Σκληρή κριτική Θ. Μωραΐτη στην κυβέρνηση: «βυθίζετε την ελληνική κοινωνία στην απόγνωση» (βίντεο)

 


Τους τελευταίους μήνες, η διαφθορά και η παρακμή αναδύονται σχεδόν από κάθε πτυχή της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας», ανέφερε – μεταξύ άλλων –  στην ομιλία του στη Βουλή ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, για το νομοσχέδιο για τα Επιχειρηματικά Πάρκα.

«Πάρτι διαπλεκόμενων συμφερόντων και αισχροκέρδειας, επιτελικό παρακράτος που παρακολουθεί τους πολιτικούς αντιπάλους, γυρίζετε τη χώρα σε εποχές όπου βασίλευε το δεξιό παρακράτος, τα συμφέροντα μερικών οικογενειών και μιας κλειστής πολιτικοοικονομικής κάστας πέριξ αυτών», είπε ο βουλευτής, απευθυνόμενος στη συμπολίτευση.

«Γυρίζετε τη χώρα πολλά χρόνια πίσω, βυθίζοντας την ελληνική κοινωνία στην απόγνωση, το θυμό και την ανασφάλεια», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μωραΐτης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «αφήνει απροστάτευτες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα ευάλωτα νοικοκυριά», ότι «επιδοτεί τα καρτέλ ενέργειας» και ότι «αναγκάζει τον αγροτικό κόσμο αυτές τις μέρες να βγει ξανά στους δρόμους εκπέμποντας SOS και κραυγή αγωνίας».

Αναφορικά με τα Άρθρα 83 και 84 του νομοσχεδίου που αφορούν στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων, ο κ. Μωραϊτης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προβεί σε «πέντε νομοθετικές παρεμβάσεις μέσα σε τρία χρόνια και έχουμε χάσει το λογαριασμό πόσες τροπολογίες».

Απευθυνόμενος στον κ. Αυγενάκη, ανέφερε ότι «έχει δημιουργήσει ένα αθλητικό νομικό πλαίσιο – Φρανκεστάιν, κομμένο και ραμμένο στις πολιτικές σκοπιμότητες και τα οικονομικά συμφέροντα που εξυπηρετεί στο χώρο του αθλητισμού», ενώ «εργαλειοποίησε θλιβερά γεγονότα για να εφαρμόσει το δόγμα “νόμος και τάξη”».

«Προσπαθήσατε να μετατρέψετε τα σωματεία ουσιαστικά σε ΑΕ, αν θέλουν να συνεχίσουν τη λειτουργία του, οδηγώντας σε αφανισμό κυρίως τα μικρά σωματεία της περιφέρειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, δε, πως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία «τα λέει εδώ τρία χρόνια τώρα, αλλά δεν τον ακούει». «Όλο αυτό το μπρος πίσω, αυτό το μπάχαλο στα πρωταθλήματα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν μας είχατε ακούσει», είπε ο κ. Μωραΐτης, απευθυνόμενος στον Υφυπουργό Αθλητισμού.

 «Σας είχαμε καλέσει μόλις ένα μήνα πριν να συμπεριλάβετε τα 301 σωματεία που τότε αποκλείσατε ενώ με τη διάταξη που φέρνετε τώρα δίνετε το δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε, παράλληλα, πως σήμερα  η κυβέρνηση αναγκάζεται σε «άτακτη υποχώρηση», η οποία «δικαιώνει την κριτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και αναδεικνύει το Μητρώο σε τεράστιο προσωπικό φιάσκο του κ. Αυγενάκη».

Εν συνεχεία, υπογράμμισε ότι «είναι καιρός να ξεκαθαρίσει το τοπίο, να εφαρμοστεί η ολιστική μελέτη της ΦΙΦΑ – ΟΥΕΦΑ με σεβασμό στο αυτοδιοίκητο και τον ελεγκτικό ρόλο του κράτους» και παρότρυνε τον κ. Αυγενάκη να «καθίσει στο τραπέζι του ειλικρινούς διαλόγου με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, να δημιουργήσει συνθήκες διαφάνειας, δημοκρατίας και νομιμότητας» και τότε «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία θα βάλει πλάτη».

Τέλος, κάλεσε τον Υφυπουργό Αθλητισμού «ειδικά για φέτος – και εξαιτίας του μπάχαλου που έχει δημιουργηθεί – να δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής  στα πρωταθλήματα σε όλα τα σωματεία που έχουν τις προϋποθέσεις της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης και τη δυνατότητα ένταξής τους στο Μητρώο μέχρι την οριστική προθεσμία εγγραφής τους στις 31.7.2023».

Κλείνοντας, ο Τομεάρχης Αθλητισμού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε πως «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία που θα  κληθεί σύντομα να κυβερνήσει, θα πάρει ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της εξυγίανσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού, αποκαθιστώντας τον αθλητισμό ως δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό για όλους τους πολίτες, κάθε ηλικίας».

Δείτε το βίντεο:




Σχόλια