Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αγρίνιο: οι συνταξιούχοι στον αγώνα για αυξήσεις στις συντάξεις (φωτό)

 


Με συμμετοχή έλαβε χώρα στο Αγρίνιο η παναιτωλοακαρνανική συγκέντρωση των Σωματείων Συνταξιούχων.

Η κινητοποίηση έλαβε χώρα το πρωί σήμερα Πέμπτη 13 Οκτώβρη στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου και έδωσαν το «παρών» συνταξιούχοι από διάφορα μέρη της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι συνταξιούχοι που συγκεντρώθηκαν και ακολούθησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους διεκδικούν , μεταξύ άλλων, γενναίες αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, καλώντας σε πάλη κατάργησης όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και πολιτικών.

«Δεν ανεχόμαστε, δεν αποδεχόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε με τις αντιλαϊκές πολιτικές σας. Είμαστε ξανά στο δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε ό,τι έχουμε πληρώσει με τη δουλειά μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν δανειστήκαμε, δεν μας χαρίστηκε τίποτε.Όσοι μέχρι σήμερα κυβερνήσατε και σήμερα συνεχίζετε, είστε όλοι υπεύθυνοι για την καταστροφή μας. Οι συνταξιούχοι είμαστε στο δρόμο του αγώνα, έχουμε την γνώση, έχουμε την πείρα, μέσα από την δράση και τους αγώνες καταφέραμε να αποκρούσουμε, να καθυστερήσουμε αντιλαϊκά και αντισυνταξιουχικά μέτρα», ειπώθηκε χαρακτηριστικά στη συγκέντρωση.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργο Δημητρουλή. 

Τον λόγο έλαβαν εξάλλου ο Πρόεδρος σωματείου συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μεσολογγίου Νίκος Κασαβέτης, ο Πρόεδρος Συνταξιούχων Σωματείου Ακαρνανίας Δημήτρης Αρσένης, ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ταμείου εμπόρων Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Στραβοδήμος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου Δημήτρη Τσούνη . Χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος Συνδέσμου συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Κώστας Κουκόπουλος και ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αγρινίου και Περιχώρων Γιώργος Τσούνης και το μέλος διοίκησης Εργατικού Κέντρου ΑγρινίουΚώστας Παπακωνσταντίνου.

Τα αιτήματα:

● Γενναίες αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη 650 ευρώ από 384 που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
● Να αποδοθούν τα πληρωμένα δώρα μας, τα αναδρομικά του 11μηνου δίχως προαπαιτούμενα, το 0,5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση.
● Πλήρη ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην καταβαλλόμενη σύνταξη.
● Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου και στα Κέντρα Υγείας του Νομού. Να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει .Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
● Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.
● Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
● Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες από τους συνταξιούχους συνδρομές, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
● Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και κάθε ανάμειξη στο αιματοκύλισμα των λαών.

  

Σχόλια