Γιατί να σε στηριξω ρε μπαγάσα ;

 



Θέμε – δε θέμε, στις δημοτικές  εκλογές που  έρχονται θα εξασκήσουμε το δικαίωμά μας το πολιτικό, το ύψιστο. Θα επιλέξουμε  ποιοι είναι οι καλύτεροι.

 Ας  προσπαθήσουμε  να βρούμε μερικά κριτήρια που διαφοροποιούν τους υποψήφιους 

  1. Οι ικανότητες που έχει ο καθένας να διοικεί και να οργανώνει
  2. Οι γνώσεις και η εμπειρία που έχει ο καθένας
  3. Το πόσο συνεργάσιμος είναι
  4. Το πόσο οραματιστής είναι
  5. Το πόσο μπορεί να προβλέψει μια ανάγκη και να λύσει ένα πρόβλημα πριν ακόμα αυτό εκδηλωθεί
  6. Αν μπορεί να ανταποκριθεί σε μιαν έκτακτη ανάγκη, σε μια τραγωδία
  7. Αν ξέρει να διαλέγει τους συνεργάτες του
  8. Αν είναι ξεροκέφαλος, αν είναι λογικός ή δεν μπορείς να τον πιάσεις από πουθενά
  9. Αν είναι φυγόπονος ή εργατικός
  10. Αν είναι έντιμος ή λαμόγιο περιωπής
  11. Αν μπορεί να πει σωστά μια φράση, κι ακόμα καλύτερα, να μπορεί να αρθρώσει έναν ουσιώδη λόγο, ή ούτε να μιλήσει δεν ξέρει
  12. Αν είναι θετικός και αισιόδοξος άνθρωπος ή μαύρη μαυρίλα πλάκωσε
  13. Αν ο ίδιος είναι επιτυχημένος στη δουλειά του ή με όσα έχει καταπιαστεί έχει αποτύχει
  14. Αν λέει αλήθεια πάντα ή έχει συλληφθεί ψευδόμενος
  15. Κατ’ αρχάς, αν έχει δουλέψει ή είναι ανεπάγγελτος ντουλαπτσής και χαραμοφάης
  16. Αν είναι επίμονος και δεν παραιτείται από την προσπάθεια πριν φτάσει στο στόχο, ή εγκαταλείπει στην πρώτη δυσκολία ή αν αργεί να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα
  17. Αν είναι μέθυσος ή νηφάλιος, καβγατζής, εριστικός
  18. Αν γνωρίζει τα χωριά  , τον δήμο μας

Αυτά, συνοπτικά, αλλά υπάρχουν  και πολλά άλλα κριτήρια. 

Ακόμη και αν πλένεται κανείς ή βρωμάει από την απλυσιά, μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για να επιλέξεις κάποιον...

 Γιατί κι αυτό έχει συνέπειες, όταν για κάποιον  ο οποίος θα κληθεί να διαπραγματευτεί, να συνομιλήσει, να  μας  εκπροσωπήσει. Κι η μπόχα, δεν είναι ατού αλλά κοσμοδιώχτης!

Από όλα αυτά τα κριτήρια (και όσα δεν έχουμε καταγράψει, αλλά μπορεί να έχει ο καθένας μας κατά νου), κάποια είναι ιδιαίτερα βαρύνουσας σημασίας κι άλλα είναι δευτερεύοντα – ο καθένας κατά την κρίση του ταξινομεί.Και αναλόγως, κατατάσσει τους υποψήφιους. 

Υπάρχει, όμως, ένα βασικό θέμα: 

Να κάνει για τη δουλειά για την οποία τον επιλέγεις. Αν πήγαινε για παπάς, θα έπρεπε να μπορεί κάπως να ψέλνει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό το προσόν μας είναι αδιάφορο: δεν ψηφίζουμε για παπά, ούτε για Μητροπολίτη.  

Επιλέγουμε  τοπικούς μας άρχοντες, αυτούς που θα λύσουν τα τοπικά μας ζητήματα και θα βοηθήσουν τον τόπο να μην ρημάξει, και θα του δώσουν την ώθηση που χρειάζεται για να αναπτυχθεί.

Μπορείς, κύριε; θα σε στηρίξω ! Δεν μπορείς, θα ψάξω για άλλον. Γιατί, αυτό πρέπει να είναι το σημείο που πρέπει να επικεντρώσουμε: η αποτελεσματικότητα του καθενός, να μπορεί να βάλει τη μια πέτρα πάνω στην άλλη κι όχι να μας περιλούζει με λόγια και φούμαρα και αποτέλεσμα ουδέν. 

Τι να το κάνω αν χορεύεις ωραίο ζεϊμπέκικο, αν εμφανίζεσαι στις τηλεοράσεις, αν έχεις όνομα, αφού δεν ξέρεις από κουμάντο; Τέτοιους, κακά τα ψέματα, έχουμε πολλούς. 

Τους αποτελεσματικούς ψάχνουμε. Και τα περισσότερα από τα κριτήρια που αναφέραμε πιο πάνω, στην αποτελεσματικότητα μας οδηγούν, αυτή κυρίως μας ενδιαφέρει.

Και κάτι ακόμα: θέλουμε ο εκπρόσωπός μας τουλάχιστον να μην μας ντροπιάζει! Με τα λόγια του, τις συμπεριφορές του, τις δράσεις του, τις συναναστροφές του.

Η προσωπική του ζωή είναι μάλλον το τελευταίο που μας ενδιαφέρει, αλλά αξιοπρεπής θέλουμε να είναι.

Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, υποψήφιε, θέλουμε να μας εμπνεύσεις. Να μας δείξεις δρόμους έξω απ’ το κατώφλι μας, έξω από τα στενά μας σύνορα. 

Ακόμα κι αν έχουμε προσωπικά συμφέροντα, αν σε θέλουμε για μέσο, για ρουσφέτι και παντός είδους ιδιοτελείς εξυπηρετήσεις, εσύ πρέπει να μας οδηγήσεις στο κοινό καλό, στο συμφέρον του συνόλου, που θα είναι και συμφέρον δικό μας.

Πρέπει να μας κάνεις καλύτερους...


https://veloutsanews.blogspot.com/2022/10/blog-post_665.html

Σχόλια

  1. Γιατί έχω καθαρά χέρια και το έχω αποδείξει .!!
    Γιατί έχω όραμα για τον τόπο μου και είμαι αποτελεσματικός και το έχω αποδείξει .!!
    Γιατί υπηρετώ και δεν εξουσιάζω την κοινωνία ,σεβόμενος τους πολίτες και το έχω αποδείξει πως σεβόμουν την αντιπολίτευση ,η οποία όσο πιο ισχυρή και με προτάσεις είναι ,τόσο έκανα μεγαλύτερο έργο .
    Γιατί δεν είχα κανενός είδους διαπλοκή με τους εργολάβους ,που αν βρεθεί ένας και πει πως μου ακούμπησε ένα ευρώ στο χέρι ,θα τινάξω τα μυαλά μου στον αέρα .!!!
    Για όλους αυτούς τους λόγους και χιλιάδες ακόμη ,οι πολίτες θα με εμπιστευτούν απογοητευμένοι από πολιτικούς απατεώνες κλέφτες ( 240.500 ευρώ στον αγωγό ύδρευσης μόνο )και και θα με εκλέξουν Δήμαρχο από τον πρώτο γύρο .
    Παναγιώτης Σταικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το καλύτερο εκλογικό σύστημα το νέο με το οποίο θα γίνουν οι επόμενες εκλογές , νυστέρι στην συναλλαγή και διαπλοκή .
    Το νέο εκλογικό σύστημα με το οποίο θα γίνουν οι επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ότι καλύτερο για την Δημοκρατία .
    Το 2006 ήταν το ίδιο μόνο το ποσοστό ήταν 42% για να εκλεγείς από τον πρώτο γύρο ,ενώ τώρα είναι 43%.
    Και τότε με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας πήρα 45% και εκλέχθηκα Δήμαρχος Αστακού με αυτό το Σύστημα και τα τοπικά συμβούλια στο ίδιο ψηφοδέλτιο με το γενικό .Οι συνυποψήφιοι μου έλαβαν :
    Κύριοι
    Στράτος Βασίλειος 23%
    Μπόνης Δημήτριος 22% , οι οποίοι εκλέχτηκαν ως Αντιπολίτευση στον Δήμο , με τους οποίους είχα μια αγαστή και φιλική συνεργασία , για την οποία τους ευχαρίστησα Δημόσια πολλές φορές .!!!
    Γεωργαλής Ηλίας ( Με την Συμπολιτεία ) 2,6 % οι οποίοι δεν εκλέχτηκαν ως Αντιπολίτευση στον Δήμο!!!!
    Και Βότσης Γεράσιμος με 2,6 % οι οποίοι δεν εκλέχτηκαν ως Αντιπολίτευση στον Δήμο!!!
    Γιατί δεν είχα κανενός είδους διαπλοκή με τους εργολάβους ,που αν βρεθεί ένας και πει πως μου ακούμπησε ένα ευρώ στο χέρι ,θα τινάξω τα μυαλά μου στον αέρα .!!!
    Για όλους αυτούς τους λόγους και χιλιάδες ακόμη ,οι πολίτες θα με εμπιστευτούν απογοητευμένοι από πολιτικούς απατεώνες και κλέφτες του δημοσίου χρήματος ( η απόδειξη από τον πραγματογνώμονα - εκτιμητή στην μήνυση που κατέθεσα για την κλοπή των 240.500 ευρώ ) και θα με εκλέξουν Δήμαρχο και πάλι από τον πρώτο γύρο .
    Παναγιώτης Σταικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου