ΞΗΡΟΜΕΡΟ :ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ, ΣΥΝΤΟΜΑ, ΤΟ ΤΟΠΙΟ

 


Γράφει-Σχολιάζει  ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Ένα χρόνο πριν τη διενέργεια των Δημοτικών Εκλογών και όλα δείχνουν ότι μέχρι τέλους Οκτωβρίου, ή το αργότερο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου θα έχει ξεκαθαρίσει, σχεδόν, ολοκληρωτικά το τοπίο, καθώς και οι τελευταίοι ενδιαφερόμενοι να διεκδικήσουν τη Δημαρχία για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα ξεδιπλώσουν σχέδια, προγράμματα και αποφάσεις ακόμη για υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους και Προέδρους Κοινοτήτων. Ωστόσο, καθώς ο εναπομένων χρόνος μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2023 είναι αρκετός, ουδείς μπορεί να αποκλείσει μικρές, ή μεγάλες μεταβολές  στα αρχικά σχέδια, πόσω μάλλον που μεσολαβούν οι βουλευτικές εκλογές, που-όπως διαφαίνεται- μπορούν να επηρεάσουν κατά καθοριστικό τρόπο τα τεκταινόμενα στον αυτοδιοικητικό χώρο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αρκετοί από τους νυν Δημοτικούς Συμβούλους δεν θα θέσουν υποψηφιότητα ενώ κάποιοι Συνδυασμοί, ελλείψει ενδιαφέροντος, θα καταφύγουν σε προέδρους Κοινοτήτων για να καλύψουν τις θέσεις υποψηφίων για το ΔΣ.

Πως όμως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή ;

Ο νυν Δήμαρχος κ. Τριανταφυλλάκης έχει δηλώσει προ πολλού και μας το επιβεβαίωσε σε σύντομη συνομιλία  που είχαμε μαζί του, ότι θα είναι υποψήφιος και ο Συνδυασμός του θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη Δημαρχία για τα επόμενα  τέσσερα χρόνια πλαισιούμενος ο ίδιος από νυν Δημοτικούς Συμβούλους του αλλά και από νέους με γνώσεις, όρεξη για δουλειά , με δυνατότητες και πτυχία- όπως χαρακτηριστικά μας είπε. Είναι δε , ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών, αφού-όπως χαρακτηριστικά μας είπε- η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει παράξει έργο και νοικοκύρεψε το Δήμο, πράγμα, που εκτιμά ότι θα αναγνωρισθεί από τους Ξηρομερίτες.

Πάντως, με τον Συνδυασμό Τριανταφυλλάκη δεν θα είναι υποψήφιοι οι κ. Κ. Μπαμπούρης και Απ. Ντίνος, οι οποίοι, μιλώντας μαζί τους, μας ξεκαθάρισαν ότι θα παύσουν να ασχολούνται ενεργά με τα κοινά, ενώ ο κ. Ελ. Κατσαούνης δεν έχει πάρει ακόμη απόφαση για το τι θα πράξει αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και να μην είναι υποψήφιος. Ο νυν ανεξάρτητος και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης του Δημάρχου κ. Κ. Λαινάς αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την πρώην παράταξή του και –όπως μας είπε-μελετά προσεκτικά τα δεδομένα, σε σχέση με τις υπό δημιουργία παρατάξεις. Εάν δεν βρει κοινό τόπο συνεργασίας, δεν θα θέσει υποψηφιότητα.

Ο Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Ερ. Γαλούνης φέρεται αποφασισμένος να πάψει να ασχολείται με τα αυτοδιοικητικά μετά από σχεδόν τρεις και πλέον δεκαετίες έντονης ενασχόλησης με το  χώρο , αποκλείοντας ταυτόχρονα την όποια παρασκηνιακή δραστηριότητά του.

Ο Αρχηγός της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Παν. Στάικος μόλις πριν λίγα εικοσιτετράωρα και μάλιστα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επαναβεβαίωσε την απόφασή του να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές και απότι μαθαίνω έχει πληθώρα επαφών με στόχο την κατάρτιση ενός αξιόπιστου ψηφοδελτίου.

Σφόδρα ενοχλημένος από τις αήθεις και κακόβουλες επιθέσεις που δέχεται σε προσωπικό ακόμα και σε οικογενειακό επίπεδο από τους γνωστούς- άγνωστους ‘’σχολιαστές’’, προχωρά αθόρυβα και μεθοδικά στις όποιες κινήσεις του και δηλώνει ιδιαίτερα αισιόδοξος για την εκλογική του νίκη.

Ωστόσο, έχει δηλώσει κατ επανάληψη ότι είναι έτοιμος να παραιτηθεί από την διεκδίκηση της Δημαρχίας εάν θέσει υποψηφιότητα ο κ. Απ. Πανταζής, στο πλευρό του οποίου θα ταχθεί . Για τον ίδιο προτεραιότητα δεν έχουν οι προσωπικές επιδιώξεις αλλά η αλλαγή του σκηνικού στο Δήμο, με στόχο να υπάρξει πρόοδος στον τόπο και έξοδος από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει.

Δυναμική είσοδο στο χώρο της Αυτοδιοίκησης του Ξηρομέρου ετοιμάζεται να κάνει ο Αστακιώτης δικηγόρος κ. Δημήτριος Μπόνης έχοντας το μομέντουμ ιδιαίτερα θετικό για τον ίδιο και την υπό εξαγγελία παράταξή του.

 Όπως ο ίδιος μου είπε, εφόσον όλα ευοδωθούν , θα είναι σε θέση μέχρι τέλους Οκτωβρίου , ή το αργότερο το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου να ανακοινώσει το σχήμα και την υποψηφιότητά του. 

Αυτές τις ημέρες βρίσκεται υπ ατμόν και πραγματοποιεί και τις τελευταίες επαφές, σε πολιτικό επίπεδο, με στόχο η υποψηφιότητά του να έχει την ευρύτερη, κατά το δυνατόν, στήριξη από πολιτικούς φορείς και βουλευτές του Νομού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μου, έχει την πλήρη στήριξη των βουλευτώ της ΝΔ του Νομού κυρίων Καραγκούνη, Σαλμά και Λιβανού , του Περιφερειάρχηκ. Φαρμάκη και της Αντιπεριφερειάρχου κ. Σαλμά. 

Ωστόσο, ο κ. Μπόνης  επιδιώκει τη στήριξη και από βουλευτές και άλλων κομμάτων, αλλά και στελεχών τους και φαίνεται ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, έτσι ώστε να καταστεί υποψήφιος κοινής αποδοχής και όχι ενός κόμματος.

Πολλά θα εξαρτηθούν και από τη στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τα μέλη και τα τοπικά στελέχη του οποίου θα συναντηθούν στον Αστακό στις 7 Νοεμβρίου για να συζητήσουν για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα στην περιοχή Ξηρομέρου σε ότι αφορά τις Βουλευτικές  και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το βέβαιο είναι ότι η δυναμική που παρουσιάζει το κόμμα μετά την εκλογή νέας ηγεσίας θα πρέπει –σύμφωνα με τα στελέχη του-να αποτυπωθεί και στα εκλογικά αποτελέσματα.Στα πλαίσια αυτά δεν μπορεί να αποκλεισθεί κανένα ενδεχόμενο ακόμη και η αυτόνομη κάθοδος στις Δημοτικές εκλογές, εάν δεν καταστεί εφικτή η συνεργασία με όρους και προϋποθέσεις με κάποιον άλλον φορέα, ή Συνδυασμό.

Βέβαια όλες αυτές οι κινήσεις  και τα σχέδια μπορούν να ανατραπούν εάν το Δήμο διεκδικήσει  Συνδυασμός υπό τον κ. Αποστόλη Πανταζή. Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν , ακόμα και από τον χώρο της Συμπολίτευσης, ότι η κάθοδος Πανταζή στον εκλογικό στίβο θα επηρεάσει καταλυτικά τον εκλογικό τοπίο και η νίκη του Συνδυασμού του θα είναι σχεδόν δεδομένη.

Το αν θα κατέβει ή όχι στις εκλογές, αναμένεται να ξεκαθαρισθεί σύντομα. Εάν αυτό συμβεί θα μιλάμε τότε για άλλα δεδομένα.

Κλείνοντας το θέμα θα πρέπει να αναφέρω ότι πολλοί άλλοι, με τους οποίους μιλήσαμε και μας αποκάλυψαν τα σχέδια και τις προθέσεις τους, προτίθενται οι ίδιοι την κατάλληλη ώρα να προβούν στις σχετικές ανακοινώσεις, πράγμα που σεβόμαστε απολύτως.

Σχόλια

  1. Κάθε πρωτοβουλία συνδημοτών μας για την σύσταση νέων δημοτικών παρατάξεων στον δήμο μας, προφανώς και είναι ελεύθερο δημοκρατικό δικαίωμα και στα πλαίσια της ισοτιμίας και ισοπολιτείας.
    Και όσο περισσότερες δημοτικές παρατάξεις υπάρχουν τόσο και ακριβέστερα και συγκεκριμένα εκφράζεται πολιτικά και μεσω των δημοτικών πσρατάξεων η κοινωνία του δήμου μας.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης και προοδευτικής δημοτικής
    παράταξης του δήμου μας : 《 Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου