ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ : Αλλόκοτη Ταύτιση !

 


ΠΟΑΥ

Αλλόκοτη Ταύτιση !

Γράφει- Σχολιάζει

Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Τα ετερώνυμα έλκονται… Αυτό ξέραμε μέχρι τώρα. Να, όμως που στην περίπτωση της ΠΟΑΥ ισχύει ένα άλλο αξίωμα, σύμφωνα με το οποίο οι αλλόκοτες απόψεις, οι περίεργες θέσεις και τα αλλόκοτα συμφέροντα-πολιτικά, μικροπολιτικά, οικονομικά ή οποιαδήποτε άλλα- ταυτίζονται και συμπορεύονται με υποδειγματική σύμπνοια. Πως αλλιώς να εξηγήσουμε την απόλυτη σύμπλευση ετερογενών και πολλές φορές σφόδρα αντικρουόμενων πλευρών και παραγόντων του πολιτικού, οικονομικού και δημοσιογραφικού συστήματος σε ότι αφορά το μείζον θέμα της ίδρυσης ΠΟΑΥ ; Επιδίωξη και στόχος που αγνοoύν τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και θα οδηγήσουν -σε περίπτωση υλοποίησής των σχεδίων κυβέρνησης και ιχθυοκαλλιεργητών- στην περιβαλλοντική καταστροφή του παράλιου μετώπου από Αστακό μέχρι Μύτικα, Κάλαμο και Καστό και σε απαξίωση άλλων δραστηριοτήτων , οικονομικών και μη.

Πως συμβαίνει να συμπαρατάσσονται από την μια πλευρά οι ιχθυοκαλλιεργητές, η Δημοτική Αντιπολίτευση Ξηρομέρου (με εξαίρεση τη Λαϊκή Συσπείρωση), τα πολιτικά κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, και τα τοπικά ΜΜΕ και στην άλλη όχθη να βρίσκονται η Δημοτική πλειοψηφία και η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην , υπό ίδρυση, ανεξέλεγκτη ΠΟΑΥ ; Τι είναι αυτό που ενώνει τόσο ετερογενείς και αντίρροπες δυνάμεις; Και η τοπική κοινωνία του Ξηρομέρου , τι κάνει; Παραμένει θεατής των εξελίξεων, αδύναμη να επηρεάσει τα τεκταινόμενα ; Θεατής και η κοινωνία του Αγρινίου- και γενικότερα της Αιτωλοακαρνανίας ; Οι Αγρινιώτες, που κατά χιλιάδες φθάνουν τα Σαββατοκύριακα στον Αστακό και το Μύτικα και στο παράλιο μέτωπο, σφυρίζουν αδιάφορα ; Δεν γεννάται αμφιβολία ότι κάτι σάπιο υπάρχει στη Δανιμαρκία.

Τι ; Το γνωρίζουμε όλοι .Είναι το σφιχταγκάλιασμα γνωστών και μη εξαιρεταίων, με το ελληνικό ψάρι….και η εκτίμηση ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες είναι η μοναδική επενδυτική λύση , που θα βγάλει το Ξηρόμερο από την οικονομική μιζέρια, την επενδυτική απραξία και την ανεργία . Όσοι πιστεύουν κάτι τέτοιο , γνωρίζουν μέρος της αλήθειας και όχι την εμπεριστατωμένη αλήθεια, σύμφωνα με την οποία η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των ιχθυοκαλλιεργειών, βλάπτει και επ ουδενί εξυπηρετεί την γενικότερη οικονομία μιας περιοχής.

Σε ότι αφορά την ετερόκλητη σύμπλευση , σε όλους ή σχεδόν σε εκείνους που ασχολούνται με τα κοινά ήταν γνωστή και εξηγήσιμη. Και αν κάποιοι δεν το γνώριζαν μέχρι τώρα, ή είχαν επιφυλάξεις, η συνέντευξη-παρουσίαση , που οργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα αποκάλυψε τους πάντες και τα πάντα. Κατά το κοινώς λεγόμενο, όλους αυτούς, τους ‘’ξεβράκωσε’’. Αν και είχαν κληθεί και έγκαιρα ενημερωθεί για την εν λόγω εκδήλωση δεν παραβρέθηκαν οι βουλευτές του Νομού, ούτε καν μπήκαν στον κόπο να αποστείλουν έναν χαιρετισμό, ένα μήνυμα συμπαράστασης. Αλλά ούτε και οι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων, μηδενός εξαιρουμένου, ανταποκρίθηκαν.

Δεν παραβρέθηκε η Αντιπολίτευση του Δήμου Ξηρομέρου-με εξαίρεση τον κ. Δ. Κομπλίτση της Λαϊκής Συσπείρωσης- ούτε έστειλε ένα μήνυμα συμπαράστασης.

Παρών , και προς τιμήν του, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Τριανταφυλλάκης και μάλιστα όχι μόνος αλλά με τους αντιδημάρχους κ.κ Μάντζαρη, Κατσαούνη και Πολύζο. Οι Αρχηγοί της Αντιπολίτευσης κ. Γαλούνης και Στάικος αλλά και οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, δεν παρέστησαν ούτε έστειλαν κάποιο μήνυμα σύμπλευσης και συμπαράστασης. Γιατί άραγε; Ταυτίζονται με τη θέση των ιχθυοκαλλιεργητών ; Οφείλουν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις στους ψηφοφόρους για την απουσία τους, αλλιώς πως ο κάθε Ξηρομερίτης θα νομιμοποιείται να πιστεύει ότι όλοι τους ταυτίζονται με τις θέσεις και τα σχέδια των ιχθυοκαλλιεργητών , για λόγους, που μόνον οι ίδιοι γνωρίζουν και εμείς οι άλλοι υποθέτουμε.

Απόντα και τα ΜΜΕ της περιοχής Αγρινίου, με φωτεινή εξαίρεση δύο δημοσιογράφους, που φαίνεται ότι δεν υπέκυψαν-προς τιμήν τους- στις επιταγές των ιδιοκτητών των ΜΜΕ.

Δεν γνωρίζω το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ της περιοχής, αλλά θεωρώ απαράδεκτο, αντιδεοντολογικό και αντιδημοσιογραφικό το ότι δεν έγινε ούτε η παραμικρή αναφορά στο γεγονός και οπωσδήποτε προσβλητική και απαξιωτική την μη ενημέρωση των Αιτωλοακαρνάνων για ένα τόσο σημαντικό θέμα , όπως είναι η ανεξέλεγκτη λειτουργία ΠΟΑΥ σε μία περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, Πανελληνίου ενδιαφέροντος.

Την ίδια στιγμή διαπίστωσα τεράστια ευαισθησία από τα ίδια ΜΜΕ αλλά και τους βουλευτές και υποψηφίους βουλευτές για άλλα, υποδεέστερα θέματα, όπως πχ το πρόβλημα που αντιμετώπισε πριν λίγο καιρό ο Παναιτωλικός με το γνωστό θέμα της χειραγώγησης αποτελέσματος, υπόθεση στην οποία δικαιώθηκε.

Αναμφίβολα δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αλλά αυτό που τρομάζει και δημιουργεί πλείστες ανησυχίες και προβληματισμούς είναι η υποβάθμιση ενός μείζονος κοινωνικού θέματος. Τρομάζει ότι όλοι αυτοί που διαφεντεύουν τον τόπο μας στέκονται μόνο σε θέματα, που αποδίδουν για τους ίδιους και τους αποκομίζουν προσωπικά οφέλη, αδιαφορώντας για την όποια καταστροφή απειλεί τον τόπο όπου εκλέγονται, ή δραστηριοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο. Αναρωτιέμαι, πως μπορεί να πάει μπροστά αυτός ο τόπος με τέτοια νοοτροπία και πρακτική και εν τέλει με τέτοιους παράγοντες;

Κάποιοι ισχυρίζονται και επιχαίρουν ότι η Εκδήλωση της Επιτροπής απέτυχε παταγωδώς.

Ως μέλος της Επιτροπής Αγώνα θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η εκδήλωση επέτυχε απολύτως γιατί πρωτίστως οδήγησε στο ‘’ξεβράκωμα’’ όλων εκείνων, που παίζουν πονηρά παιχνίδια σε βάρος του Ξηρομέρου και των πολιτών του αλλά και σε βάρος της κοινωνίας της Αιτωλοακαρνανίας. 

Κάποιοι θα πρέπει να αντιληφθούν, επιτέλους, ότι δεν μπορούν να έχουν και την πίττα ολάκερη και τον σκύλο χορτάτο!

Σε όλους αυτούς θέλω να πω ότι έχουν γνώσιν οι φύλακες. Άλλωστε, οι εκλογές είναι χρονικά πολύ κοντά, τόσο οι βουλευτικές, όσο και οι αυτοδιοικητικές.

Η Επιτροπή έχει πολλά όπλα στη φαρέτρα της και θα τα εμφανίζει σταδιακά και κατά περίπτωση. Το ενδεχόμενο οι Ξηρομερίτες να μην λάβουν μέρος στις προσεχείς εκλογές είναι, ως θέμα, πάνω στο Τραπέζι και μάλιστα ως το πιο ισχυρό όπλο, αυτή την περίοδο. Και είναι πολύ πιθανό αυτό να συμβεί. Το έργο το έχουμε ξαναδεί σε πολλές περιπτώσεις, τα τελευταία χρόνια, όπου οι πολίτες περιοχών όπως της Κρήτης και της Κοζάνης βγήκαν κερδισμένοι από την απόφασή τους να μην συμμετέχουν στις εκλογές, πράγμα που οδήγησε, τελικά, στην υποχώρηση τις τότε κυβερνήσεις και στην ικανοποίηση των αιτημάτων των κατοίκων των εν λόγω περιοχών.

Σχόλια

  1. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΟΥΛΑ ΣΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕΣ ΣΑΝ ΣΩΤΗΡΑΣ.
    ΠΟΥ ΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΡΙΕ ΘΩΜΑ ;; ΠΟΙΟΣ Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ;; ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΤΙΠΟΤΑ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πολιτικό μας κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και η τοπική Ο.Μ. Ξηρομέρου που εκφράζει αυθεντικά πολιτικά το προοδευτικό πολιτικό μας κόμμα, προοδευτικά στελέχη και μέλη μας,
    στήριξαν και εξακολουθούν να υποστηρίζουν το λογικό αίτημα της τοπικης μας κοινωνιας, για σωστή και καλυτερη χωροθέτηση και ως πρώτη προϋπόθεση, η σωστή χωροθέτηση, κάθε πολύπλευρης και ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα τι σαχλαμάρες είναι αυτές που λες ρε Θωμούλια ,ότι δεν θα πάμε να ψηφίσουμε στις Εθνικές εκλογές .
    Ποιος ηλίθιος θα έχει τα κότσια να κάνει τέτοια πρόταση ,όταν σε αυτές τις εκλογές κρίνεται αν η Χώρα θα πάει μπροστά ή πίσω όπως το βλέπει ο καθένας με τα δικά του πολιτικά κριτήρια .
    Καταντήσατε γραφικοί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου