“Καμπάνα” χωρίς αναστολή σε δύο άτομα που εξαπάτησαν ηλικιωμένη στο Μεσολόγγι – Δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο

 “Καμπάνα” χωρίς αναστολή σε δύο άτομα που εξαπάτησαν ηλικιωμένη στο Μεσολόγγι – Δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο

Σε 4 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκαν δυο απατεώνες που έδρασαν σε βάρος ηλικιωμένης σε χωριό του Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα το 2017, ένα ζευγάρι επισκέφθηκε την ηλικιωμένη και με το πρόσχημα ότι είναι ασφαλιστές και απεσταλμένοι από την κόρη της για την πληρωμή του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, κατάφεραν να μπουν στο σπίτι. Αν και η γυναίκα, όπως κατέθεσε στο Δικαστήριο, ήταν διστακτική, εκείνοι με διάφορες δικαιολογίες κατάφεραν να την πείσουν να μπουν στο σπίτι. Στο σπίτι μπήκε η γυναίκα ενώ ο άνδρας την περίμενε στο αυτοκίνητο, έξω από την αυλή. Η ηλικιωμένη πείστηκε να δώσει τα 150 ευρώ για την δήθεν ασφάλεια, τα οποία έβγαλε από συρτάρι όπου όμως είχε κι άλλα χρήματα. Αυτό έγινε αντιληπτό από την απατεώνισσα και εκτός από τα 150 ευρώ που της έδωσε η ηλικιωμένη, κατάφερε να κλέψει τα υπόλοιπα 1.300 ευρώ που υπήρχαν στο συρτάρι και μαζί με τον συνεργό της να γίνουν καπνός.

Το θύμα της απάτης  πήγε στην Αστυνομία που κατάφερε να εντοπίσει τους δράστες προκειμένου να οδηγηθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Όμως, όπως αναφέρει το aixmi-news.gr,  δεν εμφανίστηκαν στο Δικαστήριο και έτσι καταδικάστηκαν σε 4 χρόνια φυλάκισης έκαστος χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα καθώς και σε χρηματική ποινή.

Σχόλια