Καλάθι του νοικοκυριού: Έρχεται νέα υπουργική απόφαση – Ποιες θα είναι οι διορθωτικές κινήσεις

 Καλάθι του νοικοκυριού: Έρχεται νέα υπουργική απόφαση – Ποιες θα είναι οι διορθωτικές κινήσεις

Διορθωτικές κινήσεις για το καλάθι του νοικοκυριού ετοιμάζει μέσα στις επόμενες ημέρες το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο αναμένεται να εκδώσει νέα υπουργική απόφαση, σύμφωνα με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για το καλάθι του νοικοκυριού, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι η νέα απόφαση θα προβλέπει να είναι μεγαλύτερες και ευδιάκριτες οι ταμπέλες στα προϊόντα που θα εντάσσονται στη λίστα και να διασφαλίζεται η επάρκεια τους.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ με τις δηλώσεις

Όσον αφορά την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου, ο Άδωνις Γεωργιάδης τη χαρακτήρισε ενθαρρυντική και πρόσθεσε ότι από την Τετάρτη στην ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου θα παρακολουθούνται οι τιμές των προϊόντων ανά εβδομάδα.

Ταυτόχρονα προανήγγειλε συνάντηση με τους εκπροσώπους των βιομηχανιών τροφίμων, αφού όμως πρώτα – όπως είπε – λάβει τα αποτελέσματα των ελέγχων της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α).

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μετά από νέα επίσκεψη σε σουπερμάρκετ στην Δ. Αθήνα έγραψε: «…Έχουμε δρόμο για να φθάσουμε εκεί που θέλουμε. Θα φροντίσουμε να μεγαλώσουμε την σήμανση και να υπάρχει οπωσδήποτε συνεχής επάρκεια των προϊόντων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια