ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ; Γράφει-Σχολιάζει Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

 


Ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, που προσδιορίστηκαν και επίσημα για τις 8 και 15 Οκτωβρίου (ο δεύτερος γύρος ) , όπως άλλωστε ,άτυπα, είχε εξαγγελθεί στο παρελθόν.......

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι σε όλη τη χώρα , ανακοινώνουν ο ένας μετά τον άλλον τους συνδυασμούς τους, διαδικασία που θα έχει ολοκληρωθεί, στις περισσότερες των περιπτώσεων, μέχρι τέλους του χρόνου.

Το γεγονός ότι θα προηγηθούν, τουλάχιστον κατά τέσσερις μήνες, οι βουλευτικές εκλογές, αναγκάζει τους υποψήφιους δημοτικούς ταγούς να ολοκληρώσουν τα της εξαγγελίας των Συνδυασμών τους αρκετά νωρίς , σε σχέση με άλλες φορές, αφού η προεκλογική διαδικασία για τις κοινοβουλευτικές εκλογές θα επισκιάσει κάθε άλλη πολιτική δραστηριότητα. Μια διαδικασία , βέβαια, που έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να λάβει διαστάσεις από τις αρχές του νέου έτους. Είναι απόλυτα λογικό, οι Δημοτικές εκλογές και οι σχετικές διεργασίες να υποβαθμιστούν απολύτως για το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο μέχρι δηλ την ολοκλήρωση των εκλογών για το Κοινοβούλιο, εφόσον αυτές δε γίνουν νωρίτερα.

Ωστόσο, στο Ξηρόμερο υπάρχει μια υστέρηση ενδεχομένως και δυστοκία στην ολοκλήρωση των Συνδυασμών, πράγμα που μεταφράζεται σε αδυναμία σχηματισμού ολοκληρωμένων Συνδυασμών και προπαντός αξιόπιστων που θα διεκδικήσουν τη Δημοτική Αρχή.

Είναι εμφανές και το ομολογούν πολλοί από εκείνους που ασχολούνται με τα αυτοδιοικητικά ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων, αφού πολύ δύσκολα μπορεί να καλυφθεί ο απαιτούμενος αριθμός των υποψηφίων, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους Δημοτικούς Συμβούλους. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, απαιτούνται τουλάχιστον 100 υποψήφιοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι για ένα ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο. Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται να δούμε ‘’κολοβούς Συνδυασμούς’’, ή ακόμη και εγκατάλειψη της προσπάθειας από κάποιους εν δυνάμει αρχηγούς Συνδυασμών, εξ αυτού του λόγου. Εάν δε, διεκδικήσουν τη Δημαρχία περισσότεροι των τεσσάρων Συνδυασμών, η εκδοχή αυτή θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Το ενδιαφέρον για υποψηφιότητα είναι περιορισμένο αφενός γιατί στα μάτια και τη συνείδηση πολλών, το όλο σύστημα έχει απαξιωθεί ενώ για πολλούς άλλους λείπει το κίνητρο.

Το Ξηρόμερο πληρώνει βαρύ το τίμημα μεθόδων και πρακτικών , που κυριάρχησαν στο παρελθόν και φαίνεται να μη έχουν εξαλειφθεί μέχρι σήμερα, καθώς πολλά από τα πρόσωπα, που πρωταγωνιστούσαν σε τέτοιου είδους καταστάσεις εξακολουθούν να έχουν βλέψεις συμμετοχής στις εκλογικές Δημοτικές διαδικασίες. Θα βρουν πρόσφορο έδαφος και ανταπόκριση στις αισχρές , δοκιμασμένες και καταδικασμένες μεθοδεύσεις από το σύνολο, σχεδόν, του λαού του Ξηρομέρου ; Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα ; Υπάρχουν άραγε και σήμερα οι κατάλληλες συνθήκες για να κρατηθούν ζωντανές αυτές οι πρακτικές και μέθοδοι, που αποτελούσαν και αποτελούν όνειδος για τον τόπο μας ;

Θα γίνουμε μάρτυρες απολύτως εξευτελιστικών πρακτικών, που μας έκαναν ‘’σούργελο’’ στο Πανελλήνιο καταρρακώνοντας την αξιοπρέπειά μας, ως Ξηρομεριτών ;

Και αν τότε, υπήρχαν οι γνωστές σε όλους μας μέθοδοι, σήμερα υπάρχουν άλλες, εξίσου καταδικαστέες, όταν στοχεύουν, με οποιονδήποτε τρόπο, στην κάθε μορφής εξαγορά συνειδήσεων και στην υποκλοπή ψήφων.

Όσοι και όποιοι και αν είναι αυτοί, οι οποίοι σκοπεύουν να απευθυνθούν στο λαό του Ξηρομέρου αποβλέποντας στην ψήφο του οφείλουν να σεβαστούν τον κάθε πολίτη, οφείλουν να προστατέψουν την αξιοπρέπειά του προσωπική και πολιτική, οφείλουν να μη δυσφημίσουν , για ακόμη μία φορά, το Ξηρόμερο, οφείλουν να είναι απόλυτα ειλικρινείς απέναντι στο φτωχοποιημένο λαό του Ξηρομέρου. Οφείλουν να μην του τάζουν λαγούς με πετραχήλια, αλλά να είναι απόλυτα ειλικρινείς μαζί του, έστω και αν είναι δυσάρεστοι.

Ο κόσμος, οι πολίτες του Ξηρομέρου είναι σε θέση να εκτιμούν και να ανταμείβουν την ειλικρίνεια, έστω και αν κάποιοι, εν δυνάμει ηγήτορες, πιστεύουν ότι μπορούν να τους εξαπατήσουν, προς στιγμήν.

Είναι αδιανόητο το εκλογικό μπάτζετ στο Ξηρόμερο να είναι 1,5 εκατ. ευρώ, ή και 2,5 εκατ. ευρώ, όταν στις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου κυμαίνεται, για τους περισσότερους υποψήφιους, στα 4 έως 5 εκατ. ευρώ !

Σχόλια

 1. Υπάρχει εκλεγμένη δημοτική αρχή του δήμου μας και η πολιτική της βρίσκεται σε εξέλιξη και για όλα τα χρονίζοντα απο δεκαετίας άλυτα θέματα και όπως είναι η σωστή χωροθέτηση για πολύπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη για την περιοχή μας και άλλα χρονιζοντα και όπως ειναι το υπο κατασκευή τεχνικό έργο του βιολογικού Αστακού και άλλα παρόντα προς λύση θέματα που απασχολούν την κοινωνία του δήμου μας.
  Επομένως για τους δημότες του δήμου μας που θέλουν να λύνονται προβλήματα του δήμου μας , δέν ειναι θέμα ουσίας, τυχόν εφήμερες και επιφανειακές συνεργασίες για την επάνοδο σε αποτυχημένες πολιτικά-πολιτικές παρελθόντων ετών, που κράτησαν το δημο μας σε στασιμότητα.
  Σπύρος Ν. Γιαννέλης
  Αρχοντοχώρι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπάρμπα Θωμά πάρ' το χαμπάρι και μην αναλώνεσαι τζάμπα . Οι συνδυασμοί στο Δήμο Ξηρομέρου θα είναι τρεις. Στάικος , Λαϊκή Συσπείρωση και Τριανταφυλλάκης με αυτή την σειρά συλλογής ψήφων .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να μήν λογαριάζεις χωρις να ξέρεις. οι συνδυασμοί θα είναι 6.
   τριανταφυλλακης
   γαλούνης
   στάίκος
   θώμας καί
   2 προοδευτικοί συνδυασμοι.

   Διαγραφή
 3. Και όσον αφορά την πολιτική των αντιπολιτευτικών δημοτικών παράταξεων του δήμου μας :
  -<< Δυνατό Ξηρόμερο Πρώτα ο Πολίτης >> και << Αναζωογόνηση Ξηρομέρου >>
  κατα την αποψή μου απέτυχαν πολιτικά- με την λαθεμένη πολιτική των και απο 1/9/2019, στο έργο τους και την αποστολή τους.
  Σπύρος Ν. Γιαννέλης
  απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης και προοδευτικής δημοτικής
  παράταξης του δήμου μας : 《 Συμπολιτεία Ξηρομεριτών 》

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου