειρμοί; Είναι απαράδεκτο να γίνονται συνειρμοί βιαστών με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας», πρόσθεσε τονίζοντας ότι αρνείται να εντάξει την συγκεκριμένη υπόθεση στην πολιτική αντιπαράθεση.

«Αρνούμαι να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης για αυτό το θέμα, μα την Παναγία. Είναι ένας βιαστής ο οποίος πρέπει να εξαντληθεί η αυστηρότητα της ελληνικής δικαιοσύνης. Κάπου πρέπει να υπάρχει ένα όριο. Καμία ανοχή στους παιδεραστές», κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου.

Σχόλια