Ο Γιώργος Αποστολάκης παραβρέθηκε στην Χειροτονία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας"

 


Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και συγκίνησης  τελέστηκε, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022,  η χειροτονία του νέου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο,στην οποία είχα την τιμή να παρευρεθώ.....


Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Σάμου Ευσεβίου, Δημητριάδος Ιγνατίου, Σιδηροκάστρου Μακαρίου, Νεαπόλεως Βαρνάβα, Λευκάδος και Ιθάκης Θεοφίλου, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Λαρίσης Ιερωνύμου και Κιλκισίου Βαρθολομαίου.....


 Η ανάδειξη του σεβασμιότατου πατέρα Δαμασκηνού στο αξίωμα του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας ,ανοίγει ένα νέο ελπιδοφόρο κεφάλαιο στην εκκλησιαστική ιστορία της περιοχής μας, που έχει πλούσια θρησκευτική παράδοση και είναι γενέτειρα εξεχόντων Πατέρων.


Εύχομαι υγεία και καλή δύναμη για το θεάρεστο έργο που αναλάβατε σε μια δύσκολη εποχή .Μια εποχή , η οποία  μαστίζεται από την κοινωνικό – οικονομική κρίση και η ανάγκη για φιλανθρωπία είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Εκφράζουμε δε και την πεποίθηση πως η πνευματική καλλιέργεια και η μέχρι πρότινος φιλανθρωπική και ακαδημαϊκή πορεία Σας, Σας καθιστούν άξιο συνεχιστή του φιλανθρωπικού έργου του Μακαριστού Μητροπολίτη μας Κοσμά.


Η Δημοτική αρχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, και εγώ προσωπικά, θα είμαστε δίπλα Σας όπου και όποτε μας το ζητήσετε προκειμένου να συνδράμουμε και εμείς, με τον τρόπο μας, στο θεάρεστο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο που σχεδιάζετε να υλοποιήσετε στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Η εκλογή Σας σηματοδοτεί την αγάπη, την αλληλεγγύη και την συνέχιση της κοινωνικής προσφοράς για την Μητρόπολη μας.

Είμαι σίγουρος ότι χάρη στην πεφωτισμένη Σας καθοδήγηση θα εγκαινιαστεί μια νέα λαμπρή σελίδα για την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας!

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο θεάρεστο έργο Σας.

 ΑΞΙΟΣ!

              Δήμαρχος Ακτίου -Βόνιτσας 

         Γεώργιος -Θεόδωρος Αποστολάκης.






Σχόλια