«Ανανέωση η αναπαλαίωση, στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2023;»

Το γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται νέο αίμα, άτομα με φρέσκα μυαλά, προσωπικότητες της ευρύτερης κοινωνίας, που εμπνέουν εμπιστοσύνη με το κύρος τους, είναι κάτι που οι υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες το επιθυμούν διακαώς!

Το “άνοιγμα” σε νέα πρόσωπα στις Εθνικές εκλογές, είναι στο “χέρι” του αρχηγού κάθε κόμματος και προσκρούει μόνο, στις αγκυλώσεις και αντιστάσεις των κομματικών στελεχών, που έχουν μοναδικό στόχο τη διαφύλαξη των κεκτημένων προνομίων, από τις θέσεις που έχουν καταλάβει. Οπαδοί της “αναπαλαίωσης”!

Αντίθετα, στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο δρόμος της “Ανανέωσης“, ξεκίνησε από τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ,προχωρώντας σε αλλαγές Περιφερειακών και Δημοτικών αρχόντων και σε ποσοστό πάνω από 40% του συνόλου των αυτοδιοικητικών προσώπων.

Το  όραμα, η γνώση των τοπικών προβλημάτων και η αποφασιστικότητα στις προκλήσεις των καιρών, σε συνδυασμό με την αδυναμία των πολιτικών κομμάτων “να ποδηγετήσουν” με τις επιλογές τους, τις τοπικές κοινωνίες, έδωσαν τη δυνατότητα στους πολίτες, να ανανεώσουν πολλά από τα αυτοδιοικητικά πρόσωπα.

Με μοναδικό κριτήριο ψήφισης των υποψηφίων, να ανταποκριθούν στις υψηλές  απαιτήσεις των καιρών και στην υλοποίηση των απαραίτητων έργων υποδομής.

Ανανέωση, με άτομα που δεν βλέπουν την εκλογή τους καιροσκοπικά και ωφελιμιστικά, πρόσωπα με κατάρτιση, λαϊκή αποδοχή και εγνωσμένου κύρους.

Ας ελπίσουμε ότι στους πολίτες θα πρυτανεύσει και πάλι η λογική της ανανέωσης, στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2023 και όχι της αναπαλαίωσης  ίδιων προσώπων και  θα ψηφίσουν με μυαλό!

 Η ανάγκη ανακυττάρωσης του αυτοδιοικητικού  προσωπικού, ανεξάρτητα από ιδεολογικές δεσμεύσεις, είναι περισσότερο αυτονόητη, από κάθε άλλη φορά.

*Πολιτικού Μηχανικού MSc, MBA

Σχόλια

  1. Ότι και να λέγεται προεκλογικά απο υποψηφίους και συτοδιοικητικές παρατάξεις είναι θεμιτό,
    αλλά στην πράξη κρίνονται οι πάντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου