Νεκτάριος Φαρμάκης: Άστραψε και βρόντηξε για τον αγωγό φυσικό αερίου – Προαπαιτούμενο η επέκτασή του στη Δυτική Ελλάδα

 Νεκτάριος Φαρμάκης: Άστραψε και βρόντηξε για τον αγωγό φυσικό αερίου – Προαπαιτούμενο η επέκτασή του στη Δυτική Ελλάδα

Δεν μάσησε τα λόγια του ο Νεκτάριος Φαρμάκης στη συζήτηση για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (28.11.22).

Ουσιαστικά, κατέστησε σαφές ότι οποιοδήποτε άλλο αντισταθμιστικό, πέραν την επέκτασης του αγωγού στη Δυτική Ελλάδα, για τον ίδιο ισοδυναμεί με “καραμέλες”!

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος στην τοποθέτησή του ήταν ξεκάθαρος, επισημαίνοντας ότι κύριο αντισταθμιστικό όφελος μπορεί να είναι η επέκταση του αγωγού προς τη Δυτική Ελλάδα.

Κι επειδή οι εκπρόσωποι της αναδόχου προτίμησαν να μην δεσμευτούν, ο περιφερειάρχης, χωρίς να κρύψει την ενόχλησή του, επεσήμανε με νόημα: «Δεν γίνεται με καραμέλες το έργο». Επέμεινε μάλιστα ότι θα πρέπει να θα πρέπει να διασφαλιστεί νομικά από τώρα ότι θα υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη σε επίπεδο μελετών για την παροχή φυσικού αερίου κι έθεσε παράλληλα την προϋπόθεση να μην μείνει και καμία εκκρεμότητα σε επίπεδο αποκατάστασης«Επειδή είμαστε καμένοι με τον χυλό, φυσάμε για το γιαούρτι» διεμήνυσε ο κ. Φαρμάκης

Πάντως από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Κοινοπραξίας ανέφεραν ότι, εφόσον ληφθεί επενδυτική απόφαση για το έργο, τα «αντισταθμιστικά» θα συζητηθούν με τις αρμόδιες αυτοδιοικητικές αρχές.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έγινε συζήτηση – ενημέρωση σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: Αγωγός Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΑΦΑ) EASTMED-Ελληνικό Τμήμα (ΠΕΤ 2107589513)» με εισηγητή τον αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρο Δημητρογιάννη.

Σχόλια