Αγρίνιο: δικάζεται στο Εφετείο ο χρυσαγίτης πρώην βουλευτής για το επεισόδιο με τη βουκέντρα

 


Πρώην βουλευτής της Αιτωλοακαρνανίας θα καθίσει αύριο, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου στο Αγρίνιο.

Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, καθώς θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό υπόθεση με κατηγορούμενο τον ίδιο και συγγενικά του πρόσωπα για περιστατικό ξυλοδαρμού που έλαβε χώρα το 2016 στις Φυτείες.

Επρόκειτο για ένα σοβαρό επεισόδιο που έλαβε πανελλήνια διάσταση καθώς ενεπλάκησαν πολλά άτομα, τέσσερις  συγγενείς του πρώην βουλευτή και ο ίδιος και δυο αδέρφια (αστυνομικός και αξιωματικός της αεροπορίας) με το ένα να υφίσταται ξυλοδαρμό καθώς δέχτηκε επίθεση ακόμη και με σιδερογροθιές και ξύλινα αυτοσχέδια ρόπαλα. Ο τότε βουλευτής μάλιστα φέρονταν να χτύπησε τον αστυνομικό με μαστίγιο – βουκέντρα.

Η αστυνομία είχε σχηματίσει δικογραφία σε βάρος του τότε βουλευτή και των συγγενών του για πρόκληση σωματικών βλαβών από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης δεν είχε συλληφθεί λόγω της ιδιότητας του ωστόσο σχηματίστηκε δικογραφία που κατατέθηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Η Δίκη έγινε σε πρώτο βαθμό, πριν τρία χρόνια, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λευκάδας. Η Εισαγγελέας στο ΜΟΔ πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων για επικίνδυνη σωματική βλάβη και όχι για πρόκληση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κάτι που τελικά το δικαστήριο έκανε δεκτό.

Πρωτοδίκως λοιπόν στον Κ. Μπαρμπαρούση επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 μηνών ενώ στα ξαδέλφια του ποινή φυλάκισης 24 μηνών. Ασκήθηκε τότε η έφεση που εκδικάζεται αύριο…

Σχόλια