Πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα Δήμου Ξηρομέρου – Καλάμου – Καστού, ενάντια στην Π.Ο.ΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας, σε συνέντευξη τύπου στο Αγρίνιο.

 


Ημερομηνία 20-10-2022
Επιτροπή Αγώνα Δήμου Ξηρομέρου - Καλάμου και Καστού
ενάντια στη Π.Ο.ΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση της Επιτροπής Αγώνα Δήμου Ξηρομέρου – Καλάμου – Καστού, ενάντια στην Π.Ο.ΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας, σε συνέντευξη τύπου στο Αγρίνιο.

Με αφορμή την υπό θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ (Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ, στην περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου, η Επιτροπή Αγώνα του Δήμου, θέλει να γνωστοποιήσει στο ευρύτερο κοινό, στους Φορείς, τα Σωματεία και τους Συλλόγους του Νομού, την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου για τις αντιρρήσεις και τις συνέπειες που θα επιφέρει η πιθανή θεσμοθέτηση της εν λόγω Π.Ο.Α.Υ, ιδιαίτερα στο παράκτιο και θαλάσσιο μέτωπο του Αστακού - Μύτικα και των νήσων Καλάμου και Καστού και να καταθέσει την δική της πρόταση.
Για το λόγο αυτό διοργανώνει την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11:00 π.μ. στο χώρο του νεοκλασικού κτιρίου του Τ.Ε.Ε Αιτ/νίας (Πάνου Σούλου 11 - Αγρινίο), ενημερωτική συγκέντρωση - συνέντευξη τύπου.
Στην εκδήλωση θα παρατεθούν από τους επιστημονικούς συνεργάτες και το νομικό τμήμα της Επιτροπής Αγώνα, όλα τα αποτελέσματα της επιστημονικής αντί μελέτης και για τις περιβαλλοντικές, οικονομικές, κοινωνικές, πολιτισμικές επιπτώσεις που θα υποστεί, όχι μόνο η περιοχή και η ενδοχώρα του Δήμου Ξηρομέρου, αλλά και ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας.
Μετά το πέρας της ενημέρωσης, μέλη του συντονιστικού οργάνου της Επιτροπή Αγώνα, θα τεθούν στη διάθεση των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που έχουν προσκληθεί στην εκδήλωση, για κάθε ερώτηση – πληροφορία.
Αμέσως μετά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, θα υπάρχουν τοποθετήσεις ή και ερωτήσεις από του συμμετέχοντες φορείς, σωματεία ή συλλόγους.

Σχόλια