Κακοκαιρία “Eva”: Μήνυμα από το 112 στους Αιτωλοακαρνάνες

 Κακοκαιρία “Eva”: Μήνυμα από το 112 στους Αιτωλοακαρνάνες

Mήνυμα στους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας εστάλη από το 112 για την αποφυγή των απαραίτητων μετακινήσεων ενόψει της κακοκαιρίας «Eva»! 

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία αναμένεται τις επόμενες ώρες η εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και γι αυτόμ όπως εξάλλου είχε ενημερώσει και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής κ. Αρτοποιός αναμένονταν να σταλούν μηνύματα από το 112.

Πριν λίγα λεπτά οι Αιτωλοακαρνάνες έλαβαν το προειδοποιητικό μήνυμα – επείγουσα ειδοποίηση στα κινητά τους. Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιός το 112 ενεργοποιήθηκε λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επηρεάσουν τις επόμενες ώρες τους κατοίκους του Ιονίου, της Δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου σε πρώτη φάση, ενώ κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου η κακοκαιρία με το όνομα “Eva” θα κατευθυνθεί και προς άλλες περιοχές της χώρας.

Κακοκαιρία Eva: Μήνυμα από το 112 στους Αιτωλοακαρνάνες

Για το σύστημα κακοκαιρίας «ΕVA» το οποίο αναμένεται να «χτυπήσει» τη  χώρα μας το επόμενο 48ωρο μίλησε στη «Ζούγκλα» ο καθηγητής Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αριστείδης Μπαρτζώκας.

Όπως επεσήμανε, «εκτός από τις έντονες βροχές και τις καταιγίδες κατά τόπους, το σύστημα αυτό το οποίο έρχεται από την Ιταλία δεν αναμένεται να επηρεάσει τη θερμοκρασία διότι θα έχει νοτιά».

«Αρχικά τα έντονα φαινόμενα θα χτυπήσουν από τα δυτικά της χώρας, από το πρωί του Σαββάτου και ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε Κέρκυρα, Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία και Πελοπόννησο. Όλο αυτό το δυτικό μέτωπο θα δεχθεί πολύ βροχή, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 7 Μποφόρ. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικά» λέει ο καθηγητής και προσθέτει:

«Βροχές θα έχουμε και στην Αθήνα αλλά όχι τόσο έντονες όσο στα δυτικά. Αλλά επειδή η Αττική αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα με τη διαφυγή των υδάτων, χρειάζεται προσοχή και καλώς εκδόθηκαν οι προειδοποιήσεις. Πάντως στην Αθήνα οι βροχές αναμένονται αργά το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα της Κυριακής. Στη συνέχεια η κακοκαιρία μέχρι την Κυριακή το βράδυ θα έχει κινηθεί προς το νότιο Αιγαίο».

Ερωτηθείς για την τάση του καιρού μετά τη Δευτέρα όπου και το σύστημα κακοκαιρίας θα έχει υποχωρήσει τονίζει πως «περιμένουμε πάλι ξηρασία αλλά μικρή πτώση της θερμοκρασίας που δεν θα ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου». Ο Αριστείδης Μπαρτζώκας κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξηγεί και τους λόγους που φέτος παρατηρείται παρατεταμένη ανομβρία.

Σχόλια