Δήμος Ι.Π.Μεσολογγίου: ζυμώσεις στον κεντροαριστερό χώρο

 


Ζυμώσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση

Γράφει ο  Δημήτριος Καλαβρουζιώτης *

Πρωτοβουλίες διεργασίες και ζυμώσεις, που θα μπορέσουν να εκφράσουν με επάρκεια τον ευρύτερο κεντροαριστερό, δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο, που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, αναπτύσσονται τον τελευταίο καιρό.

Αυτοδιοικητικές κινήσεις πολιτών, στελέχη με εμπειρία στο χώρο έχουν αναπτύξει ένα κύκλο επαφών, με στόχο να διερευνηθούν οι πολιτικές διαθέσεις και προθέσεις, αλλά και οι διαθεσιμότητες πρόσωπων. Αξιοσημείωτη είναι η συντονισμένη προσπάθεια για νέα πρόσωπα που θα ανανεώσουν τον δήμο. Πρόσωπα τα όποια θα μπορούσαν να λειτουργήσουν συγκολλητικά και συνενωτικά υπέρ νιας κοινής προγραμματικής θέσης. Για την κεντροαριστερά η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό.

Στόχος είναι η δημιουργία λαϊκών θεσμών, με δημοκρατικές δομες αλληλεγγύης και συμμετοχής τον πολιτών στη διοίκηση και στην οργάνωση της κάθε γειτονιάς και της κάθε κοινότητας. Να σκεφτούμε ιδέες για την τοπική κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη

Η συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση των πολιτών έχει σκοπό την οργάνωση του κόσμου, την καλυτέρευση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής.

Τέλος είναι αναγκαίο να επιδιωχθούν ευρύτερες συνεργασίες με πρόσωπα και κινήσεις από τον ευρύτερο κεντροαριστερό, προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο, χωρίς αποκλεισμούς και προαπαιτούμενα. Για να ωφεληθεί όλη η τοπική κοινωνία.

*Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

Σχόλια