Κρίσιμες ώρες για τον 18χρονο οδηγό του τροχαίου στο Αγρίνιο- Η κατάσταση των τραυματιών

 troxaio7

Στο Νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύονται οι δύο 18χρονοι που απεγκλωβίστηκαν μετά από τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής, από τα συντρίμμια του οχήματος στο σοβαρό τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε την περασμένη νύχτα.

Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί , περίπου στις 21:30 , Ι.Χ. επιβατικό, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα νεαρά άτομα, εκτράπηκε της πορείας του και «καρφώθηκε» σε κολόνα ηλεκροφωτισμού με σφοδρότητα, στην οδό Πατριάρχου Καλλινίκου Β΄, δίπλα από την Περιμετρική οδό του Αγρινίου.


Τον οδηγό κατάφεραν να απεγκλωβίσουν αρχικά οι πυροσβέστες, ο όποιος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Αγρινίου, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τραύματα στο θώρακα, έχει υποστεί ρήξη σπλήνας και η κατάσταση του κρίνεται πολύ σοβαρή. Ο 18χρονος έχει διασωληνωθεί σε θάλαμο του Νοσοκομείου Αγρινίου ενώ δεν έχει διακομισθεί ακόμη σε ΜΕΘ γειτονικού νοσοκομείου.

Οι ώρες για το νεαρό χαρακτηρίζονται εξαιρετικά κρίσιμες και το γεγονός ότι η ΜΕΘ του Αγρινίου δεν έχει ακόμη επαναλειτουργήσει καταδεικνύει κάτι που έχει πολλές φορές τονιστεί. Δεν επιτρέπεται το μεγαλύτερο νοσοκομείο της περιοχής να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις ανάγκες, πολλώ δε μάλλον όταν γίνεται λόγος για ένα νέο παιδί που δίνει «μάχη» για τη ζωή του.

Ο δεύτερος 18χρονος που απεγκλωβίστηκε μετά από επίπονες προσπάθειες των πυροσβεστών φέρει σοβαρά κατάγματα στους μηριαίους και των ποδιών και στην κλείδα. Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αγρινίου και αναμένεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Οι άλλοι δύο νεαροί επιβάτες, ένας νεαρός και μία κοπέλα, φέρουν ευτυχώς ελαφρά τραύματα και δεν αξιολογούνται ως ανησυχητικά. Νοσηλεύονται κι αυτοί στην ορθοπεδική κλινική.

Σχόλια