Όποιος κατάλαβε τι συμβαίνει με το ρεύμα να σηκώσει το χέρι

 Όποιος κατάλαβε τι συμβαίνει με το ρεύμα να σηκώσει το χέρι

Όποιος κατάλαβε τι συμβαίνει με το ρεύμα να σηκώσει το χέρι

Πριν από λίγες μόνο μέρες μάθαμε ότι βρέθηκαν 2,4 δις από “υπερκέρδη” στην αγορά ρεύματος και διατέθηκαν όλα για επιδοτήσεις. Αυτό ακουγόταν καλό όμως μάθαμε κάτι άλλο περίεργο:
Φυσικό αέριο, λιπαντικά και πετρελαιοειδή εκτοξεύουν στα ύψη την αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία, ενώ την ίδια ώρα ολοένα και υποχωρούν –λόγω και των κυρώσεων της Ε.Ε. προς τη Ρωσία– οι εξαγωγές της Ελλάδας προς την εν λόγω χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η ΕΛΣΤΑΤ, η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία τον Σεπτέμβριο του 2022 αυξήθηκε κατά 265,1% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2021, καθώς ανήλθε σε περίπου 1,1 δισ. έναντι 301,9 εκατ. πέρυσι.

Και την ίδια ώρα οι εξαγωγές προς την χώρα αυτή φυσικά μειώθηκαν λόγω των κυρώσεων… Οπότε, λογικά, από τα παραπάνω θα καταλάβαινε κανείς ότι οι λογαριασμοί είναι μεν ακριβοί, γιατί ακόμα παίρνουμε ρωσικό αέριο, αλλά συγκρατούνται γιατί δίνεται ο υπερ-τζίρος των εταιριών σε επιδοτήσεις.

Και πράγματι, οι πιο πολλοί είδαν εξαιρετικά πιο χαμηλούς λογαριασμούς αυτόν τον μήνα, ειδικά στην 4μηνία που έρχεται τον Νοέμβριο ως εκκαθαριστική από τη ΔΕΗ. Μιλάμε για το 1/3 των λογαριασμών. Αλλά, φυσικά, κανείς δεν ασχολείται με την πτώση των λογαριασμών όπως και με την πτώση σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Είναι η φύση της “είδησης” έτσι.

Το κακό είναι πως τώρα μαθαίνουμε και κάτι άλλο. Ότι αν είχε μείνει η ρήτρα αναπροσαρμογής, λέει, αντί για το σύστημα που υιοθετήθηκε από κει και έπειτα θα είχαμε ακόμα πιο μικρούς λογαριασμούς!

Κάπου 15% τον Αύγουστο και κάπου 45% τον Σεπτέμβριο! Υπάρχει σε σημερινό δημοσίευμα μεγάλης εφημερίδας του κέντρου και δεν διαψεύδεται. Με άλλα λόγια, χάθηκε η μπάλα. Ή κάποιοι μας δουλεύουν ή κάποιοι βγάζουν λεφτά με φήμες.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Σχόλια