Ο Μητσοτάκης προσκύνησε εκεί που τον είχε αφορίσει ο Αμβρόσιος!

 Ο Μητσοτάκης προσκύνησε εκεί που τον είχε αφορίσει ο Αμβρόσιος!

Ο Μητσοτάκης προσκύνησε εκεί που τον είχε αφορίσει ο Αμβρόσιος!

Το ότι η Εκκλησία έχει σοβαρούς και μη σοβαρούς στις τάξεις της είναι γνωστό, όπως και ότι η κάθε πλευρά από τις δύο κάνει την δουλειά της και αγνοεί την άλλη! Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από αυτό που συνέβη στην Παναγία την Τρυπητή στο Αίγιο, κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αχαΐα.

Εκεί, όπως έγραψε η δημοσιογράφος Πέπη Σπηλιωτοπούλου από το Αίγιο που επιμελείται το Filodimos.gr, o πρωθυπουργός πήγε να προσκυνήσει και φίλησε ακριβώς την εικόνα μπροστά από την οποία τον είχε αφορίσει προ μηνών ο περίφημος Αμβρόσιος, ο τότε “Καλαβρύτων και Αιγιαλείας“.

Όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση στο facebook “τον Μάιο του 2020, όταν ήμασταν ακόμα στην αρχή της πανδημίας και όλοι μας δεν ήμασταν και πολύ καλά, ο Αμβρόσιος «αφόρισε» μπροστά στην Ιερά Εικόνα της Παναγίας Τρυπητής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Νίκο Χαρδαλιά και τη Νίκη Κεραμέως, προκαλώντας ανατριχίλα και πανελλήνιο σάλο. Σήμερα, χαλαρός και ευδιάθετος, ο πρωθυπουργός -πριν φύγει από Αίγιο- προσκύνησε την ίδια Εικόνα για να πάρει ευλογία. Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο”!

Φυσικά, η επίσημη Εκκλησία δεν είχε την ίδια άποψη και οι τοπικοί αφορισμοί δεν…πιάνονται, ενώ πέρασε ο καιρός και ο Αμβρόσιος δεν έχει πλέον την δημοσιότητα που είχε. Με λίγα λόγια, όπως σε πολλά πράγματα έτσι και στα εκκλησιαστικά, ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Σχόλια