Αγρίνιο: Χωρίς νικητή το Παναιτωλικός – Λεβαδειακός

 Αγρίνιο: Χωρίς νικητή το Παναιτωλικός – Λεβαδειακός

Χωρίς νικητή και γκολ έληξε το σημερινό (6/11) ματς του Αγρινίου, όπου υπό το βλέμμα του Ρόναλντ Κούμαν ο Παναιτωλικός και ο Λεβαδειακός έμειναν στο 0-0. Σε ένα ματς που είχε λίγες φάσεις και θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Ανέστη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μπακάκη, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μλάντεν, Μάρτενσον, Κολοβό στον άξονα, τους Νταγκό, Σενγκέλια στα άκρα και τον Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης.

Ενα ημίχρονο, μία ευκαιρία και… λογικό 0-0

Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί πάρα μα πάρα πολύ γρήγορα. Στη μεγαλύτερη διάρκειά του 45λεπτου ο Παναιτωλικός διατηρούσε την κατοχή (σε επίπεδα περίπου 65%), ο αγώνας κυλούσε στο μισό του Λεβαδειακού αλλά… ως εκεί. Τα «καναρίνια» δεν έβρισκαν λύσεις απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα των Βοιωτών, από τα άκρα δεν πήραν… ιδέες, ενώ και το κάθετο παιχνίδι που «έψαξαν», κυρίως με τον Κορνέλιους, επίσης δεν τους απέφερε καρπούς. Εμοιαζαν στατικά και μέχρι την ανάπαυλα απείλησαν ουσιαστικά μόνο μία φορά με τον Κολοβό όταν στο 23′ βρέθηκε σε θέση βολής στο ύψος του πέναλτι μετά από παράλληλη του Νταγκό, σούταρε, όμως ο Χάμοντ του έβαλε σωστά την κόντρα.

Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους αναζητούσαν την «κόντρα» – κυρίως μετά το 15′ οπότε ο Παναιτωλικός πήρε (πολλά) μέτρα στο γήπεδο – βρήκαν ορισμένες στατικές μπάλες, ωστόσο επιθετικά δεν έβαλαν ποτέ «δύσκολα» στον Ανέστη (δεν είχαν τελική).

Ο Παναιτωλικός είχε δύο «καθαρές» ευκαιρίες, ο Λεβαδειακός πολλά στατικά και… τέλος

Το δεύτερο μισό ήταν ένα «κλικ» πιο δραστήριο, πάντα σε σύγκριση με το πρώτο αφού εκ νέου το ματς δεν είχε ρυθμό. Η εικόνα ήταν ανάλογη καθώς οι γηπεδούχοι κρατούσαν μπάλα, είχαν την κατοχή όμως δεν έβρισκαν το «αντίδοτο» για την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενουμένων. Είναι χαρακτηριστικό πως και οι δύο φορές που έφτασαν κοντά στο γκολ ήταν μετά από γρήγορη μετάβασή τους και αμφότερες ήταν «καθαρές» ευκαιρίες. Η πρώτη στο 54′, όταν ο Σενγκέλια βρήκε ωραία τον Καρέλη στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή, εκείνος έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή και ο Μπακάκης που έρχονταν σαν «τρέιλερ» πήρε την κεφαλιά, η μπάλα όμως πέρασε άουτ.

Η δεύτερη, ακόμη πιο κλασική, ήταν στο 72′ όταν σε τρανζίσιον των «κυανοκίτρινων», ο Ντουάρτε έκανε το γέμισμα, ο Χάμοντ παρεβλήθει στην μπάλα και άθελά του έβγαλε τον Καρέλη τετ α τετ με τον Μάρκοβιτς, ο Ελληνας φορ πλάσαρε αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων απέκρουσε. Από εκεί και πέρα ο Παναιτωλικός επισκέπτονταν μεν τα καρέ του Λεβαδειακού όμως του έλειπε το κάτι… παραπάνω, ενώ οι Βοιωτοί από την πλευρά τους έδειχναν επικίνδυνοι στην αντεπίθεση. Μέσω ανάλογων στιγμών κέρδισαν αρκετά στατικά, όμως πλην μίας κεφαλιάς του Βινίσιους στο 50′ που πέρασε άουτ και ήταν η πρώτη από τις συνολικά δύο τελικές τους στο ματς (η άλλη αφορούσε ένα σουτ στο φινάλε που μπλόκαρε εύκολα ο Ανέστης), δεν τα εκμεταλλεύτηκαν.

MVP: Ο Χάμοντ. Ο χαφ του Λεβαδειακού ήταν εκ των βασικών λόγων που ο Παναιτωλικός δεν έπαιξε κάθετα στο σημερινό ματς. Πήρε τις περισσότερες πρώτες μπάλες, ενώ πιστώνεται και το stop στον Κολοβό στη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Στο ύψος του: Πολύ καλό ματς από τον Τσάπρα που βοήθησε τόσο ως δεξιός μπακ όσο και σαν τρίτος στόπερ όποτε συνέκλινε. Σταθερός και ο γκολκίπερ Μάρκοβιτς, πιστώνεται τη μεγάλη επέμβαση στη φάση του 72.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σενγκέλια. Ο μεσοεπιθετικός του Παναιτωλικού «φάνηκε» μόνο στη φάση του 54′ όπου και «έφτιαξε» τη χαμένη ευκαιρία του Μπακάκη. Δεν του βγήκε το ματς.

Η γκάφα: Στο 83′ και χωρίς πίεση ο Μάρτενσον απώλεσε τον έλεγχο και ο Λεβαδειακός κέρδισε ένα κόρνερ. Από όπου ξεκίνησε μία μίνι πολιορκία των φιλοξενουμένων που «κράτησε» περίπου τέσσερα λεπτά και οι Βοιωτοί κέρδισαν πέντε-έξι στατικά.

gazzetta.gr

Σχόλια