Λύση για το κεντρικό Ξηρόμερο: Νέος αγωγός στο νέο ΕΣΠΑ

 Λύση για το κεντρικό Ξηρόμερο: Νέος αγωγός στο νέο ΕΣΠΑ

Λύση για το κεντρικό Ξηρόμερο ο νέος αγωγός στο νέο ΕΣΠΑ όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, η οποία τονίζει πως ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει ποτέ στο Δήμο Ξηρομέρου και θα επιλύσει τα προβλήματα ύδρευσης στο κεντρικό Ξηρόμερο έχει ωριμάσει ο Δήμος. Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Για την κατασκευή ενός σημαντικού έργου έχει βάλει «πλώρη» ο Δήμος Ξηρομέρου, το οποίο πρόκειται να αναβαθμίσει την ζωή περίπου 3.500 κατοίκων του κεντρικού Ξηρομέρου, ενώ παράλληλα θα μειώσει ιδιαίτερα τα σημερινά κόστη που δαπανούνται για τη συντήρηση του δικτύου ύδρευσης, που είναι της δεκαετίας του 1950 και για την αποκατάσταση των συχνών βλαβών.

Το έργο ύδρευσης των Φυτειών ήδη έχει λάβει την έγκριση από την οικονομική επιτροπή του Δήμου Ξηρομέρου και διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί άμεσα στο πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο που θα «ανοίξει», με σκοπό να εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του και να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης.

Το έργο θα αφορά άμεσα οκτώ Κοινότητες του Δήμου, ενώ θα διαθέτει τις προϋποθέσεις που μεσομακροπρόθεσμα θα μπορεί να ωφελήσει και επιπλέον κοινότητες της περιοχής του Δήμου Ξηρομέρου! Εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι η νέα χάραξη του δικτύου σε πολλά σημεία, κάτι που αυτομάτως θα σημάνει την ευκολότερη πρόσβαση, την  μεγαλύτερη ασφάλεια και επιτήρησή του, όπως επίσης και το μικρότερο κόστος παρέμβασης σε πιθανές βλάβες.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το έργο κατασκευής του νέου δικτύου ύδρευσης των Φυτειών, καθώς πλέον οι κάτοικοι της περιοχής δεν θα υδροδοτούνται από σωλήνες αμιάντου και σιδεροσωλήνες, όπως γίνεται σήμερα.

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης μιλώντας στη «Σ» για τη σπουδαιότητα του έργου και το μέγεθός του, καθώς θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα που θα έχουν γίνει στο Ξηρόμερο, αν όχι το μεγαλύτερο, τόνισε:

triantafillakis
Ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης

«ουσιαστικά αναφερόμαστε στην αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης του παλιού συνδέσμου Κοινοτήτων Ξηρομέρου, όπου υδροδοτεί όλη την ενδοχώρα του Ξηρομέρου. Πέραν δηλαδή των Φυτειών και των Παπαδατών υδροδοτεί κομμάτι της Μπαμπίνης, τη Μαχαιρά, την Χρυσοβίτσα, τον Προδρόμο, το Αγραμπέλο και τη Σκουρτού.

Αλλάζει με το έργο αυτό, ο παλιός αγωγός που είναι κατασκευασμένος περίπου την δεκαετία του 1950 και αντιλαμβάνεται κανείς πως έχει πολλαπλό κόστος συντήρησης. Θα αλλάξει η χάραξη σε κάποια σημεία στο νέο έργο, με σκοπό να γίνει ευκολότερη η πρόσβαση στο νέο αγωγό. Τα υλικά όλα θα είναι νέας γενιάς, οπότε και ο χρόνος «ζωής» τους θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος, ενώ ταυτόχρονα θα μειωθούν οι ταχύτητες ροής και θα αυξηθεί η επάρκεια του αγωγού για να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες όλων των κοινοτήτων που προαναφέραμε.

Η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω του νέου ΕΣΠΑ του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, εκτός κι αν υπάρξει τομεακό πρόγραμμα για την ύδρευση, που θα χρηματοδοτηθεί μέσω του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Γενικά όποιο πρόγραμμα βγει πρώτο για υδροδοτήσεις και συναφή έργα θα φροντίσουμε να εντάξουμε άμεσα το έργο, το οποίο είναι συνολικά 21χλμ και αφορά περίπου 3.500 άτομα, κατοίκους του κεντρικού Ξηρομέρου.

Το έργο αυτό είναι σημαντικό, διότι θα δώσει και μια άλλη προοπτική στην περιοχή, θα βοηθήσει πολύ στη μείωση του κόστους λειτουργίας των αντλιοστασίων, καθώς το έργο είναι μελετημένο βάσει της φυσικής ροής του νερού που αυτόματα σημαίνει πως δεν θα χρειάζεται να λειτουργούν τα αντλιοστάσια και έτσι θα επιτευχθεί και η οικονομία κλίμακας στη λειτουργία τους. Επιπλέον, υπάρχει ένας μεσομακροπρόθεσμος σχεδιασμός για να επιλυθούν προβλήματα και άλλων κοινοτήτων μέσα από αυτό το δίκτυο, μειώνοντας και το κόστος γεωτρήσεων και σε άλλες περιοχές.

Βασικό είναι η μείωση του κόστους συντήρησης του δικτύου, καθώς τώρα κάθε δύο ημέρες χρειάζεται να είμαστε σε κάποιο σημείο και να ασχολούμαστε με το πεπαλαιωμένο δίκτυο, καθώς οι ζημιές είναι πολλές.

Επίσης, η διακοπή της συνεχούς υδροδότησης δημιουργεί προβλήματα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων, ενώ σε ένα σύγχρονο δίκτυο που οι παρεμβάσεις λόγω βλάβης θα είναι ελάχιστες θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής, ενώ ταυτόχρονα η αλλαγή της χάραξης του δικτύου θα μειώσει στο ελάχιστο τον χρόνο της αποκατάστασης μιας πιθανής ζημιάς. Αυτά σημαίνουν πως θα εξασφαλίσει αυτόματα την καλύτερη ασφάλεια του δικτύου, όπως επίσης και την καλύτερη επιτήρησή του, ενώ θα πάψουν να υπάρχουν σωλήνες αμιάντου και σιδεροσωλήνες, που μειώνουν την ποιότητα του νερού.

Όταν βγει η πρόσκληση του ΕΣΠΑ για τέτοιου είδους έργα θα έχουμε και την εκτίμηση έναρξης και ολοκλήρωσης του έργου. Ο Δήμος Ξηρομέρου είναι ήδη προετοιμασμένος σε κάθε επίπεδο, ώστε αμέσως με το που θα βγει η πρόσκληση να έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί άμεσα το έργο. Πιστεύω όμως πως σε δύο χρόνια θα έχει ήδη ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Σχόλια

  1. Η σωστή προετοιμασία των υπηρεσίων του δήμου μας,
    για την ένταξη νέων τεχνικών έργων ζωτικής σημασίας και έργων που συμβαλλουν στην ανάπτυξη για την περιοχή μας,
    έχει η σωστή προετοιμασία και αδιαμφισβήτητο θετικό αποτέλεσμα.
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα θα θα ο μεγάλος Παραμυθάς Τριανταφυλάκκης και από πάνω έχουμε και τον μαϊντανό του Γιαννέλη , ο οποίος δεν έχει ίχνος φιλότιμου , αφού ως Αρχοντοχωρίτης δεν θα έπρεπε να αναφέρει το όνομα Τριανταφυλλάκης , ο οποίος αφού εξαπάτησε τους Αρχοντοχωρίτε,ς πως θα έφερνε το νερό στο Αρχοντοχώρι και τώρα λέει πως θα θα θα ενταχθεί το έργο του ΣΥΚΞ στο ΕΣΠΑ και θα θα θα πάρουν όλα τα χωριά του Κεντρικού Ξηρομέρου νερό και οι Φυτείες και ο Παπαδάτος, που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει τίποτα .!!!!
      Τα ψέματα των πολιτικών απατεώνων κύριε Γιαννέλη δεύτερε μετά τον Σούλα ινστρούχτορα του κυρίου Τριανταφυλλάκη δεν πιάνουν πάντα και έρχεται η ώρα σε 10 μήνες που θα λογοδοτήσει στους Πολίτες, που του έχουν γυρίσει μαζικά τις πλάτες όπως και οι μισοί συνεργάτες του , αφού ήδη κατηγορείτε σε βαθμό κακουργήματος μετά την μήνυση που κατέθεσα σε βάρος του καθώς και των άλλων συνυπεύθυνων του και έχει 10 χρονάκια φυλακή , αλλά επιπροσθέτως όταν του ζήτησα, να φέρει το jcb του Δήμου και παρουσία της Πολιτικής Μηχανικού και Προϊσταμένης Τεχνικών του Δήμου μας, να κάνουν 50 τομές ανά χιλιόμετρο αγωγού και αν βρεθεί έσω 1 κυβικό άμμου από τα 7.806 κυβικά μέτρα άμμου από αυτά που έκλεψαν , τότε εγώ θα υπέβαλα άμεσα την παραίτηση μου , δεν θα κατέβω στις ερχόμενες εκλογές , θα κλείσω την ίδια ημέρα και θα φύγω αμέσως από τον Αστακό για Αθήνα, αλλά έκανε μόκο και έμεινε ως στήλη άλατος άλαλος, ενώ αν ήταν καθαρός , θα έλεγε αύριο το πρωί πάμε κατευθείαν στον αγωγό , αλλά που αφού έχει την φωλιά του χεσμένη και τον έκανα τσακωτό με την γίδα στην πλάτη .!!!
      Και επειδή δεν μπορείτε Γιαννέλη να απαντήσετε σε αυτές τις βαρύτατες κατηγορίες –καταγγελίες πετάτε την μπάλα στην εξέδρα και απλά επιβαρύνετε την θέση σας κα γελάει η κοινωνία με τον κατήφορο σας και τα χάλια σας .!!!
      Και αν νομίζετε δυστυχισμένα πλάσματα , πως επειδή πιστεύετε πως μπορεί να αργήσει Ο Εισαγγελέας Κακουργημάτων να του απαγγείλει κατηγορία , που δεν χρειάζεται να έχει γίνει η δίκη και καταδίκη του ,αλλά την ίδια ώρα ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης τον κάνει έκπτωτο του αξιώματος και η πλειοψηφία εκλέγει άλλο Δήμαρχο και του στερεί το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές .
      Αλλά δεν έμεινα μόνο εκεί ασφαλώς , αφού όλα τα στοιχεία έχουν κατατεθεί εκτός από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προς την Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας , την Ανεξάρτητη Αρχή Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος , την Οικονομική Αστυνομία και σε άλλους αρμόδιους φορείς , από τους οποίους ζητάω πρώτα να γίνει όχι ο τυπικός έλεγχος του πόθεν έσχες μου, αλλά άνοιγμα των τραπεζικών μου λογαριασμών σε βάθος 20ετίας και κάθε περιουσιακού στοιχείου εμένα και της οικογένειας μου όπου της γης και στην συνέχεια του Προϊστάμενου Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Μεσολογγίου , της επιβλέπουσας αδερφής του, του Εθνικού Εργολάβου του κύριου Τριανταφυλλακη καθώς και του ιδίου και συνεργατών του και πάνε όλοι μαζί για τον χορό του Ζαλόγγου και με κλιμάκιο από τις αρχές αυτές θα γίνουν οι τομές στον αγωγό με την πλήρη διαπόμπεψη της επικίνδυνης και ανόητης παρέας .
      Υ.Γ
      Μέσα στην πρεμούρα του για θα θα θα κσι προβολή ο κύριος Τριανταφυλλακής είπε και μια αλήθεια πως το μεγαλύτερο τμήμα του αγωγού του ΣΥΚΞ πολλών χιλιομέτρων είναι από αμίαντο και από αυτό το νερό πίνουν χιλιάδες κάτοικοι το οποίο θεωρούν και είναι όντως άριστο ,αλλά το νερό από τον άγιο Δημητριο επειδή το αρχικό τμήμα των 7 χιλιομέτρων που είχε κατασκευάσει η ΕΤΒΑ πριν από εμένα , γιατί αυτό από το Πλατυγιάλι μέχρι τον Αστακό είχε κατασκευαστεί από εμένα με πλαστικούς σωλήνες PVC , δεν ήταν καλό γιατί το είχε φέρει ο Στάικος σε χρόνο ρεκόρ 2 χρόνια και είχε ο Αστακός άφθονο νερό άριστης ποιότητας ολόκληρο το 24ωρο ,ενώ πριν τα καλοκαίρια είχε νερό η πόλη για 10 λεπτά της ώρας και το δυσφήμισαν κάποιοι νέοι φίλοι του κυρίου Τριανταφυλλάκη.!!!!
      Παναγιώτης Στάικος

      Διαγραφή
  2. Με την ανοησιες που διαλαλεις ουτε τον εαυτο σου δεν θα χεις μαζι σου. Αρπαξες μια μηνυση για συκοφαντια ηδη και ερχονται κι αλλες για να ρεμησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρώην δήμαρχε Αστακού και νύν επικεφαλής της δημοτικής
    παράταξης : << Αναζωογόνηση Ξηρομέρου >> του δήμου μας,
    οι αιρετοί πολιτικοί , συμπολίτευσης -αντιπολίτευσης του δημου μας,
    δέν κρίνονται μόνο πολιτικά απο τον καθένα μας ξεχωριστά και ως απλοί δημότες του δήμου μας, αλλά κρίνονται πολιτικά και απο το σύνολο των δημοτών των δήμου μας και με δημοκραττικές διαδικασίες.
    Συνεπώς για την θετική αξιολόγησή μου, συνολικά του τεχνικού έργου της δημοτικής αρχής του δήμου μας,
    είναι ελεύθερο δημοκρατικό μου δικαίωμα η θετική μου αξιολόγηση.
    Οπως κι' εσείς πρώην δήμαρχε Αστακού, αξιολογήστε και θα αξιολογηθείτε για τον τρόπο που επιλέξατε να πολιτεύεστε.
    Στην κοινωνία μας και την δημοκρατία μας
    "Και οι κρίνοντες κρίνονται"
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρώην δήμαρχε Αστακού και νύν επικεφαλής της δημοτικής
    παράταξης : << Αναζωογόνηση Ξηρομέρου >> του δήμου μας,
    οι αιρετοί πολιτικοί , συμπολίτευσης -αντιπολίτευσης του δημου μας,
    δέν κρίνονται μόνο πολιτικά απο τον καθένα μας ξεχωριστά και ως απλοί δημότες του δήμου μας, αλλά κρίνονται πολιτικά και απο το σύνολο των δημοτών των δήμου μας και με δημοκραττικές διαδικασίες.
    Συνεπώς για την θετική αξιολόγησή μου, συνολικά του τεχνικού έργου της δημοτικής αρχής του δήμου μας,
    είναι ελεύθερο δημοκρατικό μου δικαίωμα η θετική μου αξιολόγηση.
    Οπως κι' εσείς πρώην δήμαρχε Αστακού, αξιολογήστε και θα αξιολογηθείτε για τον τρόπο που επιλέξατε να πολιτεύεστε.
    Στην κοινωνία μας και την δημοκρατία μας
    "Και οι κρίνοντες κρίνονται"
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου