ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ !

 



Γράφει—Σχολιάζει

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Κύριοι της Συμπολίτευσης και της Αντιπολίτευσης αφήστε τα τσαλίμια και δώστε, χθες…., λύση στο μείζον πρόβλημα της αποχέτευσης Αστακού.

 Δεκαέξι χρόνια βολοδέρνετε και δεν καταφέρατε να λειτουργήσετε ένα έργο, που θα αποτελούσε λύτρωση για τους Αστακιώτες, αλλά και για τους χιλιάδες επισκέπτες της όμορφης, κατά τα άλλα, κωμόπολης του Ξηρομέρου.

 Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για κανέναν .Και μην προσπαθείτε να αποσείσετε από πάνω σας τις όποιες ευθύνες σας βαραίνουν, επιρρίπτοντάς τες , ως συνήθως, στους άλλους. 

Δεν είμαι αυτός, που θα επιμερίσει τις ευθύνες για τη μη λειτουργία του έργου. 

Αυτό θα το πράξω όταν θα έλθει η ώρα της κάλπης. 

Ξεκαθαρίζω, όμως, ότι καμία δικαιολογία, από αυτές που προβάλλονται είτε από τους μεν, είτε από τους δε, δεν είναι σοβαρή, πολλώ δε μάλλον πειστική.

Τέσσερις Δημοτικές αρχές και Δήμαρχοι (Στάικος, Σαμαράς, Γαλούνης , Τριανταφυλλάκης ) δεν κατέφεραν μέχρι τώρα- 16 χρόνια δηλαδή από τότε που ξεκίνησαν οι μελέτες για το έργο- να το φέρουν εις πέρας και μάλιστα με εξασφαλισμένα τα απαιτούμενα κονδύλια. 

Τι συμβαίνει , τέλος πάντων, και τι είναι αυτό που προκαλεί αυτή την μοναδική αναποτελεσματικότητα που κινδυνεύει να μπει στο βιβλίο Γκίνες ; Ποια ερμηνεία και τι εξήγηση να δώσει κάποιος σε αυτή την πρωτόγνωρη, όσο και ντροπιαστική κατάσταση, που καταδικάζει τους Ξηρομερίτες στο να μη μπορούν να δουν ολοκληρωμένο ένα σοβαρό έργο στον τόπο τους ; Ποιοι είναι αυτοί, που για να ικανοποιήσουν τις δικές τους προσωπικές ή άλλες επιδιώξεις στερούν τη δυνατότητα στους Ξηρομερίτες να αναβαθμίσουν , στοιχειωδώς, την ποιότητα ζωής τους και την οικονομική τους επιφάνεια, αφού ο Βιολογικός συνδέεται άμεσα και με την λειτουργία της τοπικής οικονομίας;

Είναι θέμα περιορισμένων ικανοτήτων των τοπικών αρχόντων που χειρίσθηκαν το έργο ; 

 Είναι αδιαφορία και αμέλεια ; 

Φταίει -για όλα- το τοξικό κλίμα, που πλέον έχει γίνει καθεστώς στο Ξηρόμερο μεταξύ των Δημοτικών Παρατάξεων και κυρίως μεταξύ των αρχηγών- κάποιων εξ αυτών ;

Ότι και αν συμβαίνει από τα ανωτέρω, ευθύνη φέρουμε και οι πολίτες του Ξηρομέρου, που ανεχόμαστε όλες αυτές τις καταστάσεις και δεν θέτουμε , προ των ευθυνών τους, τις παρατάξεις και τους ηγέτες τους, που ο καθένας μας υπερψήφισε. Φταίει κι ο ίδιος ο λαός, που είναι μαραζιάρης, λέει γνωστός τραγουδοποιός.

Όχι, το πρόβλημα δεν είναι άλυτο . 

Δουλειά και καλή πρόθεση χρειάζεται, από όλους τους εμπλεκόμενους, Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση. Ας αφήσουν στην άκρη τις υπεκφυγές, τις δικαιολογίες και τα τερτίπια. Και ας πάψουν την επιχείρηση αποχαύνωσης των πολιτών.

Ας το καταλάβουν και οι μεν και οι δε. Είναι σε λάθος δρόμο… Και όσο πιο γρήγορα το εμπεδώσουν τόσο καλύτερα για τον τόπο, αλλά και για τους ίδιους…. Οι εκλογές, πλέον, είναι κοντά και οι ψηφοφόροι θα έχουν πολύ φρέσκιες στη μνήμη τους τις όποιες επιλογές των Παρατάξεων , οπότε και θα ανταποδώσουν ότι δεν πήραν από αυτές.

Λύση εδώ και τώρα ; 

Ναι είναι εφικτή. Πως ; 

Σύγκληση, το συντομότερο δυνατόν του ΔΣ, Νέα-ολοκληρωμένη και όχι πρόταση copy paste του Κανονισμού Λειτουργίας, Δέσμευση από την Δημοτική Αρχή για την ένταξη, εν ευθέτω χρόνω , και του υπολειπόμενου 40% των νοικοκυριών του Αστακού στο Σύστημα Αποχέτευσης, Περιορισμένα τέλη ή και μηδενικά για εύλογο χρονικό διάστημα και προγραμματισμό για την μετέπειτα σύνδεση Βασιλόπουλου και Καραϊσκάκη με το Βιολογικό Αστακού.

Κύριοι της Συμπολίτευσης και της Αντιπολίτευσης, ΙΔΟΥ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ! Μπορείτε να ανταποκριθείτε ;

 Όποιος υπερνικήσει τον κακό του εαυτό και αφήσει πίσω του την τοξικότητα, αμειφθήσεται τον Οκτώβριο του 2023. Ο λαός ξέρει να αμείβει αλλά και να στέλνει στο πυρ το εξώτερον, όποιον τον αγνοεί, ή τον εμπαίζει…..

Σχόλια

  1. Με την κατασκευή του τεχνικού έργου του βιολογικού Αστακού,
    που θα αναβαθμίσει περιβαλλοντικά την περιοχή του δήμου μας και θα συμβάλλει περαιτέρω και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής,
    δέν αποκλείεται ποτέ η δυνατότητα επέκτασής του,
    αρκεί όμως να ξεκινήσει η σωστή τεχνική λειτουργία του έργου και με τον κανονισμό που εκ των πραγμάτων απαιτείται ο κανονισμός,
    ωστε να λειτουργήσει πλήρως το έργο και σύμφωνα με τις ισχύουσες γενικότερα ρυθμίσεις σε παρόμοια τεχνικά έργα.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης
    του δήμου μας : 《 Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου