Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Νέα διακοπή ρεύματος στους ΤΟΕΒ Παραβόλας και Φυτειών οδηγεί σε καταστροφή τους παραγωγούς»- Δήλωση Βαρεμένου

Για «νέα διακοπή ρεύματος στους ΤΟΕΒ Παραβόλας και Φυτειών που οδηγεί σε καταστροφή παραγωγούς κηπευτικών και άλλων προϊόντων», κάνει λόγο σε δήλωση του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Βαρεμένος.

Σημειώνει εξάλλου ο κ. Βαρεμένος:

«Η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ έχει ειδοποιήσει προ πολλού ότι έπαψε να είναι πάροχός τους και από την πλευρά υπεύθυνων κυβερνητικών παραγόντων επικρατεί νεκρική σιγή ως προς την κατάσταση απαξίωσης της πρωτογενούς παραγωγής, περαιτέρω εγκατάλειψης και πτώσης των αξιών στα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας. Την ώρα που η προωθούμενη αναγκαία λύση της ενεργειακής κοινότητας στο Μεσολόγγι έχει φρακάρει, τα συσσωρευμένα χρέη στον ΤΟΕΒ Παραβόλας έχουν φθάσει τις 300.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 70.000 είναι τόκοι.

Χωρίς διαγραφή τόκων ή και μέρους του χρέους, με μία γενναία ρύθμιση εκατό ή εκατόν είκοσι δόσεων και την επιτάχυνση εξεύρεσης μιας ριζικής λύσης του προβλήματος, το αδιέξοδο σε σημερινές συνθήκες ενεργειακής κρίσης θα μετατραπεί σε θανάσιμο πλήγμα  για την εναπομείνασα πρωτογενή παραγωγή. Όλοι όσοι εμπλέκονται στο εθνικό αυτό πρόβλημα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διότι η σιωπή είναι συνενοχή».

Σχόλια