ALCO: 7,3 μονάδες μπροστά η ΝΔ, σταθερό το ΠΑΣΟΚ, μείωση για τους υπολοίπους

 ALCO: 7,3 μονάδες μπροστά η ΝΔ, σταθερό το ΠΑΣΟΚ, μείωση για τους υπολοίπους

Στις 7,3 μονάδες – από 8,3 τον Οκτώβριο – διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου επι των εγκύρων στην δημοσκόπηση της ALCO , το πρώτο  μέρος της οποίας μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ επί των εγκύρων παρέμεινε σταθερό στο 11,4%, ενώ πτώση εντός των ορίων του στατιστικού λάθους σημειώνουν τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, με το ΜεΡΑ25 να καταγράφεται μάλιστα στο 2,7%, πράγμα που σημαίνει ότι «παίζεται» σε αυτή την συγκυρία ακόμα και η είσοδός  του στη Βουλή.

Οριακή άνοδο στο 2,1% σημειώνει το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη στην πρόθεση ψήφου επί  των εγκύρων, μένοντας πάντως  μακριά από το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή.

Τα κυβερνητικά ποσοστά «τονώνει» το «καλάθι  του νοικοκυριού» – καθώς το 32% θεωρεί ότι πετυχαίνει «πολύ ή αρκετά» να  συγκρατήσει τις τιμές στα προϊόντα που καλύπτουν  τις βασικές ανάγκες των πολιτών.

Ωστόσο, η ΝΔ χάνει σχεδόν μία μονάδα σε σχέση με τον Οκτώβριο – με δύο στους τρεις ψηφοφόρους να μην έχουν πειστεί ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε σχέση με παρακολουθήσεις μέσω κακόβουλου λογισμικού – αλλά το όφελος του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως οριακό, στο ένα δέκατο της μονάδας.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί υψηλό ποσοστό συσπείρωσης – στο 74%, σε σχέση με τις εκλογές του 2019 – και μάλιστα, το μεγαλύτερο κομμάτι των ψηφοφόρων της δεν στρέφεται σε κάποιο άλλο κόμμα, αλλά προς τους αναποφάσιστους και στην αποχή. Σχετικά υψηλή είναι και η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ – στο 69% – που όμως έχει απώλειες οκτώ ποσοστιαίων μονάδων προς το ΠΑΣΟΚ.

protothema.gr

Σχόλια