Πλατυγιάλι : Εν τέλει, το όλο project και η φιλολογία περί αυτού απεδείχθη ότι ‘’πομφόλυγες εισίν και διερράγησαν !!!

 


Τελικά, το ειδησεογραφικό ψέμα,- ή όπως τελευταία συνηθίζουμε να το λέμε Fake News- , είχε κοντά πόδια…. Το project για επενδύσεις μεγάλου μεγέθους στο Πλατυγιάλι, ύψους άλλοτε 300 και άλλοτε 500 εκατ. δολαρίων, απεδείχθη μια ‘’κούφια’’ είδηση, η καλύτερα ένα ευφάνταστο σενάριο κάποιων ανεύθυνων και αδαών περί τα οικονομικά, τις διεθνείς επενδύσεις και τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, του Χρηματιστηρίου αλλά και της λειτουργίας των Τραπεζών (Πειραιώς και Alpha Bank ), που είναι οι ιδιοκτήτες του Λιμανιού, εισηγμένες , φυσικά, στο ΧΑΑ.

Χρειάστηκε κάμποσος καιρός για να γίνει διάψευση με τον πιο επίσημο τρόπο και από το πιο κατάλληλο πρόσωπο, τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Μητσοτάκη, αφήνοντας σύξυλους και εκθέτοντας ανεπανόρθωτα, όσους υποστήριζαν με σθεναρό τρόπο την ύπαρξη ‘’μεγάλου ενδιαφέροντος από άραβες επενδυτές’’ για την αγορά του Λιμανιού και τη δημιουργία εγκαταστάσεων Πεντάστερου Ξενοδοχείου, Συνεδριακού Κέντρου, Μαρίνας για μεγάλα Γιώτς και άλλα τινά.

Ο κ. Μητσοτάκης σε πρόσφατη αναφορά του στο Πλατυγιάλι επεσήμανε ότι επενδυτής για το Λιμάνι δεν υπάρχει, αλλά ψάχνουμε να βρούμε και δήλωσε αισιόδοξος επισημαίνοντας ότι το Λιμάνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαμετακομιστικό κέντρο, δηλαδή για εμπορικούς σκοπούς αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στην Τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξή του.

Από την όλη εξέλιξη του θέματος νοιώθω απόλυτα δικαιωμένος καθότι σε άρθρο μου (27/12/2021), που δημοσιεύθηκε στα τοπικά blogs με τον τίτλο ‘’Επενδύσεις και παραμύθια της Χαλιμάς’’ ανέφερα χαρακτηριστικά :

Το μεγαλεπήβολο project, ύψους 500 εκατ. ευρώ- πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες που διοχετεύονται στον τύπο από αφανείς και άγνωστους πληροφοριοδότες και αναπαράγονται από κάποιους άκριτα και με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και αφέλεια- αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης και να αναβαθμίσει σημαντικά την ευρύτερη περιοχή στα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας. Περιλαμβάνει δε, ‘’εκτός από την ανάπτυξη μίας μαρίνας με πλωτές εξέδρες όπου θα μπορούν να φιλοξενούνται mega yachts, τη δημιουργία ενός ξενοδοχείου για τουρίστες υψηλού εισοδηματικού προφίλ και ενός συνεδριακού κέντρου.

Και φυσικά εξέφρασα την απορία και τον προβληματισμό μου, γράφοντας :

Τι να σας πω.... Όταν για πρώτη φορά διάβασα την είδηση σκέφθηκα ότι η περιοχή μας και ειδικότερα ο Αστακός θα γίνει κάτι σαν το Πριγκηπάτο του Μονακό, ή κάτι σαν την Μαγιόρκα. Ούτε καν, κάτι σαν τη Ρόδο. Γιατί, όντως τέτοιο έργο και τέτοια επένδυση 500 εκατ. δολαρίων δεν έχει γίνει στο νησί των Ιπποτών, ούτε στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, που τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνει όλους τους ‘’αστέρες’’ του κόσμου, είτε είναι χολιγουντιανοί, είτε της ‘’θεάς μπάλας’’, είτε κροίσοι όλου του κόσμου....

Και σε άλλο σημείο του άρθρου επισημαίνω :

Με το θέμα δε θα ασχολιόμουν επουδενί, γιατί η βαρύτητά του είναι τόση, όση και η δόση αλήθειας, που εμπεριέχει.
Με προβλημάτισε, όμως- και περισσότερο με λύπησε- το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Τριανταφυλλάκης υιοθετεί τέτοιες αβάσιμες και κούφιες ειδήσεις, και μάλιστα τις προβάλλει σε επίσημες συνεδριάσεις της ΚΕΔΕ 
Σε μια αποστροφή της τοποθέτησής του στο Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, την περασμένη Τετάρτη- που είχε ως θέμα συζήτησης και τις ΠΟΑΥ- τόνισε χαρακτηριστικά :

«Είναι στο τελικό στάδιο η επένδυση στο Πλατυγιάλι, αλλά ξέρετε ότι υπάρχει «αγκάθι» στον σχεδιασμό της ΠΟΑΥ, γιατί οι επενδυτές λένε ότι «εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε mega yacht στο Πλατυγιάλι, όταν απέναντι έχουμε κλουβιά…». «Άρα» εκτίμησε ο κ. Τριανταφυλλάκης «αποτρέπουμε ένα αναπτυξιακό άξονα να έρθει στην περιοχή μας».

Να θυμίσω ακόμη ότι ο κ. Δήμαρχος είχε δηλώσει σε τοπικά και περιφερειακά κανάλια ότι μέσα στο Μάρτιο του 22 θα πέσουν οι υπογραφές.

Όχι μόνο υπογραφές δεν έπεσαν, αλλά ουδένα έμπρακτο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από τους δήθεν επενδυτές.

Φοβάμαι ότι ο κ. Τριανταφυλλάκης έπεσε θύμα της παραπληροφόρησης και κάποιων συμβούλων του, που τον παραπλάνησαν εκθέτοντάς τον χωρίς λόγο.

Εν τέλει, το όλο project και η φιλολογία περί αυτού απεδείχθη ότι ‘’πομφόλυγες εισίν και διερράγησαν’’.

Ήταν σαπουνόφουσκες , που έσπασαν, γιατί αυτή είναι η αντοχή τους, ή μεταφορικώς, ήταν ‘’μπούρδες’’, όπως λέει ο λαός μας.

Σχόλια

  1. Ισχυρό ράπισμα δια στόματος Πρωθυπουργού στον φαφλατά και πολιτικάντη παλαιομοδίτικο δήμαρχο Τριανταφυλλάκη .
    Το ψέμα έχει μικρά ποδάρια Θωμά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σωστή αξιοποίηση και αναβάθμιση της παραλιακής μας περιφέρειας,
    με την διατήρηση της φυσιογνωμίας της και του κατεξοχήν τουριστικού της χαρακτήρα,
    θα πρέπει είναι για τους τοπικούς μας θεσμοθετημένους φορείς και συλλογικότητες, σταθερή παράμετρος στην συλλογική προσπάθεια, για πολύπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη για την περιοχή μας.
    Σπύρος Ν. Γαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου