Αιτωλοακαρνανία: πέντε ρομά «κυνηγοί χαλκού» κατηγορούνται για δυο μεγάλες κλοπές Διακριβώθηκε η δράση συμμορίας που ενέχεται σε διάπραξη κλοπών στην Αιτωλοακαρνανία. Για την υπόθεση  σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ανδρών Ρομά (από 22 ετών-ο μικρότερος- έως 49 ο μεγαλύτερος) για την κλοπή και σε βάρος ενός 37χρονου για κλεπταποδοχή.

Οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν 14 τόνους χαλκού, μπαταρίες, πόλου διακόπτη από επιχείρηση. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της συμμορίας από τη διάπραξη των κλοπών ξεπερνά τις 160.000. ευρώ .

Σύμφωνα με τις αστυνομικές ανακοινώσεις, διακριβώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας, η δράση συμμορίας, τα μέλη της οποίας, ενέχονται σε διάπραξη κλοπών σε επιχείρηση, στη Ναυπακτία.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας, που διενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού  Τμήματος Ναυπακτίας, εξιχνίασαν συνολικά δυο κλοπές σε εγκαταστάσεις εταιρείας, που είχαν διαπράξει οι κατηγορούμενοι στις 5/12/2021 και στις 15/12/2021, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει 14 τόνους σύρμα χαλκού, μια μπαταρία αυτοκινήτου, καθώς και ένα πόλο διακόπτη, συνολικής αξίας 163.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Σχόλια